Medicinsk forhåndstilsagn

Kronisk sygdom er ingen hindring for en rejseforsikring hos Europæiske ERV!

– Hvad er det, og hvordan skal du forholde dig?

Hvorfor kan det være nødvendigt at søge et medicinsk forhåndstilsagn? 

Vores rejseforsikringer dækker som udgangspunkt kun skader i forbindelse med akut opstået sygdom og tilskadekomst. Er du syg, eller er du kommet til skade før en rejse – eller har du anden grund til at tro, at du får brug for læge eller anden behandler i udlandet - er det derfor nødvendigt, at du søger om det, der hedder et medicinsk forhåndstilsagn. 
Et medicinsk forhåndstilsagn fortæller dig, hvordan du er dækket af din rejseforsikring hos Europæiske ERV i forhold til for eksempel en kronisk eller eksisterende sygdom.

I hvilke tilfælde bør jeg søge om et medicinsk forhåndstilsagn?

  • Hvis du har en kronisk eller eksisterende lidelse, der ikke har været stabil i 2 mdr. op til afrejse.
  • I tilfælde af nyopståede lidelser, komplicerede gravideter og hvis du har været til læge eller anden behandler uden for normale kontrolbesøg - også selvom der ikke er blevet stillet en diagnose. Dette gælder uanset rejsens destination og varighed.

Søg medicinsk forhåndstilsagn i så god tid som muligt - og senest 2 uger inden din rejse. 

Vigtig information

  • Forsikringen er – i henhold til gældende betingelser – først gyldig, når du har fået en godkendelse tilbage fra Europæiske ERV. 
  • Ændrer din helbredstilstand sig inden afrejse, så fx hospitalsophold, akut lægebesøg eller ændret medicinering bliver nødvendigt, skal du kontakte os, så vi kan vurdere om et nyt medicinsk forhåndstilsagn er nødvendigt. 
  • Et medicinsk forhåndstilsagn gælder kun for den aktuelle rejse. Næste gang du skal rejse, skal du derfor igen overveje, om du bør søge om et nyt medicinsk forhåndstilsagn. 


I forbindelse med behandlingen af din ansøgning, kan du forvente, at vi som udgangspunkt vil bede om yderligere information i form af kopi af journal fra dit behandlingsforløb. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid inden en rejse kan/skal jeg søge om medicinsk forhåndstilsagn?   Hvor lang tid inden en rejse kan/skal jeg søge om medicinsk forhåndstilsagn?  
Hvordan vurderes et medicinsk forhåndstilsagn?   Hvordan vurderes et medicinsk forhåndstilsagn?  
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er over 70 år?   Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er over 70 år?  
Kan jeg forvente fuld dækning, hvis jeg søger om et medicinsk forhåndstilsagn?   Kan jeg forvente fuld dækning, hvis jeg søger om et medicinsk forhåndstilsagn?  
Ved køb af afbestillingsforsikringer   Ved køb af afbestillingsforsikringer  

Køb af forsikring

Du skal være opmærksom på, at et godkendt medicinsk forhåndstilsagn ikke udgør en rejseforsikring. Hvis du ikke allerede har købt en rejseforsikring hos Europæiske ERV, kan du gøre dette på www.erv.dk eller ved at ringe til os på telefon: +45 33 25 25 25, mandag til torsdag mellem kl. 8.30 og kl. 16.30 (fredag mellem kl. 8.30 og kl. 16.00).

 

Søg med Nem-ID

Søg medicinsk forhåndstilsagn online med NemID, det er gratis og nemt!

 

Søg med NemID

Søger du på vegne af dit barn, eller har du ikke Nem-ID?


Søger du på vegne af dit barn under 15 år, eller har du ikke Nem-ID, kan du i stedet printe og indsende en helbredserklæring. 

 

Læs mere

Husk fuldmagt, hvis du søger for en anden person


Vil du ansøge om medicinsk forhåndstilsagn på vegne af en anden, skal du huske at udfylde og indsende en fuldmagt. 

 

Læs mere

sygeplejersker

Kontakt vores medicinske team

Skriv til os