Golden-Gate-Bridge-USA

Værd at vide om din rejseforsikring til USA

 • Det er vigtigt at have en gyldig rejseforsikring til USA. Selv mindre behandlinger hos læger eller tandlæger kan hurtigt blive en meget dyr omgang, hvis ikke du har en rejseforsikring med dig.
 • For at modtage behandling skal man ofte betale forud for behandlingen eller fremvise et forsikringsbevis, ellers kan du risikere at blive nægtet behandling.
 • Danskere, som besøger USA, skal inden afrejse ansøge om en esta tilladelse.

Find din rejseforsikring til USA >

Din rejseforsikring til USA sikrer dig i en lang række tilfælde

At have en rejseforsikring, når du rejser til USA, kan give dig ekstra sikkerhed og beskyttelse i tilfælde af uforudsete hændelser. Hvis du eksempelvis skulle blive syg eller komme til skade under din rejse, kan en rejseforsikring hjælpe med at dække medicinske udgifter, hospitalsophold og lægebehandling, hvilket kan spare dig for betydelige omkostninger.

Derudover sikrer din rejseforsikring til USA dig i en lang række andre tilfælde. Det gælder blandt andet hvis du skulle være så uheldig at forvolde skade på andres ejendele eller personer under din rejse. Her kan rejseforsikringen hjælpe med at dække eventuelle erstatningskrav.

Det er en god idé at være opmærksom på, hvad der er omfattet af netop din rejseforsikring til USA, så du undgår dyre overraskelser på rejsen. Sørg derfor for at vælge en rejseforsikring, der passer til dine behov og rejseaktiviteter. 

Information om USA

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Washington DC (populær 672228)
Andre byer: New York City, Los Angeles, Chicago
Befolkning: 337,3 millioner (2022)
Religion: Kristendom (70,6%)
Tidszone: UTC−04:00 til −12:00 (observerer sommertid fra anden søndag marts til første søndag i november)
Køreside: højre
Opkaldskode: +1
Elektriske stik: Type A, Type B

USA er et generelt sikkert miljø for udenlandske statsborgere og investeringer. Den har højudviklet retshåndhævelse og national sikkerhedsinfrastruktur og fortsætter med at investere stærkt i sin intelligenskapacitet for at afbøde nye nye trusler mod den nationale sikkerhed. De største risici for oversøiske personale står overfor, mens de i USA sandsynligvis vil være relateret til småkriminalitet, især i storbyerne, og miljømæssige faktorer som storme, tungt snefald og ekstreme sæsonbetingelser, der kan påvirke rejse og forretnings kontinuitet.

Penge

Den nationale valuta er den amerikanske dollar (USD), opdelt i 100 cent. Alle amerikanske byer har gode banktjenester, og de fleste store virksomheder accepterer alle større kreditkort. Alle internationale lufthavne og byer har byttebureau eller banker, hvor det er muligt at veksle udenlandsk valuta og rejsechecks.

USA har et stort udbud af pengeautomater i alle større byer. Bankfaciliteter kan dog være svære at få adgang til i landdistrikter eller isolerede områder. Gebyrer gælder normalt for kontantudtag med kreditkort. I alle tilfælde anbefales det at kontakte din lokale bank inden rejsen for at høre om eventuelle begrænsninger eller omkostninger ved at foretage transaktioner i udlandet.

Banktiderne varierer, selvom bankerne generelt har åbent kl. 08.30-17.00 mandag til fredag.

Kommunikation

Landekoden er 1.

I betragtning af sin enorme størrelse har USA en enorm mængde områdekoder. Nogle af de største byopkaldskoder er inkluderet nedenfor:

Washington DC 202

Atlanta 404

Chicago 312

Dallas 214

Houston 713

Los Angeles 213

Miami 305

New York 212

Philadelphia 215

Phoenix 602

San Francisco 650

San Diego 619

Seattle 206

Nogle byer har flere områdekoder afhængigt af bydistriktet.

Internettet er bredt tilgængeligt i hele USA. De fleste byer har internetcaféer, mens hoteller, caféer og mange andre offentlige steder også giver internetadgang.

Elektricitet

USA-stik er af den flade to-polede type. Elektricitet kører i strømme på 120 volt i 60Hz cyklusser. Mange europæiske elektriske apparater har brug for en adapter, der skal købes inden rejsen.

Fysisk

USA er verdens tredjestørste land for landområde, der dækker en stor del af det nordamerikanske kontinent. USA har vestlige Stillehav og østlige Atlanterhavskyst og møder Mexicogolfen mod syd. Dybhavsbassinet i Lejeshavet deler Alaska og Russlands territorium. Landets samlede kyststrækning strækker sig 19.924 km.

USA grænser Canada mod nord og Mexico mod syd. Inklusive Alaskas 2,477 km grænse løber den us-canadiske grænse 8.893 km. Den sydlige amerikanske-mexicanske grænse er 3.141 km. USA spænder over seks tidszoner, der spænder fra de fem timer bag GMT (fire timer i sommertid) i nord-øst til 10 timer bag på Hawaii.

Den amerikanske delstat af Alaska, der ligger i den nordvestlige del af kontinentet, adskilles fra resten af landet af Canada. Hawaii er beliggende i det centrale Stillehav og landet har flere økologiske (både organiserede og ikke-organiserede) områder, herunder Guam, Puerto Rico, De Forenede Stater Jomfruøerne og Amerikanske Samoa.

Pas

Besøgende til USA skal rejse med et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra datoen for afgang fra landet.

Visum

En udenlandsk statsborger, der rejser ind i USA, er generelt forpligtet til at fremvise et pas og et gyldigt visum udstedt af en amerikansk konsulær embedsmand, medmindre de er lovligt fastboende i USA, en statsborger i Canada eller i et land, der er berettiget til Visa Waiver-programmet . Dette program gør det muligt for udenlandske statsborgere fra specifikke lande at blive optaget i USA under begrænsede betingelser og i ikke længere end 90 dage uden at få et visum.

Alle rejsende, der rejser gennem USA, er underlagt told-/immigrationslovene. De, der passerer gennem USA i transit, men ikke er berettiget til Visa Waiver-programmet, skal ansøge om visum inden rejsen.

Fra den 24. juni 2020 vil regeringen suspendere udstedelsen af green card visa. Amerikanske ambassader og konsulater over hele verden vil suspendere udstedelsen af L-1 visa til virksomhedsinterne overførsler, H-1B visa til arbejdere i specialerhverv, H-4 visa til ægtefæller, H-2B visa til midlertidige ikke-landbrugsarbejdere og de fleste J -1 visum til arbejds- og studerende udvekslingsgæster indtil videre.

Vanskeligheder for specifikke nationaliteter

Rejsende, der besidder dobbelt amerikansk statsborgerskab, skal rejse med deres amerikanske pas. I alle tilfælde er det værd at have begge respektive nationaliteter pas til hånden.

Medicinsk udstyr

USA har høje standard medicinske faciliteter, selvom behandling kan være dyr. Behandling kan findes på en række universitets- og samfundssygehuse. Nogle for-profit akutcentre kan være usædvanligt dyre.

Kun akut behandling ydes uden forudgående betaling eller bevis for forsikring. Undladelse af at bevise din forsikring eller betale et depositum kan resultere i afvisning af at behandle patienter. Hvis der kræves lægehjælp, er det vigtigt at holde alle indtægter for at gøre et senere forsikringsanmodning. Det er vigtigt at udtage omfattende rejse- og sygesikring inden rejsen for at undgå enorme omkostninger i den uheldige hændelse at man bliver syg eller såret.

Apoteker er godt leverede og bredt tilgængelige. Men nogle lægemidler, der kan være tilgængelige i dit hjemland, såsom sovende piller eller antidepressiva, kan kræve recept i USA. Rejsende bør tage tilstrækkelige forsyninger med medicin for opholdets varighed. I dette tilfælde er det også tilrådeligt at tage et underskrevet brev fra en læge, der angiver alle medicinske forhold og ordineret behandling, herunder generiske medicinnavne.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til USA. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Dengue tilfælde er blevet bekræftet i USA. Risiko for igangværende dengue-overførsel er til stede i Florida, Hawaii og Texas. Risiko for igangværende Chikungunya-transmission er til stede i Florida og Texas. Insektbeskyttelsesforanstaltninger er afgørende.

Der er en lav risiko for overførsel af Zika-virus i Cameron og Hidalgo amter, Texas og Miami-Dade amt, Florida. Rejsende bør tage omhyggelige anti-myggestik foranstaltninger i dagtimerne.

Omkring 1,1 millioner mennesker lever med hiv i USA. Men i betragtning af landets befolkning er størrelsen af epidemien relativt lille. Epidemien er stærkt koncentreret blandt flere berørte grupper, såsom mænd, der har sex med mænd og transkønnede.

Postevand er sikkert at drikke i USA.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

USA
Landets alarmnumre
Politi:
911
Brandvæsen:
911
Ambulance:
911

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Florida)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Se også: