Rejse til USA med børn

11 februar

USA er landet, hvor der findes noget for alle – ikke mindst store oplevelser for børn og børnefamilier. I de fleste stater er infrastrukturen veludviklet og sikkerheden høj, også selvom tingene ikke altid ser ud eller fungerer som herhjemme. Eftersom landet er så stort og varieret, hvad angår både natur/klima, kultur og samfundsforhold, er det vigtigt, at du kontrollerer sikkerheden og eventuelle risici i den lokale stat eller by i USA, som du har planer om at rejse til med dit barn/børn. Hust at rejsen til USA kan være lang med eventuelle mellemlandinger, og at tidsforskellen kan gå ud over både dine og dit barns mad-og soverutiner.

Generel sikkerhedssituation i USA

Generelt er USA et sikkert land, som sætter mange ressourcer af til kriminalitetsbekæmpelse. De seneste års angreb rundt om i verden har dog gjort, at beredskabet for terrorangreb er øget i USA. Det amerikanske sikkerhedsministerium bedømmer i dag risikoniveauet til at ligge mellem niveau tre og fire på en skala op til fem. Rejsende opfordres til at være opmærksomme på deres omgivelser, særligt på offentlige steder, ved turistattraktioner og i butikscentrum.

Det forøgede beredskab indebærer blandt andet skærpet sikkerhedskontrol i lufthavnene. Når du rejser med børn, bør du være forberedt på, at der kan være lange, tidskrævende køer i grænsekontrollen ved ankomst til USA. Det er ekstra vigtigt at sørge for, at alle pas er gyldige (også 6 måneder efter hjemrejse), at der står de korrekte navne på billetterne, og at alle indrejsedokumenter er godkendte og i orden.

Visum ved rejse til USA

For at blive lukket ind i USA behøver du gyldige indrejsedokumenter. De fleste europæiske borgere tillades opholdsret i USA i maksimum 90 dage følgende en ESTA (forhåndsgodkendelse) ansøgning, der kan foretages online inden afrejse. Husk at foretage din og dit barns ESTA ansøgning i god tid og undersøg evt. de nyeste regler for ansøgningsfrist, så snart du har bestilt din rejse.

Naturkatastrofer i USA

USA grænser over et stort og varieret område, hvorfor der i de forskellige dele af landet findes forskellige risici for naturkatastrofer og andre vejrrelaterede ulykker. I vintermånederne er der risiko for oversvømmelse på den amerikanske østkyst, mens de nordlige delstater regelmæssigt rammes af snestorme og orkaner. I det sydlige USA er det almindeligt med ekstrem hede og tørke i sommermånederne, mens vestkysten ofte kommer ud for jordskælv og jordskred. Følg de lokale vejrmeldinger og opfordringer fra myndighederne.

Rejsetid til USA

Det tager ca. 9 timer at flyve direkte fra Kastrup Lufthavn i København til New York på den amerikanske østkyst. Til Los Angeles på vestkysten er flyvetiden ca. 11 timer. Det tager ca. 9 timer at flyve direkte fra København til Chicago. 

Prisniveau

Middel/højt. Prisen er meget forskellig afhængigt af, hvor i USA du rejser, samt hvordan dollaren står i relation til den danske krone, men regn med priser på omtrent samme niveau som i Danmark og resten af Nordeuropa. Visse amerikansk producerede brands er billigere at købe i USA.

Vaccinationer ved rejser til USA

Det generelle vaccinationsprogram for børn påbegyndes først ved 10-ugers alderen og står på, til barnet går i 9. Klasse. Hvis du planlægger en udenlandsrejse til USA med børn eller babyer, kan det være nødvendigt at foretage visse vaccinationer tidligere i forløbet.
Udover det generelle vaccinationsprogram anbefales det nogle gange at vaccinere sig mod Hepatitis A og Tyfus. Kontakt en vaccinationsmodtagelsen mindst 4-8 uger før afrejse for at få opdateret information.

Sygehuse/hospitaler i USA

Sundhedsvæsenet i USA har generelt en høj standard, men det kan være meget dyrt at live behandlet eller indlagt. Hvis du ikke kan vise et forsikringsbevis, som dækker omkostningerne, kræves der normalt betaling for behandling.

Så dyrt er det at blive syg i USA >>

husk-rejseforsikring

Husk rejseforsikring!

Som turist er det vigtigt at huske, at du selv er ansvarlig for din rejse og for din sikkerhed. En af de vigtigste forholdsregler er at sikre dig, at du har en gyldig rejseforsikring, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

 

Læs mere

Se også:

Checkliste til dig som skal rejse med børn

Læs med her, hvis du skal rejse med børn eller baby og vil være sikker på at have styr på de vigtigste ting i forhold til f.eks. pas, forældresamtykke...

Rejse til Grækenland med børn

Grækenland er et sandt paradis at rejse til med børn! Varmt og solrigt klima, strande med lavt vand og, ikke mindst, god mad.

Rejse til Thailand med børn

Thailand er et populært rejsemål for skandinaver og særligt for børnefamilier. Her har vi samlet en række informationer, der er gode at kende til, når...