Tokelau

Oversigt

Tokelau er et new zealandsk territorie, fordelt på tre atoller; Atafu, Nukunonu og Fakaofo. Landet er beliggende i Stillehavet.

Tokelau er en lav risiko for aktiv militante, terrorister eller væbnede kriminelle organisationer. Protester er sjældne og stort set fredelige. Øerne er isoleret uden en lufthavn og det tager en hel dag på havet, at nå den nærmeste nabo, Samoa.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om anbefalede vacciner 4-6 uger før afrejse til Tokelau. Man bør sikre sig, at rutinemæssige vacciner (for influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT)) er up-to-date. Derudover anbefales det at blive vaccineret mod hepatitis A og tyfus, og hvis man vil bruge mere end seks måneder i landet, eller have regelmæssig kontakt med den lokale befolkning, bør man vaccineres mod hepatitis B også. Rabiesvaccinationer bør søges af dem, der er kan komme i kontakt med dyr eller vil opholde sig i mere end seks måneder i Tokelau.

Mens en stor del af det lokale vand betragtes som sikkert, bør besøgende stadig drikke flaskevand eller vand, der er blevet grundigt filtreret og kogt. Med dette i tankerne, bør man undgå isterninger og sikre sig, at grøntsager og frugt er skrællet og grundigt kogt. Før man spiser mælkeprodukter, bør man undersøge om det er blevet pasteuriseret.

Hver af de tre atoller har et hospital, hvor grundlæggende lægehjælp er til rådighed. Sagato Iosefo Hospital (St. Joseph) er den største og den eneste facilitet med røntgenudstyr. De fleste behandling skal betales med kontanter, uanset om man er forsikret eller ej. Alvorlige medicinske problemer kræver luftevakuering til et sted med de nyeste faciliteter, som regel New Zealand

Pas

Tokelau er et ikke-selvstyrende område i New Zealand, og derfor er adgangskrav de samme som for New Zealand. Pas skal være gyldigt i mindst en måned efter afrejsedato.

Visum

De fleste borgere er kan opholde sig i Tokelau i mindst tre måneder uden visum, så længe de ikke har til hensigt at arbejde. Man skal bekræfte dette med nærmeste newzealandske ambassade. Hvis man ønsker at arbejde, skal man have et arbejdsvisum.

Besøgende skal kunne fremlægge dokumentation for videre rejse ved indrejse til Tokelau, såsom en flybillet

Tokelau
  • Hovedstad: regeringen flytter hvert år beliggenhed mellem de tre atoller

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.