Buddha-tempel-thailand

Værd at vide om din rejse og rejseforsikring til Thailand

 • Sundhedsfaciliteterne i Thailand kan være meget dyre. Desuden kan der stilles krav om forudbetaling, inden behandlingen påbegyndes - specielt på de bedre sygehuse. Det er derfor en god idé at tegne en rejseforsikring til Thailand, inden du rejser, så du undgår dyre hospitalsregninger.
 • Det er vigtigt at være forsigtig i trafikken i Thailand, både til fods og når man benytter motoriserede transportmidler. Din rejseforsikring dækker privatansvar, hvis du som privatperson bliver holdt erstatningsansvarlig som følge af en person- eller tingskade, såsom hvis du er skyld i et trafikuheld.
 • Vælg en rejseforsikring med “Verden” (enten inklusiv eller eksklusiv USA) som geografisk dækningsområde for at være dækket ind på din rejse til Thailand.
 • Kontakt din praktiserende læge i forhold til, hvilke vaccinationer der er anbefalet inden afrejse til Thailand.
 • Danskere, som rejser til Thailand, kan få et visum til Thailand, alt efter hvor længe de skal opholde sig i landet. Læs mere nedenfor.

Find din rejseforsikring til Thailand >

Din rejseforsikring til Thailand giver dig et ekstra sikkerhedsnet på rejsen

Alle kan være uheldige fra tid til anden. Det gælder også, når du er ude at rejse. I Thailand har du ikke mulighed for at gøre brug af den offentlige sygesikring eller mange af dine andre forsikringer på samme måde, som du har mulighed for det hjemme i Danmark. En rejseforsikring til Thailand kan derfor være din bedste ven, hvis du skulle være så uheldig at eksempelvis komme slemt til skade eller blive alvorligt syg. Rejseforsikringen dækker alle relevante og nødvendige udgifter til behandling af akut alvorlig sygdom eller tilskadekomst under rejsen. På den måde kan du undgå, at din ferie i Thailand bliver en del dyrere end forventet.

Din rejseforsikring til Thailand fra Europæiske ERV sikrer dig samtidig i en lang række andre tilfælde. Det kan for eksempel være, hvis din bagage bliver forsinket under offentlig transport, eller hvis du som følge af sygdom eller et ulykkestilfælde ikke selv er i stand til at rejse hjem eller skal overflyttes til et dansk sygehus. Langt de fleste oplever ikke problemer under deres rejse i Thailand, men er uheldet ude, er det vigtigt at være dækket ordentligt ind. 

Med en afbestillingsforsikring er du også dækket ind før afrejse

Mange bestiller deres rejser til Thailand i god tid. I mellemtiden kan planerne nå at ændre sig, og det kan være, at du af uforudsete grunde ikke har mulighed for at rejse afsted alligevel. En afbestillingsforsikring er din sikkerhed for, at de penge du har betalt forud for eksempelvis fly, hotel eller særlige events ikke går tabt, såfremt du er nødt til at aflyse din ferie til Thailand på grund af en akut og uforudset hændelse.

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Bangkok (indbyggere 10.539.200)
Andre byer: Nonthaburi, Pak Kret, Hat Yai, Chiang Mai
Indbyggertal: 69302746
Religion: Buddhisme
Tidszone: UTC+07:00 (THA)
Køreside: venstre
Opkaldskode: +66
Elektriske stik: Schuko, Europlug, Type A, Type B

Thailand har et moderat trusselmiljø. Civil uro er den største risiko for udenlandsk personale, da politisk stabilitet forbliver flydende siden tidligere premierminister Thaksin Shinawatras fald i 2006. Militæret fortsætter med at kile betydelig indflydelse i regeringen med tidligere hær og pro-militær kandidat, Prayuth Chan -o-cha vinder et omstridt generalvalg i 2019. Landet står også over for en væbnede separatistkampagne i de tre sydligste provinser. Korruption påvirker alle niveauer af det thailandske samfund, herunder retshåndhævelse og niveauer af kriminalitet og narkotikamisbrug er høje. Organiseret kriminalitet er præget af prostitution, piratkopiering af elektroniske varer, hvidvaskning af penge, bestikkelse, ulovlig våbenhandel, menneskesmugling og hvide kraveforbrydelser som økonomisk og sikkerhedssvindel. Forholdet til nogle af sine naboer er belastet på grund af overlappende påstande, hvilket fører til sporadiske sammenstød og lokal konflikt. Derudover er den thailandske konge også æret af folket, og Thailand har også en af de strengeste Lèse-majesté love i verden. Den nuværende konge er Maha Vajiralangkorn, som antog tronen efter forbigelsen af Bhumbol Adulyadej i oktober 2016.

Penge

Den nationale valuta er den thailandske baht (THB), opdelt i 100 satang. Valuta kan udveksles i banker eller i pengeskiftende kiosker; Disse tilbyder typisk bedre priser end hoteller. Kreditkort kan bruges i de fleste turist hoteller og større butikker og restauranter, især i Bangkok og andre store turistmål. Rejsende, der besøger mere fjerntliggende områder, rådes til at modtage kontantforsyning. Både kredit- og betalingskort kan bruges til at hæve penge fra pengeautomater, som kan findes i alle større byer, men ikke i mere fjerntliggende landområder og på nogle af de mindre øer.

Normale banktimer er fra 0830 til 1530 mandag til fredag. Pengeskiftende kiosker i større turistområder og i Bangkok er ofte åbne syv dage om ugen.

Kommunikation

Den internationale landekode for Thailand er 66.

Generel telefonforbindelse er god. Der er en tocifret områdekode for en håndfuld provinser efterfulgt af et syvcifret tal. Andre provinser har en trecifret områdekode og et sekscifret tal. Områdekoder for andre hovedbyer er som følger:

Pak Kret / Bangkok 02
Hat Yai 074
Chiang Mai 053
Nakhon Ratchasima 044

Internetcafeer er udbredt i hele Thailand, især i større turistmål.

Elektricitet

Thailand bruger to-polede stik med elektriske strømme, der kører på 230 volt i 50 Hz-cyklusser. Elektricitetsforsyningen er normalt konstant, selvom afbrydelser lejlighedsvis forekommer i perioder med kraftig regn, især i fjerntliggende landdistrikter eller øområder.

Fysisk

Thailand deler grænser med Myanmar mod nord og vest, Laos mod nord og øst, Cambodja mod sydøst og Malaysia mod syd. Andamanhavet ligger i det vestlige Thailand og i Thailands Golf syd og øst.

Den nordlige del af landet er bjergrig, mens den centrale del er lavtliggende og drænet af Chao Phraya-floden og dens bifloder. Den nordøstlige del af landet omfatter Khorat-platået, som afgrænses af Mekong-floden (som for meget af sin rejse sydpå repræsenterer grænsen til Laos).

Kravens slanke Isthmus strækker sig sydpå mod grænsen til Malaysia. Mange af Thailands mest populære ø destinationer er i syd, på hver side af Isthmus.

Pas

Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder fra datoen for indrejse.

Visum

Turistvisum: Thailand har visumfritagelsesaftaler med over 50 lande (inklusive Storbritannien, USA, Australien, Canada, EU, Japan), hvilket betyder, at turister fra disse lande kan blive i op til 30 dage uden først at få et visum. Turister er begrænset til at opholde sig mere end 90 dage i en seks-måneders periode. De, der ønsker at blive længere end 30 dage, skal søge om forlængelse eller visum.

Forretningsvisum: Et ikke-immigrantvisum er påkrævet, hvilket giver indehaveren mulighed for at blive i 90 dage. Et separat visum er også tilgængeligt, som er gyldigt i tre år og gør det muligt for indehaveren at rejse til Thailand i op til 90 dage ad gangen i denne periode.

Studievisum: Et ikke-immigrantvisum er påkrævet.

Gul feber-vaccination er påkrævet for rejsende, der ankommer fra lande med risiko for smitte.

Vanskeligheder for specifikke nationaliteter

Statsborgere fra følgende lande: Afghanistan, Algeriet, Bangladesh, Kina, Cuba, Egypten, Indien, Iran, Irak, Nordkorea, Libanon, Libyen, Nepal, Nigeria, Pakistan, Palæstina, Saudi-Arabien, Sri Lanka, Sudan, Syrien, Yemen , skal indsende tre ansøgninger og kopier af videregående flybilletter.

Medicinsk udstyr

Faciliteter i Bangkok er moderne og veludstyrede, med en høj standard af pleje. Udenfor Bangkok er der større variation. Mange sundhedspersonale og støttepersonale i bycentre taler engelsk.

Bangkok hospitaler kan være dyre. Betaling til medicinsk behandling forventes ofte kontant og skal ofte garanteres, inden behandlingen begynder.

Der er mange apoteker i de fleste thailandske byer og mange af de mange kendte mærker.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Thailand. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Dengue er endemisk i Thailand, og risikoen er til stede i både by- og landområder, med forhøjet risiko i den nordøstlige del af landet. De mest berørte områder omfatter: Nakorn Pathom, Nakorn Sawan, Nakorn Si Thamarat, Nakorn Nayok og Phichit. Spidsoverførsel forekommer typisk i regntiden, fra april til december.

Malariarisiko er til stede i hele Thailand, undtagen byområder. Sporadiske tilfælde er rapporteret fra Phuket, Phang Nga, Kho Samui og Kho Pha Ngan. Brug af anti-malaria medicin (Lariam, Malarone eller doxycyclin) anbefales. Denne profylakse bør understøttes af brug af insektmiddel, myggenet og langærmet tøj omkring skumringen.

Der er risiko for fortsat Zika-virusoverførsel i Thailand. Rejsende bør tage omhyggelige anti-myggestik foranstaltninger i dagtimerne. Gravide kvinder og dem, der overvejer at blive gravide, bør undgå at rejse til landet.

Et gul feber-vaccinationscertifikat er påkrævet fra rejsende, der kommer fra et land med risiko for overførsel af gul feber.

Japansk hjernebetændelse er endemisk over hele landet, sæsonbestemte epidemier forekommer i de nordlige provinser. De højeste forekomster af sygdommen rapporteret fra Chiang Mai-dalen, adskillige tilfælde rapporteret for nylig hos rejsende, der besøgte feriesteder eller kystområder i det sydlige Thailand.

Tyfusvaccination anbefales, når man går uden for de områder, der normalt besøges af turister, såsom rejser meget i det indre af landet, for personer på arbejde i fjerntliggende områder eller rejsende, der besøger i længere perioder.

Thailand har en af de højeste hiv-prævalenser i regionen. HIV-epidemien er koncentreret blandt visse nøglepopulationer. De mest berørte er mænd, der har sex med mænd, sexarbejdere, transpersoner og personer, der sprøjter stoffer.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker fra en velrenommeret kilde eller vand, der er blevet filtreret og kogt.

Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

Tuberkulose er endemisk i Thailand.

Spørgsmål og svar - Rejseinformation og rejseforsikring til Thailand

Er vandet sikkert at drikke i Thailand?

Generelt anbefales det ikke at drikke vandet fra hanen i Thailand, da det kan indeholde bakterier og andre urenheder, som kan forårsage maveproblemer eller sygdom. Det er derfor en god idé, at du holder dig til at drikke flaskevand, der kan købes overalt i Thailand, og som er tilgængeligt på langt de fleste hoteller og restauranter.

Må man tage mad med til Thailand?

Det er som udgangspunkt tilladt at tage mad med til Thailand, for eksempel når du rejser med fly, men der er visse regler og begrænsninger, der skal overholdes. Du må normalt gerne medbringe forarbejdede og indpakkede fødevarer til personligt forbrug, såsom snacks, kiks og chokolade. Disse fødevarer bør være i deres originale, forseglede emballage. Dog er det ikke tilladt at medbringe frisk frugt og grøntsager samt kød og animalske produkter ved indrejse i Thailand.

Hvad koster en rejseforsikring til Thailand?

Prisen på en rejseforsikring til Thailand fra Europæiske ERV afhænger blandt andet af længden af din rejse, din alder, den type dækning du ønsker og eventuelle tilvalg du har inkluderet i din rejseforsikring.

Find en rejseforsikring til rejsen her >

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Thailand - Rejseforsikring, visum og pas
Landets alarmnumre
Politi:
191
Brandvæsen:
199
Ambulance:
1554

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Bangkok)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Se også: