COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Tunesien

Oversigt

Tunesien vurderes som et land med væsentlige trusler. Efter oprøret og revolutionen i 2011, og den efterfølgende politiske ustabilitet, har der været en eskalering i trusler fra terrorisme, oprør, borgerlige uroligheder, kidnapning og kriminalitet. Dog er disse trusler lavere end i Tunesiens nabolande. 

Sundhed, sygdomme og vaccination

Påkrævede vaccinationer for rejsende til Tunesien er hepatitis A og B, tyfus, gul feber (påkrævet hvis man ankommer fra et inficeret område), difteri-stivkrampe og MFR.

Det er stærkt anbefalet at undgå vand fra hanen og i stedet drikke flaskevand eller bruge vandrensningsudstyr. Undgå isterninger, upasteuriserede mejeriprodukter og rå eller mindre tilberedte fødevarer. Rejsende kan eventuelt overveje at medbringe lægemidler mod diarré samt orale rehydreringssalte.

Sundhedsydelser af en rimelig standard er tilgængelige i Tunesien for almene sygdomme og skader. Har man brug for specialiseret behandling, kan man blive evakueret til et land i Vesteuropa. Der er en række private klinikker, der udbyder adskillige tjenester og disse bruges af Tunesiens udenlandske samfund og rejsende.

The Ministry of Public Health har en veludviklet sundhedsinfrastruktur til rådighed for offentligheden. Listen over offentlig og private sundhedsfaciliteter i Tunesien er talrige, men de offentlige institutioner er generelt overfyldte, underbemandede og underudstyrede.

Pas

Pas er påkrævet af alle statsborgere, og skal bæres til enhver tid på rejsen. Alle pas skal være gyldige i seks måneder efter afrejsedatoen angivet på returbillet.

Visum

Visum er ikke påkrævet af statsborgere fra Canada, Frankrig, Tyskland og Storbritannien for rejser på under 3 måneder. For amerikanske statsborgere, er visum ikke påkrævet for besøg på under 4 måneder. For australske statsborgere er et visum påkrævet ved indrejse, selvom det også kan blive påkrævet ved ankomsten. Alle andre bør kontakte deres lokale tunesiske konsulat, for at ansøge om et visum. Forretningsvisum, der tillader kortvarige ophold, er tilgængelige til rejser på under 3 måneder. 

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Tunesien
  • Hovedstad: Tunis
  • Andre større byer: Djerba, Sousse, Gafsa, Sfax
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT +1

Landets alarmnumre

  • Politi: 197
  • Brandvæsen: 198
  • Ambulance: 190

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language