Over 100 år med Europæiske ERV

Hos Europæiske ERV kan vi fejre over 100 års jubilæum. Læs om vores historie og se eksempler på tidligere reklamer - måske kan du endda huske enkelte af dem??

Over 100 years of safer travel!

Vi er både stolte og glade over, at vi som Danmarks ældste og største rejseforsikringsselskab har kunnet tilbyde rejseforsikring til både privat- og erhvervsrejsende i over 100 år. Takket være den værdifulde feedback, som vi modtager fra vores kunder og samarbejdspartnere, har vi kunne udvikle vores forretning og produkter, så de møder kundernes behov - uanset hvor eller hvordan man rejser. 

Vi vil gerne takke alle, der har været en del af vores historie indtil nu, både kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere. Det er jer, der har gjort vores rejse hertil mulig. 

Fra dengang til nu

Over 100 år er naturligvis svært at gengive uden at skrive en længere roman. Men vi forsøger alligevel her at give et lille indblik i vores historie, som strækker sig over mere end et helt århundrede.

Vores rejse har sin begyndelse i 1905, da den rige, ungarske tømmerhandler von Engel forbereder en forretningsrejse til London. Da han forsøger at forsikre sine to kufferter, sender forsikringsselskabet en inspektør, som beder ham om at tage alt op af kufferterne og liste hver enkelt ting. Dette gav von Engel idéen til en mere simpel og enkel "rejsegodsforsikring", og det blev startskuddet på Europæiske ERV's historie. 

Europæiske ERV's logo gennem årene:

1921

1990'erne

2000'erne

2008

2012

2020

 Nogle milepæle:

 • 1920: For at udbrede sin forretningsidé rejser von Engel rundt i Europa, og i Sverige starter A.T. Hammarstad i 1920 det svenske selskab, Europeiska. 
 • 1921: Den 15. juli 2021 stiftedes det danske selskab Europæiske med kontor på Rådhuspladsen. 
 • 1930'erne: Vi lancerer de første forsikringsprodukter i form af kuponer, som man tager med på rejsen. 
 • 1950'erne: Vi lancerer forskellige nye forsikringsprodukter, som fx Rejseulykkesforsikring, Rejsesygeforsikring, Rejseregnvejrsforsikring, Autobagage-forsikring, Hotelforsikring m.m. 
 • 1960: Vi flytter ind i kontorbygningen på Frederiksberg Allé 3, på hjørnet af Vesterbrogade, hvor vi stadig har hjemme den dag i dag. 
 • 1971: Vores første Euro-Center åbner på Mallorca.
 • 1970'erne: I begyndelsen af 70'erne er vi igen først på markedet med et vigtigt produkt - Firma-rejseforsikring.
 • 1986: Vi åbner vores egen alarmcentral, Euro-Alarm.
 • 2000'erne: Verden forandres for altid, da to fly flyver ind i World Trade Center. 3 år senere mister mellem 225.000 og 300.000 mennesker livet i tsunamikastastrofen i Sydøstasien. Begge begivenheder påvirker både vores kunder og vores forretning. 
 • 2006: Vi indgår kommercielt samarbejde med bl.a. Caroline Wozniacki og Thomas Bjørn, som bliver til en række TV-reklamer, som mange stadig husker den dag i dag.

 • 2010: En islandsk vulkan sætter for alvor ø-nationen på verdenskortet, og sender en kæmpe askesky udover luftrummet, som resulterer i flykaos med over 100.000 aflyste flyafgange og exceptionel travlhed på vores Alarm og i vores skadesafdeling. 
 • 2012: Vi skifter navn fra Europæiske Rejseforsikring til Europæiske ERV for at tydeliggøre, at vi er en del af en stor koncern, som findes i 11 forskellige lande. 
 • 2014: Fra den 1. august 2014 skulle alle danskere, der ønskede at rejse inden for EU, bruge det blå sygesikringskort i stedet for det gule. Måske husker du denne TV-reklame, hvor vi introducerer vores forsikring "Gul dækning":

 • 2017: Det svenske selskab "Europeiska ERV" bliver en filial under det danske selskab. 
 • 2020: Verden rammes af COVID-19 pandemien, som får stor indflydelse på rejsemarkedet og derved også efterspørgslen på rejseforsikringer.  
 • 2021: Vi fejrer 100 års jubilæum!


Annoncer og reklamer gennem tiderne

1946

1950'erne

1960'erne

1970'erne

 

1980'erne

2000'erne

 

Fremtiden venter - med spændende samarbejdsaftaler

Europæiske ERV er én af de førende aktører på det danske marked for rejseforsikringer. Og vores rejse er kun lige begyndt. Vi vil fortsat arbejde for at være blandt de førende i Danmark inden for rejseforsikringer - både til privat- og erhvervsrejsende. Vores mål har altid været at skabe tryghed  - både før, under og efter rejsen - og det vil det fortsat være. Vi arbejder konstant på at udvikle vores produkter for at kunne tilbyde netop det, som rejsende har behov for. 

Vi samarbejder med mange velkendte og veletablerede virksomheder inden for rejsebranchen samt banker og kreditkortselskaber. Sammen med vores svenske filial Europeiska ERV forsikrer vi i dag omkring 7 millioner kortkunder for Swedbank, EnterCard, Forex Bank og Santander. I løbet af 2020 kunne vi desuden præsentere nye spændende samarbejdsaftaler med Klarnakortet og SkiStar.  

Tryghed på rejsen med Europæiske ERV

Vi har over 100 års erfaring med at skabe tryghed og sikkerhed på rejsen, og det vil vi fortsat arbejde for. En stor del af alle danske turister og erhvervsrejsende tegner deres rejseforsikringer hos os. Denne tillid har vi opnået ved at garantere hurtig hjælp fra medarbejdere, der er eksperter i at yde personlig assistance og rådgivning, hvis uheldet skulle være ude - uanset hvor i verden du befinder dig.

Europæiske ERV - Insuring your next trip