COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Vanuatu

Oversigt

Republikken Vanuatu er en østat beliggende i det sydlige Stillehav. På trods af de talrige ændringer i regeringen i de seneste år, er Vanuatu generelt et af de mest socialt stabile og fredelige lande i regionen.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger med hensyn til, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejsen til Vanuatu. Rejsende bør også have følgende vacciner ajour: mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og stivkrampe-difteri.

Følgende vaccinationer anbefales: Hepatitis, tyfus og hepatitis B (for dem, der kan have intim kontakt med den lokale befolkning).

For at reducere risikoen for kolera, tyfus og andre sygdomme, bør man undgå at drikke postevand eller uforseglet flaskevand. Brug ikke isterninger i drinks. Flaskevand bør kun købes fra velrenommerede steder. Vær forsigtig ved spisning af skaldyr, da nogle fisk indeholder giftige biotoksiner, selv efter tilberedning. Et eksempel er barracuda.

Medbring et antibiotikum og anti-diarré lægemiddel og tag det ved første tegn på diarré.

Malaria findes i landet. Profylakse med Lariam, Malarone eller doxycyklin anbefales til alle rejsende.

Medicinske faciliteter i Vanuatu er begrænsede. På grund af den generelle mangel på medicin og forsyninger, kan de fleste sundhedsklinikker, herunder de internationale, kun behandle mindre sygdomme og skader. Medicinsk evakuering til Australien eller New Zealand, vil ofte være nødvendig, for at håndtere alvorlige sygdomme og skader. Det er tilrådeligt at erhverve sig en omfattende rejsesygeforsikring før afrejse, selv om denne forsikring, højst usandsynligt dækker på de fleste faciliteter, eftersom de fleste klinikker forventer forudbetalinger i kontanter. I nødstilfælde, bør besøgende ringe 112 for redningstjenesterne.

Apoteker findes kun i byerne og på missionærklinikker. De er som regel små og utilstrækkeligt lagerført. Rejsende skal medbringe egne medikamenter, nok til hele deres ophold i Vanuatu.

Pas

Der kræves pas for indrejse til Vanuatu.

Visum

Borgere fra over 80 lande har i øjeblikket en visum-on-arrival-aftale med Vanuatu og er fritaget for at opnå visum inden afrejse for turist- og forretningsbesøg (forudsat at virksomheden i sig selv ikke er beliggende i Vanuatu). Den maksimale længde af ophold tilladt på en besøgstilladelse er fire måneder. Dette visum-on-arrival-arrangement omfatter USA, Australien, Canada og alle EU-borgere. Besøgende til Vanuatu skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder.

For at få en besøgstilladelse ved ankomst, skal besøgende kunne vise en bekræftet retur- eller vidererejsebillet. Besøgende skal også være i stand til at vise bevis for tilstrækkelige midler til den påtænkte opholdsperiode.

Turistvisum: besøgstilladelse ved ankomst

Forretningsvisum: besøgstilladelse ved ankomst (forudsat at virksomheden ikke ligger i Vanuatu)

Studievisum: Nødvendigt

Vanuatu
  • Hovedstad: Port Vila (29.356.)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language