COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Togo

Oversigt

Der er generelt få sikkerhedstrusler i Togo, men organiseret kriminalitet og tyveri er et stigende problem i hovedstaden Lome. Risikoen for en international bevæbnet konflikt er lav, delvist på grund af de venskabelige relationer Togo har med nabolandene Ghana, Benin og Burkina Faso. Ikke desto mindre, er den geopolitiske ustabilitet en vedvarende trussel i den vestafrikanske region.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsespecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger med hensyn til vaccinationer før afrejse til Togo. Følgende vaccinationer anbefales: hepatitis A & B, tyfus, meningococcus, polio, rabies, MFR (hvis ikke tidligere givet) og tetanus-difteri.

Et vaccinationscertifikat mod gul feber er nødvendigt, når man ankommer til Togo.

Det anbefales at bruge anti-malaria-medicin (Lariam, Malarone eller doxycyklin) i alle områder af Togo.

Diarré er det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem. Tag alle nødvendige forholdsregler med mad og drikke. Drik kun vand fra forseglede flasker. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré-medicin og orale rehydreringssalte, for at undgå dehydrering.

De seneste sygdomsudbrud i Togo omfatter: fugleinfluenza i Maritime-regionen (2007), gul feber i det nordlige Togo (2006) og meningokok-sygdom i distrikterne Assoli, Tchamba, Sotouboua, Blitta og Wawa (2002).

De medicinske faciliteter er yderst begrænsede i Togo og medicin er ikke altid til rådighed. Hovedparten af hospitalerne findes i Lomé, men faciliteterne er begrænsede og ikke altid sterile. Forudbetaling er ofte forventet, selvom man har en rejseforsikring.

Medbring egen medicin pakket i originale æsker og tydeligt mærket med generiske navne. Det er også tilrådeligt at medbringe egne nåle.

I tilfælde af alvorlige medicinske problemer, er det tilrådeligt at forlade landet for bedre medicinske faciliteter. Uden for Lomé er de medicinske faciliteter meget begrænsede og ofte utilgængelige. Ambulancetjeneste findes ikke i landet.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Togo og pas skal være gyldige i mindst seks måneder efter indrejsedato.

Visum

Visum kan indhentes ved ankomst i Togo, men grundet potentielle besværligheder med anskaffelse af visum ved ankomst, er det tilrådeligt at anskaffe visum inden afrejse, hvor det er muligt.

Visum indhentet ved ankomst, er gældende i syv dage. Pas skal afleveres og kan hentes igen sammen med visum dagen efter hos politiet. Statsborgere fra EU's Schengen-lande, rejsende i transit under 24 timer samt rejsende under 15 år ifølge med en voksen, er undtaget disse regler.

Togo

Landets alarmnumre

  • Politi: 117
  • Brandvæsen: 117
  • Ambulance: 117

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language