Det blå kort

Hvor vil du rejse hen?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor din næste rejse går til. Andelen af, hvor meget man selv skal betale, hvis uheldet er ude, varierer meget fra land til land. Vælg destination og se forskellene.

Det blå kort er ikke et alternativ til rejseforsikring

Fra den 1. august 2014 skal alle danskere der ønsker at rejse inden for EU, bruge det blå sygesikringskort i stedet for det gule. Det du skal vide er, at det blå kort (EU- sygesikringskort) ikke dækker alle udgifter ved tilskadekomst. Derfor anbefaler vi, at du tegner en privat rejseforsikring.

Med det blå kort, er du dækket ligesom en almindelig borger i det EU-land du rejser i. Det vil sige, at det du selv skal betale, afhænger af hvor du er henne. Vælg ovenfor det land du skal til, så får du information om hvad du selv skal betale i det pågældende land, og hvor meget der er inkluderet i den offentlige sygesikring. Det Blå Sygesikringskort gælder i alle EU-lande, samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. 

Sådan undgår du egenbetaling

Hvis du vil undgå egenbetaling og være sikret behandling på privathospitaler på din rejse i Europa skal du have en rejseforsikring. 

Du bestiller det blå sygesikringskort på borger.dk, og det bliver sendt til din adresse inden for 2-3 uger. Du kan også bestille til dine familiemedlemmer, der bor på samme adresse. 

Når du rejser til lande uden for EU, dækker hverken det gule eller det blå kort. Rejser du uden for Europa, skal du derfor altid have en privat rejseforsikring.

Det blå sygesikringskort dækker ikke

Det blå kort dækker ikke i Danmark, Grønland og på Færøerne, hvor du skal bruge dit gule sygesikringskort, hvis du skal til lægen eller kommer akut til skade. 

Det blå kort dækker ikke uden for EU og EØS-landene, men kun i EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. 

Hvis du rejser i et land, som ikke er et EU-land samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, anbefaler vi, at du får en rejseforsikring, der dækker behandling af akut sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, ødelagte feriedage mm. afhængigt af dine behov. Hos Europæiske ERV kan du tegne en årsrejseforsikring, der sikrer dig en tryg ferie i hele verden.

Det blå sygesikringskort dækker

Med det blå sygesikringskort har du ret til den samme behandling og de samme ydelser, som en almindelig borger i det land du opholder dig i. Det vil sige, at alt det der går ud over den offentlige sygesikring i det pågældende land skal du selv betale. For at få alle udgifter dækket skal du altså tegne en privat rejseforsikring. 

Ofte er der en egenbetaling og der er ikke længere en alarmcentral du kan ringe til og bede om hjælp. Vælg det land du skal til i feltet her over, for at se, hvad det blå kort dækker i det land, og hvad du selv skal betale. 

Hvis du er taget afsted og bliver i tvivl om, hvad det blå kort dækker, kan du altid ringe på vagtnummeret, der står bag på det blå sygesikringskort.

Læs mere om, hvordan du er dækket med det blå sygesikringskort her >>