COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Wallis og Futuna

Oversigt

Wallis og Futuna er et oversøisk fransk territorie bestående af tre vulkanske, tropiske øer og flere små holme. Hovedstaden, Matā'utu, findes på øen Uvea, so er den mest folkerige af Wallis-øerne.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Wallis og Futuna er et meget isoleret ø-kompleks med meget begrænsede ressourcer. Man bør tage meget alvorlige sundhedsmæssige forholdsregler for besøget. Det anbefales, at alle rejsende besøger deres personlige læge 4-8 uger før afrejse.

Man bør have vaccinationer mod stivkrampe og tyfus. Hepatitis A og B, difteri og mæslinger bør også overvejes når man rejser til Wallis og Futuna.

Man bør være forsigtig med, hvad man spiser og drikker, da rejsediarré er meget almindeligt. Den bedste måde at undgå dette er at tage forholdsregler for mad og drikke. Man må ikke drikke vand fra hanen, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. De fleste restauranter og hoteller følger kodekser for godt helbred med hensyn til mad og vand. Spis ikke frugter eller grøntsager, der ikke er skrællede eller kogte. Undgå mad og drikkevarer fra gadesælgere.

Medbring selv receptpligtig og forebyggende medicin. Sørg for, at sygeforsikringen dækker udgifter til lægebehandling i udlandet. Hvis den ikke gør det, opfordres supplerende, oversøisk dækning. Hvis sygdom sker i udlandet, kan medicinske udgifter og eventuel evakuering koste titusindvis af dollars.

Lægebehandling er meget begrænset i de større byer. Udbredte sygdomme kan kræve evakuering til en mere moderne medicinsk facilitet. Vær opmærksom på, at de fleste læger forventer kontant betaling, uanset sygeforsikring.

Bemærk: Det europæiske sygesikringskort dækker ikke på øerne.

Lægebehandling i Wallis og Futuna er begrænset. Der er kun to offentlige hospitaler. Det ene er placeret på Wallis og det andet på Futuna. Begge hospitaler forventer kontant betaling, uanset om man har rejsesygesikring.

Pas

Pas gyldigt i mindst tre måneder efter rejsedatoer kræves for alle udenlandske statsborgere, undtagen franske statsborgere, der har gyldigt id-kort.

Visum

Visum er ikke påkrævet for følgende lande, for ophold i op til tre måneder: Australien, Tyskland og Storbritannien

Visum er ikke påkrævet for følgende lande for ophold på op til en måned: Canada og USA

Visum koster det samme uanset indrejser og opholdets varighed. Prisen for et visum er 35 Euro. I de fleste tilfælde, betaler EU-borger og deres familier intet.

Wallis og Futuna

Landets alarmnumre

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language