Turks- og Caicosøerne

Oversigt

Turks og Caicos er et britisk oversøisk territorium, der ligger omkring 1000 kilometer syd for Miami, Florida. Øerne har en samlet landmasse på omkring 430 km2.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det er tilrådeligt at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de nyeste oplysninger 4 til 8 uger før afrejse. Polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og tetanus-difteri vaccinationer bør være opdaterede.

Hepatitis A-vaccination anbefales til alle rejsende, mens hepatitis B anbefales til dem, der kan have intim kontakt med de lokale beboere eller planlægger at bo der i mere end 6 måneder. Tyfus anbefales til dem, der planlægger et forlænget ophold i landdistrikterne.

Rejsediarré er det mest almindelige sundhedsproblem og derfor bør alle rejsende medbringe antibiotika og antidiarré-medicin.

Der er lejlighedsvise rapporter om denguefeber og man bør tage foranstaltninger mod myggestik.

Postevand bør ikke drikkes, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. Derudover bør man undgå frugt og grøntsager, medmindre det er blevet kogt eller skrællet. Undgå mad- og drikkevarer fra gadesælgere.

Lægelige ydelser er begrænsede, især på de mindre ydre øer. Det er tilrådeligt at købe en omfattende sygeforsikring, selv om mange læger og hospitaler forventer betaling i kontanter, uanset dette. Det skal bemærkes, at der er en gensidig sundhedsaftale med Storbritannien, hvor borgere under 16 og over 65 har ret til al lægebehandling og tandpleje gratis, mens andre har ret til tandbehandling og ambulance på Grand Turk og medicinsk behandling på de ydre øer.

Hvis tilstanden er alvorlig, er det tilrådeligt at evakuere til et land, hvor faciliteterne er bedre udrustede, såsom Nassau eller Miami.

Pas

Der kræves pas for indrejse til Turks og Caicos. Pas skal være gyldigt i op til 6 måneder fra indrejsedatoen i landet. En gyldig returbillet er også påkrævet for indrejse.

Visum

Statsborgere, som ikke behøver visum, omfatter:

Storbritannien, USA, Australien, Canada og EU

Turks- og Caicosøerne

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.