Vinterspecial: Vestindien & Caribien

04 januar

Foran os venter et par kolde måneder med sne og slud. Drømmer du også om at rejse væk fra det hele? Her kan du finde information om Vestindien og Caribien, der er særdeles populære destinationer for en vinterferie i varmen.

Hvor ligger Vestindien?

Den øgruppe, som ligger midt imellem Nord- og Sydamerika, øst for det centralameri-kanske fastland, kaldes for Vestindien. Det kan måske virke noget misvisende, eftersom den ligger relativt langt væk fra Indien. Området fik sit navn, da Christoffer Columbus opdagede øerne i 1492, hvor han sejlede vestpå over Atlanten fra Spanien og troede, at han var kommet til Indien. Navnet Vestindien blev opfundet for at skelne Vestindien fra Østindien, som det ”rigtige” Indien tidligere hed. 

Hvad er forskellen på Vestindien og Caribien?

Der er egentlig ingen forskel på det, man kalder Vestindien og Caribien. Alle vestindiske øer ligger i det caribiske hav. Når man taler om Caribien, plejer man også at inkludere de sydamerikanske kystområder, som grænser op til det Caribiske Hav, altså Panama, Colombia og Venezuela.

Vidste du at…

…der findes en tidligere dansk koloni i Caribien? Det danske Vestindien var en dansk koloni, der bestod af øerne Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix. Kolonien blev solgt til USA den 31. marts 1917 og fik derefter navnet de Amerikanske Jomfruøer.

Liste over øer i Caribien

Der findes over 7000 øer og småøer i Caribien. Øerne er en blanding af selvstændige stater og øer/områder, som er enten kolonier, provinser eller autonome lande, hvilket indebærer, at de hører til et andet land, men er mere eller mindre selvstyrende.

Selvstændige stater i Caribien

· Antigua og Barbuda
· Bahamas
· Barbados
· Cuba
· Dominica
· Grenada
· Den Dominikanske Republik
· Haiti
· Jamaica
· Saint Kitts og Nevis
· Saint Lucia
· Saint Vincent og Grenadinerne
· Trinidad og Tobago

Andre områder og øer i Caribien

· De Amerikanske Jomfruøer (USA)
· Anguilla (Storbritannien)
· Aruba (Holland)
· Bonaire (Holland)
· De Britiske Jomfruøer (Storbritannien)
· Caymanøerne (Storbritannien)
· Curaçao (Holland)
· Guadeloupe (Frankrig)
· Martinique (Frankrig)
· Montserrat (Storbritannien)
· Puerto Rico (USA)
· Saba (Holland)
· Saint-Barthélemy (Frankrig)
· Saint-Martin (Frankrig)
· Sint Eustatius (Holland)
· Sint Maarten (Holland)
· Turks- og Caicosøerne (Storbritannien)

Caribiens tidsforskel

I den danske vintertid er tidsforskellen -5 timer til Caribien. I den danske sommertid er forskellen -6 timer. OBS! Tager du til Jamaica eller Mexico, er det yderligere en time mindre, dvs. henholdsvis seks eller syv timer.

Læs også: Hvad er klokken i de forskellige tidszoner? >>

Visum og vaccination ved rejser til Caribien

De forskellige øer i Caribien har forskellige regler for visum og vaccinationer. Søg under den ø eller de øer, du skal besøge i Landeguiden for mere information om visum og vaccinationer.

Vejr og klima i Caribien

Vestindien har tropisk klima, og den gennemsnitlige temperatur i Caribien ligger mel-lem 26-29 grader året rundt. I Den Dominikanske Republik, som ligger i midten af den caribiske ø verden, kommer temperaturen sjældent under 30 grader i løbet af dagen. Vandtemperaturen i det caribiske hav er omkring 27 grader varmt hele året rundt.
Der findes to typer vegetation på De Vestindiske Øer – de såkaldte vulkanøer karakteri-seres af grøn og tæt regnskov (f.eks. St. Lucia og Tobago), og koraløerne byder på lange, smukke strande som strækker sig ud i det turkisfarvede vand (f.eks. Aruba og Antigua).

Regntid

Caribien har to årstider, regntid og den tørre periode. Fra maj til november er det regntid i Vestindien, hvilket ofte lyder værre, end det er. Regnen kommer normalt om natten eller formiddagen i form af heftige regnskyl. Det er unormalt med regn og skyer flere dage i træk.

Orkansæson

I løbet af regntiden er der større risiko for uvejr og orkaner. Mellem den 1. juni og 30. november er det orkansæson i Caribien, og her er der ekstra stor risiko for orkaner. En orkan er en udvikling af en tropisk storm, som dannes over det varme vand i Atlanten. I løbet af en normal orkansæson indtræffer cirka 8-11 tropiske storme, hvoraf 5-7 udvikler sig til orkaner - dog er det ikke alle, som kommer ind over land. De østligste øer i Caribien, som ligger indenfor det såkaldte orkanbælte, er mest udsatte for orkaner.

Det kan ikke anbefales at rejse dertil i de danske sommermåneder. At rejse til Caribien i december og januar, det vil sige i løbet af den danske vinter, er det sikreste, både ud fra et solferie - og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

 

Rejseforsikring

Glem ikke rejseforsikringen, når du rejser til Caribien! En rejseforsikring kan hjælpe dig ved uforudsete hændelser som f.eks. sygdoms- og ulykkestilfælde, ændrede feriedage samt evakuering i forbindelse med naturkatastrofer eller terrorangreb.

Læs mere og vælg den rigtige rejseforsikring her >>

husk-rejseforsikring

Husk rejseforsikring!

Som turist er det vigtigt at huske, at du selv er ansvarlig for din rejse og for din sikkerhed. En af de vigtigste forholdsregler er at sikre dig, at du har en gyldig rejseforsikring, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

 

Læs mere

Se også:

Støttestrømper til flyveturen

Støttestrømper til flyveturen

Oplever du, at ankler og fødder svulmer op under flyveturen? Det er blodcirkulationen, der får dine ben til at hæve op, og årsagen er en kombination a...

Halloween

Her skal du tage hen til Halloween

Her kan du få et overblik over efterårets mest (u)hyggelige oplevelser for store og små - både på ferien derhjemme og ude i verden.

Thailand

Vejret i Thailand - undgå monsunregnen

Planlægger du en rejse til Thailand, og vil du være sikker på at få en solrig ferie? Vi har samlet alt, hvad du bør vide om vejret i Thailand.