Information om planlagt, obligatorisk turistforsikring i Thailand

På baggrund af en række af dødsulykker blandt turister i Thailand de seneste år, har de thailandske myndigheder drøftet idéen om at indføre en obligatorisk forsikring for alle turister, der besøger landet. Her kan du læse mere om, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om den planlagte forsikring, og hvordan den påvirker dig som rejsende.

 

OBS: Denne blogpost bygger på tilgængelige informationer den 20. august 2019. 

Om forsikringen

Der foreligger på nuværende tidspunkt ikke mange konkrete informationer fra de thailandske myndigheder om den planlagte forsikring, men dette er, hvad vi ved indtil videre:

- De nye regler vedr. obligatorisk turistforsikring i Thailand forventes at blive introducerede i slutningen af 2019
- Forsikringen vil kunne købes i lufthavnen og forventes at koste 20 baht (ca. 4,37 danske kroner)
- Forsikringen vil være gældende i 30 dage
- Forsikringen vil dække dødsfald med op til 1 million baht (ca. 218,596 danske kroner)

At turistforsikringen rent faktisk vil blive indført i 2019 er dog noget, som Europæiske ERV’s samarbejdspartner Euro-center forholder sig tvivlende til. Euro-center, som er velopdaterede omkring alt, hvad der rører sig i forhold til turisme i Thailand, melder ud, at der endnu ikke foreligger nogen konkret plan om indføringen af den obligatoriske forsikring hos den thailandske regering. 

Turistforsikringen bør ikke opfattes som et alternativ til en almindelig rejseforsikring

Når nogle medier omtaler den planlagte turistforsikring som en egentlig rejseforsikring, er det meget misvisende i forhold til de danske rejsendes sikkerhed. Selvom turistforsikringen kommer til at dække udgifterne ved dødsfald, som er det, de nuværende oplysninger peger på, kan forsikringen ikke sidestilles med en omfattende rejseforsikring efter danske standarder.

Den planlagte turistforsikring indeholder hverken dækning for akut sygdom, medicinske udgifter, hjemkald, bagage, mistede flyafgange eller lignende uheld på rejsen, som man normalt forbinder med en rejseforsikring. Med mindre der forekommer store ændringer i planerne til den nye, obligatoriske turistforsikring, når den lanceres, kan denne på ingen måde erstatte en almindelig rejseforsikring, men bør i stedet ses som en ekstra dækning i tilfælde af dødsfald i Thailand.

 

Denne side vil løbende blive opdateret efterhånden, som Europæiske ERV modtager ny information om den planlagte turistforsikring i Thailand.

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book

Se også:

Language