Rejseforsikring Holland
- Danske statsborgere skal medbringe et pas på rejser til Holland, der er gyldigt under hele opholdet. Læs mere nedenfor.
- Statsborgere fra EU-lande (herunder Danmark) har ikke brug for et visum og har ret til at opholde sig i landet i op til 90 dage.
- Du kan medbringe det blå kort til din rejse til Holland. Vi anbefaler dog, at du tegner en rejseforsikring til din rejse, så du kan rejse med ro i sindet.
Oplevelser du ikke vil gå glip af i Holland
Oversigt
Hovedstad: Amsterdam (1,174 mio. indbyggere)
Befolkning: 17.618.299 (2024 estimeret)
Andre byområder: Rotterdam (1,018 mio. indbyggere)
Religioner: romersk-katolske 23,6%, protestanter 14,9%, muslimske 5,1%, andre 5,6% (inkluderer hinduistiske, buddhistiske, jødiske), ingen 50,7%
Sprog: Hollandsk er det officielle sprog, men mellem 90-93 procent af den samlede befolkning kan tale på engelsk.
Tidszone: UTC+1; sommertid: +1 time, begynder sidste søndag i marts, slutter sidste søndag i oktober; bemærk: tidsbeskrivelser gælder kun for det kontinentale Holland, for de lande, der består af Caribien, er tidsforskellen UTC -4
Køreside: Højre
Opkaldskode: +31
Elektriske stik: Type C og Type F
Penge
Den lokale valuta i Holland er euro (EUR). 3. september 2024 er 100 EUR lig med 110,55 USD.
Valutaveksling kan foretages i lufthavne, banker og vekselkontorer.
Rejsende bør være forberedt på at bruge kredit- eller betalingskort til at foretage betalinger. Holland er på forkant med digitale og kontantløse betalinger i Europa. Det er helt lovligt for restauranter og barer, især i bycentre, at operere uden at tage imod kontanter. Kreditkort accepteres bredt. Hæveautomater er tilgængelige de fleste steder.
I Holland er drikkepenge ikke almindelig praksis, da servicegebyrer ( servicekosten ) har været inkluderet i regningen siden 1970'erne og afspejles i menupriserne. Dog er et lille tip på omkring 5-10% værdsat, hvis du modtager fremragende service eller især nød dit måltid.
Det er også unødvendigt at give drikkepenge til taxachauffører. Du kan runde prisen op eller give et drikkepenge til en euro eller to, hvis du ønsker det, men det forventes ikke på grund af de i forvejen høje taxaomkostninger forårsaget af høje brændstofpriser og afgifter.
Elektricitet
Strømforsyningen i Holland er pålidelig. Elektricitet kører på 230V ved 50Hz ved hjælp af stiktype(r) C og F.
Pas
De fleste rejsende skal bruge et pas for at komme ind i Holland. Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder efter afrejsedatoen, være udstedt inden for de seneste ti år og have to blanke sider.
Statsborgere i Den Europæiske Union (EU) kan komme ind i Schengen-området med et gyldigt ID.
Visum
Visumfri indrejse er tilgængelig for visse rejsende, der kvalificerer sig baseret på nationalitet og formål med rejsen. Alle andre rejsende skal anskaffe et visum fra den nærmeste ambassade eller konsulat eller ansøge online (e-visum) inden rejsen.
Kravene til indrejsevisum varierer afhængigt af nationalitet, formålet med rejsen og andre faktorer. Individuelle rejsende er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle visumkrav, som skal bekræftes med myndighederne på deres destination inden rejsen.
Visumfri rejse
Visumfri rejse inden for Schengen-området : Borgere fra ethvert land, der er en del af Schengen-aftalen, kan frit rejse ind og opholde sig i ethvert Schengen-land uden visum. Nogle udenlandske statsborgere fra ikke-Schengen-lande er også tilladt indrejse uden visum, herunder statsborgere fra Det Forenede Kongerige (UK), USA (USA) og Canada blandt andre.
Rumæniens og Bulgariens delvise tiltrædelse af Schengen fra den 31. marts omfatter ikke afskaffelse af personkontrollen ved Republikken Bulgariens og Rumæniens indre landegrænser. Indtil videre vil grænsekontrol fortsat gælde ved landegrænser for rejser mellem enten Bulgarien eller Rumænien og nabolande til Schengenområdet.
Visum
Schengenvisum til kort ophold (C-type) : Udenlandske statsborgere, der kommer fra udvalgte lande, skal have et Schengen-visum for at få adgang til et hvilket som helst land i Schengen-området.
Rejsende har tilladelse til at opholde sig i et hvilket som helst af Schengen-landene på et enkelt-, dobbelt- eller multiple-indrejsevisum i op til 90 dage (tre måneder) i hver 180 dages periode, uanset formålet med opholdet.
Visum udstedt til Schengen-lande gælder for hele Schengen-området. Med et Schengen-visum kan en tredjelandsstatsborger rejse ind i et Schengen-land og derefter rejse frit i hele Schengen-området, da grænsekontrollen af personer, der rejser på tværs af Schengen-landenes nationale grænser, er fjernet.
Ansøgnings- og behandlingstider kan variere afhængigt af den enkelte ansøger og ambassaden.
Fra den 31. marts 2024 udsteder Rumænien og Bulgarien Schengen-visa til ophold på medlemsstaternes område, der ikke overstiger 90 dage i en periode på 180 dage, eller til transit gennem internationale transitområder i lufthavne i Schengen-medlemsstaterne.
Lokale rejser
Oversigt
Landet har et omfattende og højeffektivt offentligt transportnet. Sporvogne, busser og tog er sikre og pålidelige; Køretøjsrejser anbefales af omkostningsmæssige årsager på grund af landets lille størrelse. Fly- og færgerejser er også bredt tilgængelige og sikre.
Rejsesikkerhed
Flyrejser
Amsterdam Lufthavn Schiphol (AMS/EHAM) er den vigtigste internationale lufthavn i Holland. Det er placeret cirka ni kilometer (5,6 miles) sydvest for Amsterdam . Det er den tredje travleste lufthavn i verden i forhold til passagertrafik. Det nationale luftfartsselskab, KLM Royal Dutch Airlines, har et godt sikkerhedsresultat.
Schiphol Airport Railway Station er let tilgængelig og kun få minutters gang fra ankomsthallen. Det er muligt at nå centrum af Amsterdam med tog inden for 14-17 minutter. Tog i andre retninger inden for Holland eller i udlandet til Frankrig, Tyskland eller Storbritannien (UK) afgår også fra lufthavnen.
Bus 397 og 341 afgår uden for ankomsthallen mod Amsterdam . Disse busser tilbyder dog ikke direkte forbindelse til Amsterdams hovedbanegård . Rejsende kan skifte til det lokale sporvogns- eller metronetværk ved Zuid eller Amstelveenseweg .
Når du vælger at bruge en taxa, rådes rejsende til at bruge den officielle taxaholdeplads og ikke bruge uopfordrede tjenester. Brug af taxaholdepladsen vil sikre, at du modtager en chauffør, der har licens, og at turen er målt.
Andre internationale lufthavne i Holland omfatter Eindhoven (EIN/EHEH) , Rotterdam-The Haag (RTM/EHRD) , Groningen Eelde (GRQ/EHGG) og Maastricht Aachen (MST/EHBK) . Disse lufthavne har normalt intereuropæiske flyvninger i sommersæsonen. De fleste af disse lufthavne har shuttlebusser eller taxatjenester til rådighed for deres respektive bycentre.
Luftrum
Der flyves overvejende til og fra europæiske destinationer.
Efter EU-Kommissionens meddelelse om, at hele EU's luftrum vil være lukket for russisk-ejede, russisk-registrerede og russisk-kontrollerede fly, inklusive privatfly og for overflyvninger, forbliver alle flyvninger til og fra Rusland forbudt indtil videre, i i tråd med EU's sanktioner mod Rusland på grund af landets invasion af Ukraine.
Grænser og indgang
Indrejse til Holland er ikke underlagt restriktioner.
Lokale medier rapporterede, at de hollandske myndigheder planlægger at forbyde krydstogtskibe at lægge til i Amsterdams centrum, midt i et forsøg på at reducere tilstrømningen af turister, der besøger byen, samt at reducere forureningen. Yderligere oplysninger var ikke umiddelbart tilgængelige.
Vejrejser
Trafikken i Holland bevæger sig til højre. Vejene i Holland er af høj kvalitet, og vejnettet er relativt tæt og intenst brugt. Vej- og køreforholdene er dog generelt sikre. Hastighedsgrænser i Holland er 50 km/t (31 mph) i byområder, 80 km/t (49 mph) i landdistrikter og 100 km/t (62 mph) mellem 6:00 og 19:00 lokal tid og 120 km/t (74 mph) på ethvert andet tidspunkt på motorveje (autoveje). Færdselspolitiet håndhæver hastighedslovgivningen ved hjælp af umærkede biler og radardetektionsanordninger. Hvis du bliver taget for at køre for høj, kan politiet konfiskere dit køretøj ud over at pålægge store bøder. Det er ulovligt i Holland at bruge instrumentbrætmonterede radarpistoldetektorer. Hvis du har en med dig, når du krydser grænsen, skal du altid placere den ude af syne i handskerummet. De, der fanges ved at bruge detektorer, risikerer betydelige bøder. Det er ulovligt at tale i mobiltelefon under kørslen, medmindre det sker på en håndfri enhed. Sikkerhedssele er obligatorisk foran og bagpå køretøjet, og enhver, der tages i at køre uden sikkerhedssele, pålægges bøder. Nærlys skal altid være tændt under kørsel.
Der er et stort antal cykelstier og cyklister i Holland. Cykelstier kendes normalt på deres rødfarvede asfalt med et cyklistikon på dem. Cyklister overholder normalt færdselsloven, men rejsende bør udvise forsigtighed, når de kører i nærheden af cyklister i byer.
Jernbanerejser
Holland har et omfattende og effektivt jernbanesystem, som kan bruges til ture mellem de fleste byer og til destinationer i nabolandene. Billetter er tilgængelige på stationer, i dagligvarebutikker eller online via Nederlandse Spoorwegen (NS) hjemmeside eller app. Vær opmærksom på lommetyve på større stationer, såsom Amsterdam , Rotterdam eller Utrecht .
Offentlig transport
Offentlig transport i Holland er veludviklet, effektiv og udbredt af både beboere og besøgende.
Færger og både: Både er tilgængelige for at nå de nordlige Vadeøer , såsom Terschelling og Texel . Både til Texel afgår fra Den Helder og både til Vlieland og Terschelling afgår fra Harlingen . I travle perioder som sommermånederne fyldes pladserne hurtigt op, og billetpriserne stiger, så det er at foretrække at bestille din båd i god tid i forvejen.
Færger er tilgængelige for kortere afstande i byer, såsom Amsterdam for at krydse IJ- floden, og fra Rotterdam til Dordrecht . Bemærk, at mens IJ- færgerne i Amsterdam er gratis, opkræver Rotterdam -færger normalt et mindre gebyr.
Busser: Busser er tilgængelige i de fleste byer og mellem byer og mindre byer. Du kan købe elektroniske billetter online eller vælge at købe et rejsekort (OV-chipkaart), som kan opkræves med penge på en station eller et supermarked.
Taxaer: Taxaer og kørselsapps er tilgængelige i Holland. De fleste taxaer i Holland er målte, licenserede og sikre at bruge.
Sporvogne: Sporvogne og/eller metrosystemer er tilgængelige i de fleste større byer, såsom Amsterdam , Utrecht , Haag og Rotterdam . Disse systemer er let tilgængelige, billige, sikre og relativt nemme at navigere rundt på. Billetinformation kan enten findes på stationen eller i selve sporvognene. Rejsende bør være opmærksomme på lommetyve om bord og på stationer.
Biludlejning: Internationale biludlejningsfirmaer opererer i Holland. Disse er tilgængelige i lufthavnen eller i byer. Det anbefales at bestille en bil i god tid, især i mere travle perioder som sommermånederne.
*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.
- {{originalfilename}} x
Kan jeg bestille forsikringen til landet?
Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Læs mere her >