Bygningerne i Tyrkiet

Værd at vide om din rejseforsikring til Tyrkiet

 • Dit pas skal være gyldig i seks måneder fra indrejsedatoen, og det skal samtidig være gyldigt i mindst tre måneder efter den planlagte afrejsedato. Som dansk statsborger skal ens pas være gyldigt mindst 60 dage efter, den visumfri periode er udløbet.
 • Det er ofte nødvendigt med visum til Tyrkiet, selvom statsborgere fra visse nationer, såsom Danmark, Frankrig og Tyskland, ikke har brug for visum ved ophold, der er mindre end 90 dage. Læs mere om pas og visum til Tyrkiet nedenfor.
 • Vær opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke gælder i Tyrkiet. Vi anbefaler derfor altid, at du tegner en rejseforsikring, inden du rejser til Tyrkiet.

Køb din rejseforsikring til Tyrkiet her >

Få tryghed på rejsen med en rejseforsikring til Tyrkiet 

Det er altid en god idé at pakke en rejseforsikring med i kufferten, når du rejser til udlandet. Det gælder også ved rejser til Tyrkiet. Med en rejseforsikring fra Europæiske ERV, der som minimum omfatter Udvidet Europa i forhold til den geografiske dækning, kan du sørge for at have et solidt sikkerhedsnet på rejsen.

Vores rejseforsikring til Tyrkiet sikrer dig i en lang række tilfælde såsom akut sygdom og tilskadekomst, bagageforsinkelse, forsinket fremmøde, hjemtransport, tandskade, privatansvar og evakuering. Du er dækket i alle disse tilfælde, uanset hvilken rejseforsikring du vælger hos os. Vi dækker alle rimelige og nødvendige udgifter, hvis der opstår akut sygdom og tilskadekomst under rejsen. For os er det vigtigt, at du har trygheden i at være fuldt dækket og der ikke er sat et maks. beløb. 

Derudover tilbyder vi rejseforsikringer med yderligere dækninger samt muligheden for at skræddersy din rejseforsikring med ekstra tilvalg.

Afbestillingsforsikringen sikrer dig og dit feriebudget

Vi anbefaler også, at du tegner en afbestillingsforsikring inden din rejse til Tyrkiet. Med den er du dækket i perioden fra booking af rejsen til dens begyndelse. Det sikrer dig mod at miste forudbetalte omkostninger til ferien, hvis du på grund af en uforudset hændelse ikke er i stand til at tage afsted eller gennemføre rejsens egentlige formål.  

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Ankara (indbyggere 5.445.026)
Andre byer: Istanbul, Izmir, Antalya, Bursa
Indbyggertal: 84339000
Religion: Islam
Tidszone: UTC+03:00 (TRT)
Køreside: højre
Opkaldskode: +90
Elstik: Schuko, Eurostik

De centrale sikkerhedstrusler fra væbnet konflikt, oprør og terrorisme er fortsat relevante i lyset af Tyrkiets geografiske nærhed til konfliktzoner, især Syrien og Irak. Områder langs den syriske grænse er særligt ustabile på grund af grænsesammenstød, bevægelse af militante styrker og flygtninge. I løbet af 2018 og 2019 har tyrkiske hærstyrker og tyrkisk-støttede islamistiske militante grupper udført to store invasioner af grænseområder, der holdes af hovedsageligt kurdiske styrker. Angribere tilhørende Islamisk Stat har udført flere angreb i tyrkiske byer de seneste år. Tyrkiske operationer i hovedsageligt kurdiske områder i Syrien kan føre til øget fjendskab og risiko for angreb fra PKK-militante.

Store protester kan opstå og forårsage betydelige forstyrrelser. Protestbølger i de senere år har ofte været fokuseret i områderne Gezi-parken og Taksim-pladsen i Istanbul. Protester har jævnligt resulteret i undertrykkelse efter et mønster af øget autoritarisme fra regeringen i det sidste årti, hvilket har ført til yderligere uroligheder. Spændingerne er steget yderligere efter et forsøg på militærkup i juli 2016. Den hurtige stigning i regeringens undertrykkelse, vilkårlige masseanholdelser og indikationer på, at regeringen indskrænker Tyrkiets sekulære tradition kan føre til fortsat uro på længere sigt.

Tyrkiet er det mest aktive område i Middelhavsområdet med hensyn til jordskælvsaktivitet. Den 6. februar 2023 ramte en styrke på 7,8 den sydlige og centrale region, derefter efterfulgt af hundredvis af efterskælv dage efter. Jordskælvet var det dødeligste jordskælv i landets historie og efterlod over 40.000 ofre. Ti provinser i Tyrkiet er berørt af jordskælvene. Disse er: Kahramanmaras, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Sanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye og Adana. Adgang til de berørte områder er i øjeblikket begrænset til hjælpekøretøjer.

Penge

Valutaen i Tyrkiet er den tyrkiske lira, der består af 100 Kurus.

Penge kan nemt veksles på posthuse, butikker og hoteller. Banker er også en mulighed, selvom det kan vise sig at være forholdsvis vanskeligt at veksle penge der. Mange udenlandske valutaer accepteres også i butikker, hoteller og restauranter beliggende i turistområder.
Kredit- og betalingskort accepteres næsten overalt. Pengeautomater findes i næsten alle byer.

Kommunikation

Den internationale landekode for Tyrkiet er 90.

Områdekoder:

Ankara 312
Istanbul Asya (Asien side) 216
Istanbul Avrupa (Europa side) 212
Izmir 232
Adana 322
Trabzon 462
Malatya 422
Gaziantep 851
Erzurum 442
Kayseri 352
Bursa 224

Den billigste måde at foretage telefonopkald på er fra PTT (postkontoret) telefonbokse, som findes overalt. Disse kan betjenes ved at bruge telefonkort eller større kreditkort.

De fleste hoteller tilbyder trådløs internetadgang (Wifi). Nogle caféer og restauranter i store byer tilbyder Wifi-adgang. Større lufthavne tilbyder Wifi, men ikke gratis.

Elektricitet

Tyrkiet bruger runde, to-benede stik. Elektricitet kører ved 230V på 50Hz cyklusser. Elforsyningen er generelt konstant og sikker at bruge.

Fysisk

Landet grænser op til talrige andre; mod nordvest ligger Bulgarien; mod vest grænser det op til Grækenland; mod syd og sydøst grænser det op til Irak og Syrien; og mod øst grænser Tyrkiet op til Georgien, Armenien, Iran og den aserbajdsjanske eksklave Nakhichevan. Den nordlige grænse løber ud i Sortehavet; mod vest ligger Det Ægæiske Hav; og mod syd ligger Middelhavet og øen Cypern, som Tyrkiet deler med Grækenland.

Tyrkiet har et varieret terræn, hvilket er et direkte resultat af den komplekse og igangværende seismiske aktivitet i området. Den del af landet, der ligger i Asien, almindeligvis omtalt som Anatolien, består af et højt centralt plateau, der går fra fladt til mere barskt terræn, når man går mod øst. Dette plateau er klemt inde mellem bjergkæden Köroglu og Øst-Sortehavet i nord og Taurusbjergene i syd. Den østlige region af Tyrkiet er også bjergrig, inklusive Tyrkiets højeste top, Ararat-bjerget (5.165 m), og kilderne til Eufrat, Tigris og Aras.

Pas

Pas skal være gyldige i seks måneder fra den dato, du ankommer til Tyrkiet, og være gyldige i mindst tre måneder efter din planlagte afrejsedato.

Visum

Visum er ofte påkrævet for at rejse ind i Tyrkiet, selvom statsborgere fra nogle nationer, såsom Frankrig og Tyskland, ikke har brug for dem for ophold på mindre end 90 dage. For nogle pasholdere kan der købes visum til flere indrejser til 90 dage. Det er vigtigt at bemærke, at den tyrkiske regering stoppede med at give visum ved ankomst faciliteter til en række udenlandske statsborgere fra den 28. oktober 2018. E-visumkiosker i nogen lufthavne i Istanbul vil ikke være tilgængelige fra samme dato. Kontakt dit lokale tyrkiske konsulat for at bekræfte, om du skal ansøge om visum inden rejsen.

De, der ønsker at blive længere end tre måneder, skal indhente visum fra en tyrkisk ambassade inden afrejse. De skal også ansøge om opholds-/arbejdstilladelse inden for en måned efter ankomsten til Tyrkiet.

Rejsende bør sikre, at de får de nødvendige stempler i deres pas, når de rejser ind i Tyrkiet , før de overføres til indenrigsflyvninger for at undgå komplikationer, der afgår fra Tyrkiet. Besøgende er tidligere blevet tilbageholdt for ikke at have de korrekte stempler i deres pas.

Medicinsk udstyr

Standarden af medicinske faciliteter i Tyrkiet kan variere meget. De største byer som Istanbul, Izmir og Adana har nogle moderne privathospitaler med veluddannet personale, der generelt lever op til vestlige standarder. Landlige faciliteter kunne dog være mere grundlæggende og opfylder måske ikke vestlige standarder. Ikke desto mindre kan der stadig være visse alvorlige tilstande, som ikke kan behandles i landet.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til Tyrkiet. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Leishmaniasis er endemisk i Tyrkiet.

Risiko for West Nile Virus er til stede i Tyrkiet. Insektbeskyttelsesforanstaltninger bør anvendes, herunder brug af spray indeholdende DEET.

Malariarisiko findes kun i den sydøstlige del af landet. Der er ingen malariarisiko i de vestlige og sydvestlige områder, hvor turismen er koncentreret.

Tyfusvaccination anbefales, når man går uden for de områder, der normalt besøges af turister, såsom rejser meget i det indre af landet, for personer på arbejde i fjerntliggende områder eller rejsende, der besøger i længere perioder.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker fra en velrenommeret kilde. På samme måde skal du undgå isterninger, da det kan være fremstillet af postevand, eller produkter vasket i lokalt vand, medmindre det er blevet skrællet eller kogt.

Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

Tuberkulose er meget endemisk i Tyrkiet.

Efter det nylige jordskælv i den sydlige region er fødevare- og vandbårne sygdomme og luftvejsinfektioner en risiko i den kommende periode med potentiale til at forårsage udbrud.

Tilmeld dig Danskerlisten, inden du rejser til Tyrkiet

I forbindelse med din rejse til Tyrkiet, anbefaler vi at tilmelde dig “Danskerlisten”. På den måde er Udenrigsministeriet opmærksom på din tilstedeværelse i landet og kan hurtigt komme i kontakt med dig, hvis en nødsituation opstår.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Tyrkiet
Landets alarmnumre
Politi:
112
Brandvæsen:
112
Ambulance:
112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Tyrkiet)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>