COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Venezuela

Oversigt

Den politiske, økonomiske og sikkerhedsmæssige situation i Venezuela er ustabil og uforudsigelig og situationen kan hurtigt ændre sig. De primære sikkerhedstrusler er civile uroligheder, kidnapninger og kriminalitet. Strejker, optøjer og sociale protester organiseret af oppositionsgrupper er stigende og bliver mere og mere almindelige og forekommer også som en trussel.

Proteser og demonstrationer er et stigende fænomen og sker ofte uden en forvarsel. Fra april til august i 2017 var der daglige protester og demonstrationer, som ofte eskalerede voldeligt. Sikkerhedsstyrkerne anvender ofte en række stærke og overdrevne metoder såsom tåregas, peberspray, vandkanoner, gummikugler, fuglehagl, buckshot og anden skarp ammunition. Proteser kan lede til plyndring og vandalisme. Nogle sammenstød har ført til alvorlige skader og dødsfald. Sikkerhedsstyrkerne har også arresteret enkeltpersoner i lange perioder, hvor der har været mangel eller ingen på bevis på kriminalitet. Der har været undtagelsestilstand i hele landet siden januar 2016.

Den siddende regering i Venezuela står blandt andet bag krænkelser af menneskerettighederne, forfølgelse af politiske modstandere, begrænsning af pressefriheden, voldelige reaktioner på protesterne mod regering, vilkårlige anholdelser eller fængslinger, udsættelse af valg og omfattende korruption i regeringen.

Politiske og økonomiske kriser i landet har ledt til mangel på mad, vand, medicin, elektricitet og andre basale fornødenheder. Tilfældig vold er endemisk i hele vandet og kan forekomme når som helst. Gadekriminalitet såsom lommetyveri er også meget almindeligt.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende er anbefalet at kontakte egen læge eller en almen praktiserende læge for at få de seneste informationer om, hvilke vacciner der er anbefalet omkring 4-8 uger inden afrejse til Venezuela. Sørg også for at være ajour med rutine vaccinationer inden afrejse. Følgende vacciner er anbefalet: Mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR); Difteri-stivkrampe-kighoste-polio; Influenza. Rejsende skal overveje følgende vaccinationer på baggrund af deres formål med rejsen: Hepatitis B og rabies.

Der er risiko for malaria i hele landet også i byområderne. Der er en forhøjet risiko i delstaterne: Amazonas, Apure, Barinas, Bolívar, Delta Amacuro, Guárico, Monagas, Sucre, Táchira og Zulia. Ligeledes forekommer der også en risiko på øen Margarita Island. Det er derfor anbefalet, at man benytter medicin til forebyggelse af malaria (Lariam, Malarone eller doxycycline) i hele landet. Denne forebyggende behandling skal være suppleret af myggebalsam, myggenet og tildækkende tøj i timerne omkring skumringen.

Udbrud af Denguefeber er registeret i Venezuela og der forekommer en risiko hele året rundt, dog med et forhøjet risiko for overførsel af virussen mellem juni og december.

Der er en pågående risiko for overførsel af Chikungunya- og zikavirussen. Anvendelse af myggebalsam er derfor essentielt. Rejsende er rådet til omhyggeligt at forebygge og beskytte sig mod myggestik i løbet af dagen. Gravide samt kvinder der overvejer at blive gravide, skal undgå at rejse til landet.

Et gul feber vaccinationsbevis er kun påkrævet rejsende, som kommer fra Brasilien eller som har været være igennem en brasiliansk lufthavn i mere end 12 timer. Gul feber-vaccinen er anbefalet til alle rejsende, som er over 9 måneder gamle og som har planer om at rejse til områder under 2300 meter herunder Angel Falls. Vaccinationen er ikke anbefalet, hvis man kun rejser til hovedstadsdistriktet og delstaterne Aragua, Carabobo, Miranda, Vargas og Yaracuy.

Der er risiko for sneglefeber i området fra Valencia i vest til La Victoria i øst og syd for Belén. Lokale risicis er blevet rapporteret i områderne: Caraballeda, Cúa ved Rio Tuy og Guatire. Undgå derfor at svømme i frisk vand såsom søer, floder, damme og vådområder og ligeledes undgå at spise rå fødevarer, som ikke er blevet vasket eller renset med vand.

Leishmaniasis er endemisk i Venezuela.

Rabies er blevet fundet hos hunde, flagermus og andre pattedyr i Venezuela. Det er derfor anbefalet at blive vaccineret mod rabies, hvis man tager del i udendørs- eller andre aktiviteter i fjerntliggende områder, hvis man skal arbejde med eller omkring dyr eller hvis man tager længere ture eller flytter til fjerntliggende områder af landet.

Rejsende skal være opmærksom på de sygdomsrisici der er forbundet med at opholde sig i landet såsom diarré. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når der indtages vand eller mad i landet samt kun drikke vand fra tillukkede flasker fra velrenommeret kilder eller vand som var været filteret og kogt. Det er anbefalet at medbringe medicin mod diarré samt rehydreringstabletter til at forebygge dehydrering.

Tuberkulose forekommer meget endemisk og er et stort folkesundhedsproblem i Venezuela.

Offentlige hospitaler er gratis, men på grund af den økonomiske krise er hospitalerne ofte overbelagte og der er ofte kun lidt udstyr og få medicinske forsyninger til rådighed. Rejsende skal derfor ikke være afhængig af behandling på offentlige hospitaler samt man skal være opmærksom på at meget sundhedsfagligt personale forventer kontakt betaling på forhånd uanset din rejse- og sundhedsforsikring. Nogle privatklinikker accepterer kreditkort betalinger.

De fleste sundhedsfaciliteter mangler udstyr, medicin og forsyninger. Udenfor de større byer, kan man opleve at hospitalerne er uhygiejniske. Specialiseret pleje vil være særligt vanskeligt at få adgang til under disse omstændigheder. Der er en alvorlig mangel på medicin i hele landet og patienter er derfor ofte bedt om at medbringe deres egen, personlige medicin for at gennemgå procedurer på de medicinske klinikker.

De fleste lidelser og kvæstelser kan blive behandlet i de større byer, rejsende kan dog finde et vanskeligt at opnå den samme sundhedsfaglige standard i landdistrikterne. Landsdækkende ambulanceservicer såsom Primera Respuesta og AeroAm kan hjælpe dig med at komme tilbage til Caracas eller andre større byer, hvis der skulle ske en ulykke. Vær opmærksom på at reaktionstiden ved ulykker ofte er langsom.

Hvis du har brug for forsat medicinsk behandling eller kontinuerlig brug af medicin, skal du være yderst forsigtig med at bekræfte tilgængeligheden af dette på hospitaler, klinikker og apoteker på den tilsigtede destination. Rejsende bør derfor sørge for medbringe deres egen og andet nødvendig medicin til hele opholdet samt en ekstra nødbeholdning, hvis der skulle forekomme forsinkelser i hjemrejsen.

Pas

Et pas i god stand med en gyldighed på mindst seks måneder fra indrejsedatoen i landet er krævet ved indrejse i Venezuela. Ligeledes skal der være mindst en fri side i passet, som kan bruges til visumstempler (tilføjede ekstra sider bagerst i passet er ikke egnet til Venezuelas visum).

Statsborgere af medlemslandene i Mercosur kan indrejse med nationale identifikation dokumenter (ID). Det er dog anbefalet at tjekke, hvilke nationale dokumenter der er accepteret og hvilken gyldighed der er krævet. Der skal være et aktuelt billede på disse dokumenter.

Personer med venezuelansk dobbeltstatsborgerskab skal anvende deres Venezuelanske identifikations dokumenter ved ind- og udrejse i Venezuela, ellers kan myndighederne nægte udrejse fra landet.

Visum

Man behøver at få et visum på forhånd fra den næsteste venezuelanske ambassade eller konsulat, hvis et visum ikke er tilgængeligt ved indrejse i landet. De fleste nord og syd amerikanske og europæiske lande samt Australien og New Zealand behøver ikke at opnå et turistvisum før indrejse. Der er for øjeblikket ingen undtagelser for forretnings- og arbejdsvisum.

Statsborgere der er fritaget for visum kan lovligt blive i landet op til 90 dage, og opholdet kan blive forlænget på det nærmeste immigrationskontor. Man kan blive påkrævet at vise dokumentation for videre- eller hjemrejse, indlogering og at man har tilstrækkelige midler for rejsens omkostninger.

Hvis du vil bosætte dig i Venezuela skal man forny sin opholdstilladelse i god tid før det udløber. De venezuelanske myndigheder spørger udlændinge om bevis for deres identifikation og juridiske status i landet. Hvis du er bosiddende i Venezuela, skal du sørge for at opnå legitim dokumentation for den venezuelanske opholdstilladelse. Gør ikke brug af mellemmænd til at opnå venezuelansk opholdstilladelse og/eller arbejdsvisum. Man skal personligt underskrive opholdstilladelsen på Servicio Administrativo de Identificación, Migración y Extranjería (SAIME) på SAIME’s hovedkontor i Caracas.

Hvis man udrejser fra Venezuela fra en lufthavn vil det blive påkrævet, at man betaler en udrejseskat og lufthavnsgebyrer.

For yderligere information besøg CIBTvisas på:

Venezuela
 • Hovedstad: Caracas (befolkningstal

Landets alarmnumre

 • Politi: 171
 • Brandvæsen: 171
 • Ambulance: 171

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Makedonien
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i, med undtagelse af rejsevejledninger, der drejer sig om COVID-19 - Læs mere her. 

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb
Language