COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Tchad

Oversigt

Tchad har været politisk ustabil siden 1960erne med en historie præget af kup, opstande og uro. Regionale aktører fra Libyen til Sudan har været involveret på forskellige stader i Tchads turbulente nyere historie, og internationale aktører, især Frankrig og USA, har interveneret i forsøg på at bedre stabiliteten. Tchad vurderes til at være et højrisikoland på grund af den store ustabilitet. De væsentligste risici omfatter kidnapning, opstande og civil uro, og kidnapninger mod en løsesum udgør et særligt problem for forretningsrejsende.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Tchad udgør et antal potentielt alvorlige farer for helbredet for udenlandske rejsende, og man bør konsultere sin læge så tidligt som muligt, når turen til Tchad planlægges. Ideelt set er dette mindst seks uger før afrejse, om muligt.

Der kræves vaccinationsattest for gul feber af alle rejsende til Tchad.

Yderligere vaccinationer anbefalet ved rejse til Tchad er: hepatitis A, tyfus, polio, hepatitis B, MFR og stivkrampe/difteri. Rejsende, der tager til Tchad mellem november og juni, rådes til at få en meningokok-vaccination. Det er også værd at overveje vaccination mod rabies.

Malaria er også et helbredsproblem i hele landet. Man bør få forebyggende behandling med lariam, malarone eller doxycyklin ud over forebyggende skridt, såsom myggenet og insektmidler, ved rejse i alle egne af landet.

Der er temmelig ofte udbrud af polio i Tchad, og kolera er også en risiko i regnsæsonen. Man bør tage strikse forholdsregler angående fødevarer og drikkevarer, selv om koleravaccination ikke anbefales, undtagen for medarbejdere i højrisikogruppen, normalt i NGO-sektoren.

Man må gå ud fra, at vandet er forurenet. Drik kun vand fra flaske, som man med sikkerhed ved, at der ikke er pillet ved. Hvis dette ikke kan fås, skal alt vand koges eller renses kemisk for at undgå at pådrage sig infektion.

Lægehjælp i Tchad er stærkt begrænset, og det er yderst vigtigt, at man har en udvidet sygeforsikring med hjemtransport i tilfælde af sygdom med dækning over hele Tchad.

Hvis man rejser til Tchad, er det tilrådeligt at lade sig forudregistrere til særlige udenlandske medicinske ressourcer, som omfatter Centre Medico-social de l’Ambassade de France. Forudgående medlemskab kræves, og man skal kontakte Embassy of Chad i N’djamena for yderligere oplysninger.

Pas

Pas, der er gyldigt i seks måneder efter datoen for planlagt afrejse fra Tchad, kræves af alle besøgende i landet.

Enlige voksne, der rejser med børn, kan blive afkrævet dokumentation for forældremyndighed.

Der kræves vaccinationsattest for gul feber af alle rejsende til Tchad.

Visum

Der kræves visa af alle besøgende i Tchad. Disse skal indhentes før rejsen, og processen kan forventes at tage minimum tre arbejdsdage. Der ansøges om dem på det lokale tchadiske konsulat, eller hvis der ikke findes en tchadisk diplomatisk repræsentation, bør man kontakte det nærmeste franske konsulat.

Den eneste undtagelse er transitpassagerer, der forlader landet inden for 48 timer efter ankomst, og som har tilstrækkelig dokumentation for fortsat rejse.

Alle besøgende skal henvende sig til immigrationsmyndighederne (La Sûreté) inden for 72 timer efter ankomst til landet. Man skal medbringe to pasfotos.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Tchad
  • Hovedstad: N’Djamena
  • Andre større byer: Moundou, Sarh
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT+1

Landets alarmnumre

  • Politi: 17
  • Brandvæsen: 18
  • Ambulance: +23522511237

Generel risikovurdering:

Elevated

Undgå unødvendig rejse til landet. Vi anbefaler, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language