COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Zambia

Oversigt

Zambia er en fattig indlandsstat i det sydlige Afrika, hvis økonomi er stærkt afhængig af kobber-minedriften i landets nordlige Kobberbælte. Landets sikkerhed har moderate trusler. De mest relevante trusler i Zambia stammer fra kriminalitet, politiske risici og deraf ustabilitet. Terrorist- og oprørstrusler er få. Protester, strejker og uroligheder forekommer regelmæssigt i Zambia, ofte som en reaktion på politiske eller arbejdsmarkedsrelaterede spørgsmål. Et væld af stammer sameksisterer fredeligt og hæmmer risikoen for sammenstød indenlands. En smule kriminalitet rettet mod enkeltpersoner sker i Zambias byer, især i Lusaka og lidt i Livingstone samt Kobberbæltet. Tyverier, bedragerier, indbrud og biltyveri forekommer regelmæssigt. Overfald, lommetyveri og tasketyve findes også i de travle downtown-områder.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det anbefales, at alle rejsende besøger deres egen læge 4-8 uger før afrejse. Der er ingen vaccinationer påkrævet for indrejse til Zambia, men der er nogle stærk anbefalede vaccinationer. Hepatitis A bør tages mindst to uger før afrejse, mens tyfus og polio er stærkt anbefalede. Hepatitis B bør tages, hvis det forventes at have tæt kontakt med de lokale beboere. En stivkrampe-difteri booster anbefales til alle rejsende, der ikke har modtaget denne immunisering indenfor de sidste 10 år. 

Malaria er et betydeligt problem i Zambia. Alle rejsende bør være klar over risiciene og træffe de nødvendige forholdsregler for at undgåden alvorlige sygdom.

Koleraudbrud forekommer regelmæssigt i Zambia. De fleste rejsende har en lav risiko for infektion, men der bør søges information hos en læge inden, om hvorvidt man er sårbar over for det. Den bedste måde at undgå det, er at følge forholdsregler for mad og vand. Vær forsigtig med hvad der spises og drikkes. Man må ikke drikke vand fra hanen, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. De fleste restauranter og hoteller følger gode standarder for sundhed for mad og vand og er normalt sikkert at indtage. Spis ikke frugter eller grøntsager, der ikke er skrællede eller kogte. Undgå mad og drikkevarer fra gadesælgere.

Gul feber er ikke en seriøs bekymring i Zambia.

Lægebehandling er meget begrænset uden for Zambias større byer. Udbredte sygdomme kan kræve en evakuering til en mere moderne medicinsk facilitet. Vær opmærksom på, at de fleste læger forventer kontant betaling, uanset sygesikring

Pas

Pas er påkrævet for alle indrejser til Zambia. Rejsende skal også have bevis for videre- eller returrejse, såsom en flybillet. Pas skal være gyldigt i seks måneder

Visum

Der er flere typer af visum påkrævet for rejsende til Zambia. Turist-, forretnings-, privat- og gennemrejsevisa er nødvendige med udgangspunkt i opholdets natur. Visum kan opnås ved ankomst til landet eller ved at kontakte det nærmeste zambiske konsulat eller ambassade.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Zambia

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language