COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Finland

Oversigt

Finland er fortsat et lav-risiko land, hvor kun få faktorer nødvendiggør sikkerhedsforanstaltninger. Landets effektive rolle i FN og EU har øget den politiske og internationale stabilitet. Derudover på grund af den effektive, robuste og stabile økonomi samt den politiske struktur, er landet kommet langt med afbødning af alle frustrationer, der ville kunne fremprovokere et væbnet oprør.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge 4-5 uger før rejser til Finland for at få de seneste oplysninger vedrørende anbefalede vaccinationer. Rejsende bør også sørge for at følgende vaccinationer er ajour: influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), hepatitis A og B, og difteri-kighoste-stivkrampe.

Flåtbårne sygdomme er udbredt i Finland. Det vil være en fordel for rejsende at medbringe myggebalsam eller spray for at beskytte udsat hud mod insektbid, hvis man besøger landdistrikter eller skovområder, især om sommeren.

Strenge finske toldregler forbyder rejsende fra at få sendt medicin fra udlandet. Mange finske læger kan også være tilbageholdende med at ordinere medicin. Rejsende rådes derfor til at medbringe ekstra forsyninger af kritisk receptpligtig medicin med til Finland. Receptpligtigt medicin kan medbringes ind i landet, så længe det betragtes som værende til den rejsendes personlige forbrug.

Sundhedsfaciliteter og deres personale er generelt af samme kvalitet som i andre vestlige lande, og akutte tjenester er bredt tilgængelige. Sædvanligvis tales engelsk af det finske sundhedspersonale. Helsinki er et hyppigt medicinsk evakueringspunkt for akutte tilfælde fra de tidligere Sovjetlande.

Finlands offentlige sygehusvæsen accepterer udenlandske kreditkort, og det samme gælder for private sygehuse. Mange apoteker i Finland har åbent i normale åbningstider, og de fleste større byer har mindst ét apotek, der har åbent 24/7.

Pas

Et gyldigt pas er påkrævet for alle udenlandske statsborgere, med undtagelse af EU-statsborgere fra Schengen-lande.

Visum

For rejser til Finland er danske statsborgere visumfritaget. Da Finland er medlem af Schengen-aftalen, skal ikke-EU-statsborgere have et Schengen-visum til forretnings- og turistrejser på op til 90 dage. Rejsende fra USA, Canada, Australien, Storbritannien, Sydafrika, Irland samt andre lande er visumfritagede i Schengen og behøver kun et gyldigt pas for at kunne opholde sig i Finland i op til 90 dage.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Finland på European Commission Visa Policy website.

Finland
  • Hovedstad: Helsinki (571.354)
  • Andre større byer: Tampere (208.004), Esbo (240.132), Vantaa (190.058), Turku (175.286), og Oulu (130.459)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: østeuropæisk tid (GMT +2)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language