COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Filippinerne

Oversigt

Den primære sikkerhedstrussel mod den filippinske regering og de filippinske borgere, stammer fra oprørsgrupper spredt rundt om i landet. De største trusselsgrupper, herunder den regionale jihad-gruppe Jemaah Islamiyah (JI) og Abu Sayyaf Group (ASG), opererer fra de sydlige øer. I Mindanao overlapper disse grupper med en nationalistisk-islamistisk gruppe, ledet af Moro Islamic Liberation Front (MILF), som indgik en vigtig fredsaftale med regeringen i 2012. The Maoist New People’s Army (NPA) er landets største oprørsgruppe, med et anslået medlemstal på omkring 5000-15.000, og er til stede i muligvis 69 ud af landets 81 provinser.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør tegne en omfattende forsikring, herunder sygesikring, før afrejsen til Filippinerne.

Alle rejsende bør besøge enten egen praktiserende læge eller en rejseklinik 4 til 8 uger før afrejse. Specifikt, bør man være vaccineret med følgende vaccinationer: hepatitis A, tyfus, MFR samt stivkrampe-difteri. Rabies, japansk hjernebetændelse og hepatitis B anbefales eventuelt også.

Et vaccinationscertifikat mod gul feber er påkrævet, hvis man ankommer fra et land, hvor sygdommen er til stede.

Der er risiko for malaria i nogle områder i Filippinerne, især i alle landdistrikter under 600 meters højde (1969 ft), undtagen på Bohol Island, Borocay Island, Catanduanes Island og Cebu Island. Der er ingen risiko i Manila og andre byområder.

Denguefeber er også meget udbredt i Filippinerne. Beskyttelsesforanstaltninger mod insekter, såsom at lange ærmer, bukser, hatte og sko, samt anvendelse af lægemidler på udsat hud, er stærkt anbefalet.

Rejsende bør medbringe tilstrækkeligt med receptpligtige lægemidler, til hele opholdets varighed.

Hospitaler i hovedstaden leverer lægebehandling af høj kvalitet, men uden for hovedstaden kan det være vanskeligt at finde. Der kan kræves forudbetaling ved indlæggelse. Der har været tilfælde på både offentlige og private sygehuse, hvor livreddende behandlinger og medicin er blevet tilbageholdt, og personale har nægtet at udskrive patienter, fordi de ikke har været i stand til at betale udgifterne.

 

Pas

Et pas gyldigt i mindst seks måneder efter planlagt afrejsedato, er påkrævet for indrejse til Filippinerne.

Visum

Visum er normalt ikke nødvendigt ved indrejse til Filippinerne. Udenrigsministeriets hjemmeside http://www.dfa.gov.ph/consular/visa.htm har en liste over 146 lande, hvis statsborgere ikke skal bruge visum for ophold på op til 21 dage.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Filippinerne
  • Hovedstad: Manila
  • Andre større byer: Quezon City, Davao City, Zamboanga, Cebu
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT +8

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language