Gode råd på rejsen

Her kan du læse vores gode råd før, under og efter din rejse.

Det bedste ferie starter med god forberedelse, så du kan slappe af og nyde din ferie. 

Før rejsen

Ferie er bestilt, og du glæder dig til at tage afsted. Men for at få den bedst mulige  rejseoplevelse er det en god idé at være godt forberedt, inden du tager afsted. Vi har derfor samlet en liste med gode råd, så du kan få en rigtig god ferie. Dem kan du læse herunder:

Checklisten inden rejsen
Få styr på destinationen

Det er en god ide at undersøge destinationen, inden du rejser afsted. Tjek gerne, hvordan f.eks. klima, mad, politik og kriminalitet ser ud på destinationen. På den måde kan du forberede dig på, hvad det er for et sted, du skal rejse til, og hvad du skal være opmærksom på, mens du er afsted.

Læs mere her:
Udenrigsministeriets rejsevejledning >
Find rejseinformation i landeguiden >
Dubai – 10 ting du skal vide inden du rejser >

Vaccinationer

Nogle destinationer kræver vaccinationer, og det anbefales, at du undersøger om, der er krav eller anbefalinger til vaccinationer. Du kan f.eks. blive vaccineret hos din egen læge eller på en vaccinationsklinik. Bestil gerne din aftale i god tid, så du er sikker på at nå at blive vaccineret inden afrejse.

Læs mere her:
I landeguiden kan du finde information om vaccinationer >
Find SSi’s anbefalinger til rejsevaccinationer >

Visum

Nogle lande kræver visum af alle indrejsende, mens andre landes visumkrav bl.a. afhænger af varigheden af opholdet, hvilket land du rejser fra og formål med rejsen. Hvis dine visumforhold ikke er i orden, kan du blive nægtet indrejse i landet.

Husk samme navn i pas og papirer

Det er altid vigtigt, at der står nøjagtigt samme navn i pas, visum, rejsebilletter og f.eks. rejsechecks. Vær opmærksom på dette i relation til mellemnavne, navneforandring mv.

Ansøg om visum i god tid

Undersøg derfor altid visumforhold i god tid inden du rejser, da udstedelse af visum kan tage lang tid og da du måske bliver bedt om supplerende information. Du kan tale med dit rejsebureau, Udenrigsministeriet, rejselandets ambassade eller konsulat i Danmark for yderligere oplysning.

Pas

Du skal tjekke om dit pas er gyldigt i god tid, inden du tager afsted. Det kan nemlig tage et par uger at få et nyt pas, såfremt dit pas er udløbet. Tag gerne en kopi med af dit pas, såfremt du skulle miste eller få stjålet passet. 

Du kan ansøge om eller forny dit pas på borger.dk >

Kontaktoplysninger

Du kan gemme vigtige kontaktoplysninger, som hjælper dig på din rejse, hvis uheldet er ude. 

Vigtige kontaktoplysninger hos Europæiske ERV:

Europæiske ERV Alarm
+45 70 10 90 30
erv-alarm.dk@euro-center.com

Skadesafdeling
+45 33 25 25 25
skade@erv.dk

Find flere kontaktoplysninger her >

Videodoktor

Hvis du er forsikret gennem os, kan du på din rejse tale med en dansktalende læge via en videokonsultation gennem en app. Her du kan f.eks. få udstedt recepter og få svar på almindelige medicinske spørgsmål. Inden du tager afsted, er det god ide at downloade app’en inden. 

Kom i gang med Videodoktor >

Rejseforsikring & forsikringskort

Rejseforsikring
Tjek om din rejseforsikring er gyldig, og om du har de dækninger, som du har brug for på din rejse.

Se alle rejseforsikringer her > 

Print dit eget forsikringskort 
Hvis du har tegnet en rejseforsikring hos os, kan du nemt printe et forsikringskort. På din rejse kan du vise dette, så det er muligt for andre at se, at du er forsikret hos os, hvis der skulle ske noget på din rejse.

Print dit eget forsikringskort >

Kørekort/kreditkort

Husk at medbringe:

  • EU-kørekort og/eller internationalt kørekort uden for EU, hvis du ønsker at leje en bil eller motorcykel på rejsemålet. Bemærk, at kun ganske få lande accepterer et midlertidigt kørekort, ligesom udlejningsselskaber i visse lande stiller krav om, at kørekortet har været gyldigt i en vis periode. 

  • Et eller flere kreditkort. Det kan være en fordel at medbringe mere end ét, hvis du skulle være så uheldig at miste eller få stjålet dit kort. 

Under rejsen

Når du ankommer til destinationen, er det tid til at slappe af og nyde din ferie. Men der kan være flere ting, der kan være gode at være opmærksomme på, når du er afsted. Hvordan minimerer du risikoen for uventede gæster på hotelværelset? Eller undgår feriemave? Dette kan du læse mere om i vores gode råd herunder:

Under rejsen
På hotellet

Sikkerhedsboks

  • Brug altid hotellet sikkerhedsboks and lås dine ejendele og penge i boksen.

Nødudgange

  • Tjek hvor du finder den nærmeste nødudgang på hotellet, såfremt der skulle ske noget.

Uventede gæster

  • Har du ikke bestilt roomservice eller forventer du ikke et andet besøg? Så tjek med receptionen, før du åbner døren for fremmede.
Mad og drikke

Vær opmærksom på f.eks. is, rå frisk og råt kød. Forsøg at undgå vand fra hanen, juice eller is i dine drikkevarer. I nogle lande anbefales det ikke at drikke vandet fra hanen, og dette gælder også, når du skal børste tænder.

Sociale medier

Det er en god ide at tjekke om, du har de ønskede sikkerhedsindstillinger på dine sociale medier, så fremmede ikke kan se, at du er på ferie. På den måde vil du minimere risikoen for tyveri, når du er ude at rejse.

Underskrifter

Skriv ikke under på dokumenter, som du ikke forstår. Heller ikke, hvis det er en politianmeldelse.  

Vær opmærksom på tyve

På nogle destinationer kan der være en større risiko for at blive udsat for tyveri. Det er altid en god ide at være opmærksom på dine omgivelser, da tyvene kan gribe muligheden, når du har travlt med f.eks. at shoppe.

Efter rejsen

Når du kommer hjem fra din ferie, har du forhåbentlig haft rig mulighed for at nyde den. Men der kan være sket ting undervejs, som du bør forholde dig til, eller erfaringer som du gerne vil huske til en anden gang. Herunder finder du vores råd, som kan bruges efter rejsen: 

Efter rejsen
Anmeld din skade

Har du været uheldig på din ferie, og har brug for at anmelde en skade? Dette kan du gøre let og enkelt online. 

Anmeld din skade her >

Råd til den næste rejse

Var rejsen som du havde forventet? Eller var der noget, du kunne gøre anderledes for at få en bedre rejse?

  • Lav en liste over de ting/oplevelser, som fungerede godt. 
  • Lav en liste over de ting/oplevelser, som kan forbedres til din næste rejse. 

Relaterede sider