Venezuela

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Oversigt

Den politiske, økonomiske og sikkerhedsmæssige situation i Venezuela er ustabil, uforudsigelig og kan ændre sig hurtigt. De vigtigste sikkerhedstrusler kommer fra civil uro, kidnapning og kriminalitet. Strejker, optøjer og sociale protester, der er organiseret af oppositionsgrupper, bliver stadig mere almindelige og udgør også en trussel.

Protester og demonstrationer stiger med minimal offentlig varsel, og fra april til august 2017 fandt sted dagligt og blev ofte voldelige. Sikkerhedsstyrker indbragte typisk en række stærke og ofte overdrevne foranstaltninger, herunder tåregas, peberspray, vandkanon, gummikugler, fugleskud, buckshot og anden levende ammunition. Protester førte undertiden til plyndring og hærværk. Nogle af disse sammenstød resulterede i alvorlige kvæstelser og dødsfald. Sikkerhedsstyrker har også arresteret enkeltpersoner i lange perioder med ringe eller ingen bevis for kriminalitet. En landsdækkende undtagelsestilstand har været i kraft siden januar 2016.

Handlinger fra den nuværende regering i Venezuela inkluderer krænkelse af menneskerettigheder, forfølgelse af politiske modstandere, begrænsning af pressefriheder, voldelige reaktioner på protester mod regeringen, vilkårlige arrestationer eller tilbageholdelser, udsættelse af valg og en bred spredning af regeringskorruption.

Den politiske og økonomiske krise har ført til landsdækkende mangel på mad, vand, medicin, elektricitet og andre basale varer. Uberettiget voldelig kriminalitet er endemisk i hele landet og kan forekomme hvor som helst når som helst. Gadekriminalitet, såsom pickpocketing, er også ekstremt almindelig.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende tilrådes at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller en fast læge for at få de nyeste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales cirka 4-8 uger før afrejse til Venezuela. Sørg for, at du er ajour med rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-kusma-røde hunde (MMR), stivkrampe-difteri-kikhoste, polio og influenza. Rejsende overvejer muligvis også vaccinationerne mod Hepatitis B og rabies i henhold til dets specifikke forhold for deres rejse.

Malariarisiko er til stede i Venezuela, herunder byområder. Høj risiko er til stede i delstaterne Amazonas, Apure, Barinas, Bolívar, Delta Amacuro, Guárico, Monagas, Sucre, Táchira og Zulia. Der er også risiko på Margarita Island. Brug af anti-malariamedicin (Lariam, Malarone eller doxycycline) anbefales til alle områder i landet. Denne profylakse skal understøttes af brugen af insektafvisende middel, myggenet og langærmet tøj rundt om skumringen.

Der er rapporteret om voldsudbrud i Venezuela, og der er risiko for året rundt med top transmission fra juni til december.

Der er risiko for igangværende transmission af Chikungunya og Zika-virus i Venezuela. Insektbeskyttelsesforanstaltning er vigtig. Alle rejsende skal tage omhyggelige anti-myggebid i løbet af dagen. Gravide kvinder og dem, der overvejer at blive gravide, bør undgå rejser til landet.

Der kræves kun vaccineattest mod gul feber kun for rejsende, der kommer fra Brasilien, inklusive rejsende, der rejser i mere end 12 timer gennem en lufthavn i Brasilien. Gul febervaccination anbefales for alle rejsende 9 måneder og ældre, der rejser i højder under 2300 m, inklusive Angel Falls. Vaccination anbefales ikke, hvis man kun rejser til Districto Federal og staterne Aragua, Carabobo, Miranda, Vargas og Yaracuy.

Schistosomiasis-risiko er til stede langs området fra Valencia i vest til La Victoria i øst og syd for Belén. Lokaliseret risiko er også rapporteret i soknet Caraballeda, Cúa i Rio Tuy og Guatire. Undgå at svømme i ferskvand, såsom søer, floder, damme og vådområder, og spis rå fødevarer, som ikke er blevet vasket med renset vand.

Leishmaniasis er endemisk i Venezuela.

Rabies findes i hunde, flagermus og andre pattedyr i Venezuela. Vaccine anbefales til rejsende, der er involveret i udendørs og andre aktiviteter i fjerntliggende områder, folk, der vil arbejde med eller omkring dyr, folk, der tager lange ture eller flytter til fjerntliggende områder i landet.

Rejsende skal være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser, såsom diarré. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikker vand fra forseglede flasker, der fås fra en velrenommeret kilde eller vand, der er filtreret og kogt. Det anbefales at medbringe medicin mod diarré og orale rehydrationssalte til forhindre dehydrering.

Tuberkulose er yderst endemisk og et stort folkesundhedsproblem i Venezuela.

Offentlige hospitaler er gratis, men på grund af den økonomiske krise er de fleste ofte overbefolket med lidt udstyr og medicinforsyning. Rejsende skal ikke stole på behandling på offentlige faciliteter og skal bemærke, at mange sundhedspersonale forventer betaling kontant og på forhånd, uanset rejsesundhedsforsikring. Nogle private faciliteter kan acceptere kreditkort.

De fleste medicinske virksomheder står over for mangel på udstyr, medicin og forsyninger. Uden for større byer kan hospitaler muligvis findes under usanitære forhold. Specialiseret pleje vil være særligt vanskeligt at få adgang til under disse forhold. Der er en alvorlig mangel på medicin i hele landet, og patienter bliver ofte bedt om at medbringe deres egen medicin for at gennemgå procedurer på medicinske faciliteter.

De fleste lidelser og kvæstelser kan behandles i større bycentre, men rejsende kan have svært ved at finde den samme standard for sundhedsvæsen i landdistrikter. Landsdækkende ambulancetjenester som Primera Respuesta og AeroAm kan hjælpe dig med at komme tilbage til Caracas eller andre større byer i tilfælde af en ulykke. Vær opmærksom på, at responstiden i tilfælde af ulykker kan være langsom.

Hvis du har brug for fortsat lægehjælp eller kontinuerlig brug af medicin, skal du være yderst forsigtig med at bekræfte tilgængeligheden af hospitaler / klinikker og apoteker i den tilsigtede destination. Rejsende skal også sørge for at medbringe den nødvendige medicin i tilstrækkelig forsyning til hele opholdets længde med en ekstra nødforsyning i tilfælde af forsinket tilbagevenden.

Pas

Et gyldigt pas i god stand er påkrævet, med mindst seks måneders gyldighed tilbage fra ankomstdatoen til Venezuela, og med mindst en tom passide tilgængelig til visumstempel (ændringssider bagpå passet er ikke egnet til Venezuela-visa).
Medlemmer af Mercosur Union kan rejse med nationale identifikationsdokumenter (ID). Det tilrådes dog at kontrollere, hvilke nationale dokumenter der accepteres, og hvilken gyldighed der kræves. Der skal være et foto på dine dokumenter, og det skal også være et aktuelt.
Enhver national national venezuelansk skal bruge deres venezuelanske identitetsdokumenter til at komme ind og forlade landet. Myndighederne må måske ikke tillade dig at forlade Venezuela ellers.

Visum

Du skal få et visum på forhånd fra din nærmeste venezuelanske ambassade eller konsulat, når visum ikke er tilgængeligt ved ankomsten. De fleste nord- og sydamerikanske og europæiske lande samt Australien og New Zealand er visumfritaget til turistformål. Der er ingen nuværende undtagelser for forretnings- eller arbejdsvisum.

Borgere fra visumfritagne lande har tilladt ophold på op til 90 dage, men det kan forlænges på det nærmeste immigrationskontor. Du kan blive bedt om at fremvise bevis for fly-/retur-flybilletter, bevis for indkvartering og tilstrækkelige midler.

Hvis du bor i Venezuela, skal du planlægge at forny dit opholdsvisum i god tid før udløbet. Venezuelanske myndigheder beder udlændinge om bevis for deres identifikation og juridiske status i landet. Hvis du bor i Venezuela, skal du sørge for at få legitim venezuelansk opholdstilladelse. Ansæt ikke mellemmænd til at købe venezuelanske opholdsvisa og/eller arbejdstilladelser. Du skal personligt underskrive opholdsvisummet hos Servicio Administrativo de Identificación, Migración y Extranjería (SAIME) ved SAIMEs hovedkvarter i Caracas.

Ved afrejse fra Venezuela skal rejsende, hvis de rejser med fly, betale en udrejseskat og lufthavnsgebyr.

Venezuela
 • Religion: kristendom
 • Tidszone: UTC − 04

Landets alarmnumre

 • Politi: 171
 • Brandvæsen: 171
 • Ambulance: 171

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb