Spørgsmål og svar

Oftest stillede spørgsmål

Afvisning af skader i forbindelse med graviditet

Vi har tidligere, på linje med resten af branchen, ikke har været tilstrækkelig opmærksomme på særlovningen indenfor ligebehandlingsområdet vedrørende forsikring og dermed fejlagtigt afvist forsikringskrav i forbindelse med graviditet og rejseforsikring.

Vi har derfor siden oktober 2020 ændret praksis for, hvordan vi håndterer skader i forbindelse med graviditet og rejseforsikring. Desuden har vi ændret vores vilkår og betingelser for rejse- og afbestillingsforsikring, som kan findes her på hjemmesiden.

Vi har kontaktet de berørte kunder, men for at sikre, at vi følger GDPR, kan der være kontaktoplysninger vi ikke har adgang til, og vi opfordrer dig derfor til at kontakte os, hvis du mener, at din skade er blevet fejlagtigt afvist grundet graviditet.

Kontakt Europæiske ERV – sådan gør du

Vi beklager, at nogle kunder kan være blevet afvist uberettiget. Hvis du har fået afslag i perioden 2017 til 2020 på dækning på din rejse- eller afbestillingsforsikring grundet graviditet, opfordrer vi dig til at kontakte os op på info@erv.dk, så vi kan genvurdere din sag hurtigst muligt.

Afbestilling
 • Kan jeg ombooke eller at få en anden rejsende med?
  Du skal blot alle være forsikrede med vores afbestillingsforsikring, opfylde en af årsager til afbestilling, henvende dig til jeres rejsearrangør for at se mulighed for ombooking eller navneændring og så dækker vi det gebyr, det koster at ombooke eller lave navneændring, som et alternativt til helt at afbestille rejsen. Vi dækker enten ombookingsudgiften ell... Læs mere >
 • Dækker min årsrejseforsikring afbestilling?
  En årsrejseforsikring dækker ikke afbestilling medmindre du har købt tillægget ”Afbestilling”. Hos Europæiske ERV kan du tegne en årsafbestillingsforsikring som tillæg til din rejseforsikring, men du har også mulighed for at tegne en individuel årsafbestillingsforsikring. Hvis du ikke ønsker en årsafbestillingsforsikring har du mulighed for at købe en afbest... Læs mere >
 • Hvornår skal en afbestillingsforsikring tegnes?
  Vores Afbestillingsforsikring skal tegnes og betales inden for 2 dage efter, at depositum eller hele rejsen er betalt. Er denne tidsfrist overskredet, kontakt da vores kundeservice på tlf. 33 25 25 25.
 • Kan jeg tegne en afbestillingsforsikring, hvis jeg har en kronisk eller eksisterende lidelse?
  Hvis du har en kronisk eller eksisterende lidelse, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, inden du bestiller din rejse. En afbestillingsforsikring dækker som udgangspunkt kun, hvis du må afbestille en rejse grundet akut opstået sygdom og tilskadekomst. Læs mere >
Arbejde og studieophold i udlandet
Bagage forsinkelse

Forsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til rimelige erstatningsindkøb til eksempelvis tøj og toiletartikler, hvis din indtjekkede bagage bliver forsinket på udrejsen og ikke ankommer sammen med dig til din destination.

Basis dækning: Forsikringssummen er op til DKK 600 pr. forsikrede pr. døgn i op til maksimalt 3 døgn. Den maksimale erstatning kan ikke overstige DKK 1.800 pr. forsikrede eller pr. stykke bagage.

Plus dækning: Forsikringssummen er op til DKK 1.000 pr. forsikrede pr. døgn i op til maksimalt 3 døgn. Den maksimale erstatning kan ikke overstige DKK 3.000 pr. forsikrede eller pr. stykke bagage.

Brexit og rejseforsikring

Er det nødvendigt med ekstra rejsedokumenter efter Brexit?

Du kan som borger i EU, EØS eller Schweiz, fortsat rejse til Storbritannien på ferie eller på rejser af kort varighed uden, at du skal bruge et visum. 

Er der noget særligt jeg skal være opmærksom på i forhold til rejseforsikring?

Efter Brexit er trådt i kraft 1. januar 2021 vil du ikke længere kunne anvende det ’Blå EU-sygesikringskort’ i Storbritannien. Vi vil derfor anbefale, at du køber en rejseforsikring, så du kan være tryg på rejsen, og få hjælp hvis du skulle få brug for det. En rejseforsikring dækker nemlig sygdom og ulykke som du ikke længere har krav på at få hjælp til samt en lang række andre ting. 

 

Det blå kort
 • Skal jeg have det blå kort med på rejsen?
  Hvis du har tegnet en forsikring gennem Europæiske ERV, dækker vi de omkostninger du måtte have i forbindelse med en dækningsberettiget skade. Ved køb af rejser indenfor EU/EØS bliver du bedt om at oplyse nummeret på dit blå EU-sygesikringskort til vores alarmcentral Europæiske ERV Alarm. Læs mere >
Enkeltrejseforsikring
Hvordan er du dækket i forbindelse med forsinkelser i selve lufthavnen?

Ingen af vores forsikringer dækker personlige forsinkelser til flyafgangen, mistet afrejse eller mistet tilslutningsfly, der opstår som følge af kø i pas eller sikkerhedskontrol i lufthavnen.

Vores dækning Forsinket Fremmøde dækker i tilfælde af, at du på grund af uforudsete hændelser bliver forsinket på din vej til lufthavnen og ikke kan nå mininumstidspunktet for in-checkning, som er oplyst af flyselskabet eller lufthaven. Her refunderer vi nødvendige og rimelige ekstraomkostninger for at nå frem til din endelige destination.

Forsinket ankomst – Udrejse og hjemrejse

Hvis den offentlige transportudbyder, du skal rejse med, er forsinket, så du ankommer mere end 3 timer for sent til din destination på udrejsen eller til dit afgangssted på hjemrejsen, betaler forsikringen en godtgørelse. Godtgørelsen udbetales som et fast beløb. Hvis forsinkelsen overstiger 3 timer, udgør godtgørelsen DKK 200 pr. forsikrede pr. skade. Hvis forsinkelsen overstiger 12 timer, udgør godtgørelsen yderligere DKK 500 pr. forsikrede pr. skade. Hvis der er forsinkelse både på udrejsen og hjemrejsen er det 2 separate skader. Hvis du også får en forsinkelse på et mellem destinationstop, som ikke blot er transfer, gælder forsikring også.    

Hvilke aktiviteter på min rejse dækkes af rejseforsikringen?

Din rejseforsikring dækker en lang række aktiviteter. Nogle aktiviteter dækkes ikke. Se oversigten her.

Hvis man allerede er ude og rejse og gerne vil købe en rejseforsikring

Du skal senest ved afrejse fra dit hjemland købe forsikringen, inklusiv eventuelle tillægsdækninger. Hvis du allerede er taget afsted kan du kontakte vores kundeservice, som kan rådgive dig om mulighederne for at tegne en forsikring på det pågældende tidspunkt.

Mistet forbindelse

Forsikringen dækker rimelige og nødvendige ekstraudgifter, som kræves for at nå frem til din destination (både ved udrejse og hjemrejse), når du på grund af uforudsete hændelser forsinkes på vej til afgangsstedet og derfor forpasser en planlagt, bestilt afgang, hvis det IKKE er noget, flyselskabet er forpligtet til at dække.

Forsikringen dækker en ny billet op til samme klasse som den oprindelige billet. Op til i alt DKK 2.000 pr. dag pr. person for udgifter til hotelovernatning, måltider og lokal transport. Toiletartikler og tøj kan også dækkes, hvis indkvartering på hotel er nødvendigt, og din bagage ikke udleveres.

Naturkatastrofer/terrorhandling/ekstremt vejr
 • Naturkatastrofer/terrorhandling/ekstremt vejr
  Det er godt at vide, hvordan du er dækket ved en naturkatastrofe, terrorangreb eller ekstremt vejr det sted, du er på ferie eller en destination du overvejer at rejse til. Vi har derfor samlet de oftest stillede spørgsmål og svar, der er i forbindelse med disse begivenheder og hvordan de forskellige forsikringer dækker i tilfælde af dette. Find mere informa... Læs mere >
Klagemuligheder
 • Klagemuligheder
  Hos Europæiske ERV vægter vi kundeservice meget højt. Derfor vil vi gerne høre fra dig, hvis du er utilfreds med den service eller sagsbehandling, du har fået hos os. Læs mere >
Kontakt og åbningstider
Hvordan er du dækket ved flyselskabs/rejseselskabs konkurs?

Forsikringen dækker ikke udgifter som vedrører, skyldes eller er opstået direkte eller indirekte som følge af konkurs.

Inden afrejse
Forsikringen dækker ikke afbestilling som følge af konkurs.  Hvis rejsen er betalt med kreditkort, er der under visse omstændigheder mulighed for, at pengene kan refunderes.  Vi anbefaler derfor, at du retter henvendelse til dit pengeinstitut herom.  Hvis rejsen ikke er betalt med kreditkort, så kan du melde tabet til den svenske rejsegarantiordning, Kammarkollegiet i Sverige. 

På rejsen

Forsikringen dækker ikke i tilfælde af konkurs.  For refusion af ekstraudgifter kan du kontakte Rejsegarantifonden - www.rejsegarantifonden.dk.

Regning og betaling
Skade
 • Hvad gør jeg i tilfælde af et akut skadetilfælde?
  Befinder du dig i udlandet og har du brug for hjælp, kan du kontakte vores alarmcentral 24 timer i døgnet alle årets dage på telefon +4570109030
 • Hvordan anmelder jeg en skade?
  Du kan anmelde din skade online ved at klikke på linket Anmeld skade til højre her på siden. Du har også mulighed for at kontakte vores skadeafdeling på telefon +45 33 25 25 25 eller på skade@erv.dk.
 • Hvordan får jeg udbetalt min erstatning?
  For at få udbetalt erstatning, skal du først anmelde din skade online. Du har også mulighed for at kontakte vores skadeafdeling på +45 33 25 25 25. Bemærk, grundet travlhed i øjeblikket kan der desværre forventes længere svartider. Vi svarer så hurtigt, det er muligt og håber på din forståelse. Læs mere >
Skisport
Sygdom og helbred
 • Er du dækket, hvis du har været syg, eller har en kronisk eller eksisterende lidelse?
  Hvis du har været syg, eller hvis du har en kronisk eller eksisterende lidelse, er der en række forhold som du skal være opmærksom på når du planlægger din rejse. En rejseforsikring dækker som udgangspunkt kun udgifter der er relateret til akut opstået sygdom og tilskadekomst. Hvis du har været syg, eller har en kronisk eller eksisterende lidelse, kan det væ... Læs mere >
 • Hvorfor anbefaler I, at jeg udfylder en helbredserklæring?
  Har du en kronisk eller eksisterende lidelse, som inden for de seneste 2 måneder inden afrejse har medført vurdering hos læge, ændring i medicinering, hospitalsindlæggelse m.m., eller har du inden for de seneste 2 måneder været ramt af en sygdom eller skade, anbefaler vi, at du indsender en helbredserklæring. Hvis du har en alvorlig kronisk lidelse (eks. can... Læs mere >
 • Hvilke hospitaler og læger samarbejder Europæiske ERV med?
  Hos Europæiske ERV samarbejder vi med lægeklinikker og hospitaler over hele verden, hvor vi ved at standarden er god, og hvor du vil modtage den rigtige og kvalificerede behandling i tilfælde af, at du bliver syg eller kommer til skade under et ophold i udlandet. Vores servicekontorer rundt om i verden foretager løbende inspektioner af behandlingssteder i ud... Læs mere >
 • Hvad er videodoktor og hvornår er den del af min rejseforsikring?
  Videodoktor er en løsning, hvor du kan få en videokonsultation med en dansktalende læge, hvis du er blevet syg. Den er en del af alle private rejseforsikringer hos Europæiske ERV.
Strejke/lockout
 • Hvad er en flystrejke?
  Fagforeningerne forhandler regelmæssigt med flyselskaberne, og nogle gange er parterne ikke enige om arbejdsvilkårerne. Dette fører normalt til en flystrejke, hvorfor arbejdstagerne ikke er i stand til at arbejde. Hvis medarbejderne ikke kan arbejde, er der ingen mulighed for, at flyet flyver fra den pågældende lufthavn. Varigheden af dette afhænger er, hvor... Læs mere >
 • Hvilke rettigheder har jeg ved en flystrejke?
  Hvis du som rejsende rammer ind i en flystrejke, og dit fly er aflyst, er det vigtigt at vide, at du som rejsende har visse rettigheder. Disse rettigheder er indskrevet i EU's regelsæt: Hvis dit fly er aflyst, har du som rejsende ret til at blive ombooket til en anden flyvning af flyselskabet. Afgår dit nye fly ikke samme dag, skal flyselskabet tilbyde dig e... Læs mere >
 • Hvilke rettigheder har jeg i ekstraordinære omstændigheder?
  Selvom dit fly er aflyst på grund af en flystrejke, er der tidspunkter, hvor flyselskaberne delvist eller principielt ikke er ansvarlige for at udbetale kompensation. Dette fænomen kaldes ekstraordinære omstændigheder. Der er ingen egentlige beskrevne tilfælde, hvor omstændighederne ville være ekstraordinære, dette vurderes fra tilfælde til tilfælde.
 • Hvordan dækker Europæiske ERV i tilfælde af en flystrejke?
  Europæiske ERV's rejseforsikring dækker ikke udgifter, der skyldes eller er opstået direkte eller indirekte som følge af strejke. Det er derfor vigtigt, at du retter henvendelse til dit flyselskab eller dit rejsebureau, hvis din rejse påvirkes af en strejke.
Tilvalg til rejseforsikring
 • Vælg dækninger til
  Med vores forskellige tilvalg kan du tilpasse din Ung, Basis eller Plus rejseforsikring, så den passer præcis til dine behov. Læs mere >