COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Japan - Landeinformation

Rejseforsikring Japan

* Pas er påkrævet for indrejse til Japan. Danske statsborgeres pas skal være gyldigt under opholdets varighed.

* Borgere fra Danmark behøver ikke et visum til Japan for turist- og forretningsbesøg. Læs mere om reglerne for pas og visum nedenfor. 

Køb forsikring her

Oversigt

Som et højtudviklet land med en stabil økonomi, er sikkerhedsrisici i de fleste områder af Japan få. Den mest markante trussel i Japan stammer fra miljøkatastrofer og ekstreme vejrforhold. Japan er sårbar over for store jordskælv og alvorlige klimatiske udfordringer, herunder tyfoner og cykloner. Den 11. marts 2011 forårsagede et jordskælv og tsunami en strålingskrise omkring Fukushima Daiichi atomkraftværket med umiddelbare ødelæggelser.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Der er ingen specifikke vaccinationer eller medicin, der er nødvendige for at rejse til Japan.

Følgende vaccinationer anbefales: influenza, japansk hjernebetændelse, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), og stivkrampe-difteri.

Ved indtagelse af rå skaldyr, er der risiko for parasitinfektion og toksiner.

Der er en meget lav risiko for, at mennesker bliver smittet med den højpatogene H5N1-stamme af fugleinfluenza. Som en sikkerhedsforanstaltning, rådes rejsende dog til at undgå fjerkræ, kontakt med levende dyr, og indtagelse af utilstrækkeligt tilberedt fjerkræ og æg.

Sundhedsfaciliteter i Japan er fremragende med højt uddannet personale. Omkostninger ved behandling er dyre. Det er godt at tegne en omfattende rejsesygeforsikring inden afrejse. Det er muligt at finde engelsktalende læger. I nødstilfælde, kan rejsende ringe 110 for politi og 119 for brandvæsen og ambulance.

Nogle medikamenter er forbudt i Japan, og rejsende med planer om at medbringe recepter og håndkøbsmedicin til Japan bør kontakte den japanske ambassade i deres hjemland inden afrejse for at sikre, at medicinen er tilladt i Japan. En måneds forsyning af receptpligtig medicin eller to-måneders forsyning af ikke-receptpligtig medicin er tilladt for indrejse forudsat, at medicinen er tilladt i Japan. Rejsende skal være i stand til at give alle oplysninger om receptpligtig medicin. Der er en strengt håndhævet lov om anti-stimulerende stoffer, der forbyder brug af narkotika i Japan.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Japan. For mange rejsende skal pas være gyldigt i mindst seks måneder. Danske statsborgeres pas skal være gyldigt under opholdets varighed.

Visum

Borgere fra over 60 lande har i øjeblikket en visumfritagelsesaftale med Japan og behøver ikke et visum for turist- og forretningsbesøg (ekskl. betalte aktiviteter) på mindre end tre måneder. Denne visumfritagelsesaftale omfatter borgere fra Danmark, Storbritannien, USA, Australien, Canada, Frankrig og Tyskland. Japan har en nul-tolerance politik med hensyn til ophold længere end tilladt. Rejsende, der opholder sig længere end tilladt vil blive deporteret, og fremtidige besøg til Japan kan blive udfordrende.

Ved ankomst skal rejsende kunne fremvise dokumentation, der bekræfter formålet med besøget, såsom en billet med fast dato, der bekræfter retur- eller vidererejse, oplysninger om forretningsmøder og nærmere oplysninger om samarbejdspartnere i Japan. Rejsende skal også være i stand til at bevise, at man har tilstrækkelige finansielle midler til at dække hele den påtænkte længde af opholdet.

De fleste udenlandske rejsende vil ved ankomst til Japan blive biometrisk registreret gennem fingeraftryk og fotografier.

Turistvisum: Fritaget for ophold under tre måneder
Forretningsvisum: Fritaget for ophold under tre måneder for nonprofit og ulønnede aktiviteter
Studentervisum: Nødvendigt

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Japan - Landeinformation
  • Hovedstad: Tokyo
  • Andre større byer: Yokohama, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kobe, Kyoto
  • Tidszone: UTC +9

Landets alarmnumre

  • Politi: 110
  • Brandvæsen: 119
  • Ambulance: 119

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language