COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Montserrat

Oversigt

Montserrat er et britisk territorium beliggende inden for Leeward Islands-kæden. Øen er lille på kun 102 km2. Da det er en lille ø, er faciliteter og udvikling på øen begrænsede. Der er stort set ingen større vejsystemer, trafikskiltning eller komplekse vejkryds. Forretninger og restauranter mangler og der er kun to store hoteller til udenlandske rejsende. Derfor er Montserrat en af de roligste og sikreste destinationer i Caribien.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man bør være opmærksom på, at et vaccinationscertifikat mod gul feber er et krav for indrejse for besøgende over et år, der ankommer fra inficerede områder. Der kræves ingen vaccinationer for hverken småkopper eller kolera, medmindre man kommer fra et inficeret område.

Selvom malaria, tyfus og rabies ikke er sundhedsmæssige betænkeligheder i Montserrat, kan man være i fare fra difteri, hepatitis A og/eller stivkrampe. Da regler om vaccinationer ændrer sig med jævne mellemrum, rådes man til at tjekke hvilke forholdsregler der kræves inden afrejse, da der også kan være krav afhængigt af den region man rejser til og/eller tidspunktet på året.

Der er et veludstyret 30-sengs hospital på øen, som har 24-timers ulykkesservice.

Pas

For at rejse ind i Montserrat, skal man bruge bevis for statsborgerskab. Det er ikke obligatorisk for besøgende, der er statsborgere i Canada, USA og/eller Storbritannien at vise et pas, da et kørekort eller en anden officiel billedlegitimation vil være tilstrækkelig. For alle andre besøgende, kræves et pas med en gyldighed på mindst seks måneder.

Visum

Hvis man er indehaver af et britisk pas, behøver man ikke visum for at rejse til Montserrat. Hvis man ikke har et britisk pas, men alligevel rejser til Montserrat fra Storbritannien, anbefales det kraftigt at forespørge om visa hos Identity and Passport Service hos indenrigsministeriet på + 44-207-901-2334 fra 09:00-17:00.

Man bør være opmærksom på, at man skal fremvise en retur- eller vidererejsebillet til et land, hvor man har en juridisk ret til at rejse ind samt bevis for tilstrækkelige midler til at dække hele opholdet. Hvis man ikke er i stand til at fremvise dette, vil man være tvunget til at lægge et depositum ved ankomsten. Hvis man ikke overholder nogen af ​​de førnævnte adgangskrav, er deportering en stærk mulighed.

Montserrat

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language