Det blå kort

Når det gule og det blå sygesikringskort ikke er nok

10 januar

Det gule sygesikringskort gælder ikke længere på rejser inden for Europa. Men kortets blå afløser dækker ikke nær så meget som sin gule forgænger. Fx dækker det blå kort ikke hjemtransport, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din rejse.

Gul dækning eller blå dækning?

Siden 2014 har danskere, der ønsker at rejse inden for EU, skulle medbringe det blå sygesikringskort i stedet for det gule sygesikringsbevis.

Men det blå kort dækker dig kun som en almindelig borger i det EU/EØS-land, du rejser i. Det betyder, at du kan opleve, at du selv skal betale for behandling, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din ferie. 

En tryg ferie starter med en god rejseforsikring

Hvis du vil være sikker på at undgå ubehagelige ekstraregninger og være sikker på at kunne modtage behandling på privathospitaler uden egenbetaling, skal du huske at tegne en privat rejseforsikring.

Alt efter hvor meget tryghed, du ønsker på din rejse, kan du vælge mellem vores Basis og vores Plus dækning. Hvis du er under 36 år, kan du også vælge vores Rejseforsikring Ung. Så får du en god og billig rejseforsikring. 

husk-rejseforsikring

Husk rejseforsikring!

Som turist er det vigtigt at huske, at du selv er ansvarlig for din rejse og for din sikkerhed. En af de vigtigste forholdsregler er at sikre dig, at du har en gyldig rejseforsikring, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

 

Læs mere