Syrien

Oversigt

Sikkerhedsmiljøet i Syrien kollapsede fuldstændig da borgerkrigen begyndte, efter det mislykkede oprør i 2011. Regeringens undertrykkelse af systemkritikere, resulterede i militære angreb på byområder i hele Syrien, fordi oppositionsgrupper greb til våben. Krigen har resulteret i millioner af desperate flygtninge, nu hvor landet er blevet til et voldeligt og kaotisk kludetæppe af oprør, jihad og regimekontrol. Islamisk Stat (IS) styrer den østlige del af landet, regimet styrer de vigtige byer fra Damaskus til Middelhavsbyen Latakia, og forskellige oprørsgrupper styrer andre territorier, herunder Aleppo. Omfanget af krisen tyder på, at landet vil kæmpe med genopbyning i årtier efter afslutningen af konflikten, og vil kræve en længere periode med international bistand.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejseforsikring vil være næsten umuligt at få til rejser til Syrien, på grund af krigen.
Alle rejsende bør forsøge at besøge enten deres praktiserende læge eller en rejseklinik 4-8 uger før afrejse. Specifikt bør man sikre, at man har modtaget de relevante revaccinationer eller det primære forløb mod: hepatitis A, tyfus, MFR og stivkrampe-difteri. Rabies og hepatitis B kan også anbefales.

Vaccinationscertifikat mod gul feber er påkrævet, hvis man ankommer fra et gul feber-område.

Hvis man har planer om at flytte til Syrien, skal man tage en AIDS-test, som skal administreres af en godkendt statslig sundhedsfacilitet.

Der er risiko for malaria i Syrien, men det er begrænset til den nordlige grænse i Hassakah-provinsen.

Grundlæggende lægehjælp var til rådighed i de større byer forud for konflikten. Mange læger og hospitaler forventer kontant betaling, uanset om man har en rejsesygesikring. Alvorlige sundhedsproblemer kræver luftevakuering til et land med bedre sundhedsfaciliteter.

Pas

Rejsende skal have et pas med mindst tre måneders gyldighed fra indrejsedatoen. 

Visum

Visum er påkrævet forud for rejser til Syrien. Alle rejsende, der ønsker at blive i Syrien længere end 15 dage, skal registreres hos det syriske immigrations- og paskontor før rejsens 15. dag. 

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Syrien
  • Hovedstad: Damaskus
  • Andre større byer: Aleppo, Homs, Hama, Latakia, Tartus
  • Religion: Islam (90%)
  • Tidszone: GMT +2

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 113
  • Ambulance: 110

Generel risikovurdering:

Critical

Undgå al rejse til landet. Følg Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.