Skal du rejse jorden rundt?
Bestil din rejse så tidligt som muligt
Bestil din rejse tidligt! Det anbefales at købe din rejse ti måneder inden afrejse og senest 4 måneder før. Det er en god idé at bestille din rejse så tidligt som muligt, da du derved har større chance for at få billige billetter, og det giver samtidig også mulighed for at vælge mellem flere afgange.
Less is more
En jordomrejse handler ikke om (eller bør i hvertfald ikke handle om) at nå at se så mange seværdigheder som muligt. Gå derfor efter kvalitet fremfor kvantitet. Tag dig tid til at opleve de steder, du besøger. Du kommer ikke til at have tid nok, hvis du allerede er på vej videre umiddelbart efter ankomst. Sørg derfor for at planlægge aktiviteter og steder, du ønsker at opleve, på forhånd.
Forberedelse
Undersøg på forhånd de lande, du planlægger at besøge, for at få mest muligt ud af din rejse. I vores landeinformation, finder du information om bl.a. pas, visum, vaccinationer og sikkerhedsinformation til populære rejsemål som Thailand, Filippinerne og USA og andre lande i verden.
Et af de vigtigste værdipapirer på din rejse er dit pas
Passet er et af dine vigtigste dokumenter på rejsen, derfor er der et par ting, du skal tage højde for, når det kommer til dit pas.
- Tjek passets gyldighed: Nogle lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder (fra den dag du ankommer). Det er derfor vigtigt at få passet fornyet, hvis det er ved at udløbe. Det tager 11-15 hverdage at få udstedt et nyt pas.
- Medbring en kopi af dit pas: Det kan være en god idé at tage en kopi af personoplysningerne i passet. Det vil spare dig for en masse besvær, hvis du f.eks. skulle miste dit pas, så kan du blot fremvise kopien på den danske ambassade i landet, du befinder dig i. Husk også at medbringe en kopi af visum og indrejsestempler, hvis du har mulighed for det.
Kontanter og kreditkort
- Opbevar kontanter og kreditkort sikkert: Et godt tip er at anvende en bæltetaske, som kan skjules under dit tøj. Du bør er ikke have flere kontanter i din pung, end du skal bruge i løbet af en dag. Konsekvenserne er langt større, hvis du skulle miste alle dine penge fremfor blot en lille del i tilfælde af tricktyveri eller røveri.
- Undersøg din banks gebyrer ved hævning i udlandske pengeautomater: Mange danske banker opkræver et gebyr på 30-40 DKK, hver gang du hæver penge fra en pengeautomat i udlandet. I visse banker er hævninger i udlandet dog gratis.
Rejs aldrig uden rejseforsikring
Udgifter til medicin og eventuel hjemtransport til Danmark kan hurtigt løbe op i flere hundrede tusinde kroner, hvis uheldet skulle være ude. Og det er ikke sjovt at skulle stå med regningen selv.
Se vores rejseforsikringer her >>
Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?
Søg efter pris og køb