Sådan dækker det blå kort på skiferien

Er du én af de mange danskere, som hvert år drager på skiferie, er det en god idé at huske at tjekke, om du har den rette forsikring.

Rejseforsikring med ansvar - hvis du er skyld i et uheld på pisten

De seneste år er der, især på skisportstederne i Alperne, kommet rigtig meget fokus på, at skiløbere overholder de internationale skifærdselsregler - de såkaldte FIS-regler. Desuden ses der rigtig mange eksempler på, at et sammenstød på pisten ender med et søgsmål med krav om erstatning.

Hvis du er impliceret i et uheld, hvor en anden skiløber kommer galt afsted, og politiet på skisportstedet efterfølgende vurderer, at det er dig, der bærer ansvaret, kan du risikere at ende med at skulle betale en rigtig stor erstatning, hvis den skadelidte vælger at anlægge et civilt søgsmål.

Vi anbefaler derfor altid, at du tjekker, om du har en ansvarsdækning i din indboforsikring, inden du tager på skiferie. Hvis det ikke er tilfældet, anbefaler vi, at du udover vintersport tillægget også tegner en ansvarsdækning til din rejseforsikring. Tilvælg dækningen "Bagage og Ansvar", så du er sikret mod uheld på pisten. Har du spørgsmål til din ansvarsdækning, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.  

Hvordan dækker det blå kort på skiferien?

Med det blå EU-sygesikringskort i hånden, er du dækket som en almindelig borger i det pågældende EU-land, du rejser i. Det vil sige, at det afhænger af, hvor du er henne, om du skal betale for behandlingen, hvis du kommer galt af sted på din skiferie.

Det blå kort dækker dog typisk ikke transport og redning som følge af skiulykker. Du kan derfor ende med en ekstraregning, hvis du kommer galt afsted på din skiferie. Vi anbefaler derfor altid, at du tegner en rejseforsikring med skitillæg, inden du tager på skiferie. 

Læs mere om det blå kort her >>

Kontakt vores kundeservice

Ring på +45 33 25 25 25

Mandag-torsdag kl. 9.00 - 16.00

Fredag kl. 9.00 - 16.00

 

Send os en mail