Rejse til Grækenland med børn

14 januar

Grækenland er et sandt paradis at rejse til med børn! Varmt og solrigt klima, strande med lavt vand og, ikke mindst, god mad, som ungerne oven i købet synes om – det er ikke mærkeligt, at Grækenland er et ferieparadis for børnefamilier. Solsæsonen er lang, men rejsen er relativt kort, hvilket gør dette rejsemål passende til kortere rejser, for eksempel en skoleferie. Grækerne er vant til turister, og det er som regel behageligt at komme rundt og bo der.

Generel sikkerhedssituation i Grækenland

Grækenland er generelt et trygt rejsemål. Den økonomiske og politiske krise, som har stået på i Grækenland i flere år, har dog gjort, at antallet af demonstrationer og lignende er steget og nogle gange kan blive voldsomme. Den danske ambassade anbefaler rejsende at undgå større folkemængder. Der er trusler om terrorangreb i Europa, men den aktuelle situation er nu, at der ikke er blevet informeret om et øget trusselsniveau mod netop Grækenland.

Visum ved rejser til Grækenland

For EU-borgere kræves der intet visum ved rejser til Grækenland.

Naturkatastrofer i Grækenland

Grækenland ligger i en såkaldt seismisk aktiv zone, hvilket indebærer, at der kan forekomme jordskælv både på fastlandet og på øerne. Følg de lokale myndigheders råd, hvis der skulle opstå jordskælv; det græske civilberedskab er godt.

Rejsetid Grækenland

Det tager ca. tre og en halv time at flyve direkte til Athen fra København. Fra Kastrup til Rhodos i Grækenlands sydlige øgruppe er flyvetiden knap fire timer ved en direkte flyvning.

Prisniveau

Middel. Priserne i Grækenland ligger på næsten samme niveau som hjemme i Danmark. Visse ting kan være noget billigere, for eksempel mad og drikke.

Vaccinationer ved rejser til Grækenland

Udover det almindelig børnevaccinationsprogram behøves der normalt ikke nogen supplerende vacciner for rejser til Grækenland. Husk at vaccinationsprogrammet først påbegyndes ved ca. 10-ugersalderen og står på, til barnet går i 9. klasse. Hvis du har planer om en udenlandsrejse til Grækenland med et barn eller baby, kan det være nødvendigt at foretage visse vaccinationer tidligere i forløbet. Tag kontakt med en vaccinationsklinik i god tid før rejsen for at få en anbefaling.

Sygehus/hospital i Grækenland

Græske hospitaler og sundhedsinstitutioner har generelt en høj standard, særligt de private hospitaler i større byer. På offentlige sygehuse, specielt på øerne, kan der savnes tilstrækkelige ressourcer, og patienten kan være nødt til at blive flyttet til et større sygehus i for eksempel Athen. Vær forberedt på at al privat sundhed samt eventuelle udgifter for patientflytning betales af patienten selv.

Generelle råd til din rejse til Grækenland

o Man kan godt drikke vandet fra hanen, også hvis det smager anderledes
o Sørg for at børnene får tilstrækkeligt med væske på varme dage
o Undgå solskader ved ikke at være i solen midt på dagen. Brug UV-tøj og solhat til de allermindste og solcreme med høj solfaktor til alle børnene.
o Lad ikke børnene klappe eller fodre løse hunde eller andre dyr.

husk-rejseforsikring

Husk rejseforsikring!

Som turist er det vigtigt at huske, at du selv er ansvarlig for din rejse og for din sikkerhed. En af de vigtigste forholdsregler er at sikre dig, at du har en gyldig rejseforsikring, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

 

Læs mere

Se også:

Ferie med børn teaser

Tips til ferie med børn

Selvom du har små børn, behøver du ikke blive hjemme i ferien. Få de bedste tips til hvordan rejsen med både baby og småbørn bliver så nem som muligt.

Rejse til Thailand med børn

Thailand er et populært rejsemål for skandinaver og særligt for børnefamilier. Her har vi samlet en række informationer, der er gode at kende til, når...

Checkliste til dig som skal rejse med børn

Læs med her, hvis du skal rejse med børn eller baby og vil være sikker på at have styr på de vigtigste ting i forhold til f.eks. pas, forældresamtykke...