COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Tuvalu

Oversigt

Tuvalu er et polynesisk ø-nation placeret i Stillehavet. Landet består af fire rev- er og fem sandatoller med en befolkning på ca. 11.000.

Tuvalu kun få trusler, der ingen særlige sikkerhedsproblemer udgør. Nogle rejsefarer eksisterer, hovedsagelig knyttet til cykloner og oversvømmelser. Tuvalu er særligt følsom over for ændringer i havniveauet og stormmønstre, der rammer øen uanmeldt. Det vurderes, at en havstigning på 20-40cm i de næste 100 år kan gøre Tuvalu ubeboelig.

 

Sundhed, sygdomme og vaccination

Før afrejse til Tuvalu, opfordres rejsende til at have deres rutinemæssige vaccinationer såsom mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT) ajourført, hvis de ikke er up to date, samt hepatitis A og B, tyfus og rabies. Man skal konsultere en rejsesundhedsspecialist mindst 4-6 uger før flyafgang, for at vaccinerne kan træde i kraft.

Tilfælde af denguefeber er blevet rapporteret, men ingen blev dokumenteret 1996-1998. Det er en influenzalignende sygdom, der normalt forårsager feber og blødning og overføres af aedes-myg. Disse myg stikker typisk i dagtimerne og foretrækker tætbefolkede områder. Tilfælde af Elefantiasis, en anden myg-båren sygdom, er også blevet rapporteret. Praktiske insektbeskyttelsesforanstaltning er tilrådelige, såsom at iføre sig lange ærmer og bukser og anvende insektbekæmpende midler.

Alle rejsende skal medbringe nok forsyning af receptpligtige lægemidler. De bør ikke drikke vand, der ikke er kogt eller filtreret. Det er tilrådeligt at medbringe et antibiotikum og anti-diarré-lægemiddel i tilfælde af, at der opstår diarré.

Lægehuse er begrænsede og essentiel medicin er normalt i mangel. Uanset om man har en rejsesygesikring eller ej, vil læger og hospitaler typisk forvente kontant betaling. Alvorlige medicinske problemer kræver luftevakuering til et andet land med bedre udstyrede faciliteter. Det anbefales, at besøgende har en sygeforsikring og sikre sig, at den indeholder evakuering hvis det er nødvendigt.

Pas

Besøgende bør være i stand til at fremlægge et pas gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedato samt en returbillet.

Visum

Besøgende fra enhver nationalitet behøver ikke visum for at rejse ind i Tuvalu. De får en måneds indrejsetilladelse ved ankomsten.

Turistvisum: Ikke påkrævet

Forretningsvisum: Nødvendigt

Studievisum: Nødvendigt

Tuvalu
  • Hovedstad: Funafuti (4492) (2002)
  • Tidszone: GMT / UTC + 12

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language