COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Tonga

Oversigt

Kongeriget Tonga er en øgruppe i det sydlige Stillehav, som råder over 176 øer spredt ud over 700.000 km2. 52 af øerne er beboede.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Før rejse til Tonga, opfordres rejsende til at have deres rutinemæssige vaccinationer, såsom mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri/ pertussis/stivkrampe (DPT), ajour, samt hepatitis A og B og tyfus vaccinationer. Selvom gul feber ikke er en risiko i Tonga, er en gul feber-vaccination krævet af alle rejsende, der ankommer fra et gul-feber-inficeret område. Man bør konsultere en rejsesundhedsspecialist mindst 4-6 uger før flyafgang, for at vaccinerne kan træde i kraft.

Tilfælde af denguefeber er blevet rapporteret i maj 2008. Det er en influenzalignende sygdom, der normalt forårsager feber og blødning og overføres af Aedes-myg. Disse myg bider typisk i dagtimerne og foretrækker tætbefolkede områder. Tilfælde af Ross River-feber, en anden myg-båren sygdom, er også blevet rapporteret. Praktiske insekt-beskyttelsesforanstaltning er tilrådeligt, såsom at iføre sig lange ærmer og bukser og anvende insektbekæmpende midler.

Alle rejsende skal medbringe nok forsyning af receptpligtige lægemidler. Man bør ikke drikke vand, der ikke er kogt eller filtreret. Det er tilrådeligt at medbringe et antibiotikum og anti-diarré-lægemiddel i tilfælde af, at der opstår diarré.

Lægehuse er begrænsede, men tilstrækkelige til rutinemæssige problemer i Tonga. Uanset om man har en rejsesygeforsikring eller ej, vil læger og hospitaler typisk forvente kontant betaling. Det er klogt, at have en sygeforsikring og sikre sig, at den indeholder evakuering hvis det er nødvendigt.

Pas

Rejsende skal have et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra datoen for indrejse i Tonga.

Visum

Borgere fra en række lande, herunder Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, USA behøver ikke visum før ankomst til Tonga, forudsat at den rejsende er i stand til at demonstrere tilstrækkelige midler til hele varigheden af opholdet og en gyldig returbillet. Visum vil blive udstedt gratis ved ankomsten til lufthavnen. Alle andre nationaliteter skal bruge et visum forud for ankomst. Besøg http://www.tongaholiday.com/index.php?page_id=389 for at se listen over lande, der ikke skal bruge visum.

Turistvisum: Nødvendigt for visse lande
Forretningsvisum: Nødvendigt
Studievisum: Nødvendigt

Bevis for gul feber-vaccination er nødvendig for dem, der ankommer fra inficerede områder.

Tonga
  • Hovedstad: Nuku'alofa (23.200) (2005)
  • Tidszone: GMT / UTC + 13

Landets alarmnumre

  • Politi: 922
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 933

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language