COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Swaziland

Oversigt

Swaziland er regeret som et absolut monarki med kongen Mswati III og en tæt politisk klike, hvis overdådige livsstil kritiseres både nationalt og internationalt. Høje niveauer af fattigdom, en forværret økonomi og civil uro forårsaget af en undertrykkende regering udgør de største trusler mod sikkerheden og operationer i Swaziland.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger om anbefalede vacciner 4-6 uger før afrejse til Swaziland. Vacciner mod influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) samt difteri/pertussis/stivkrampe (DPT)) bør være opdaterede.

Desuden er rejsende anbefalet, at blive vaccineret mod hepatitis A og tyfus, og hvis man vil opholde sig i mere end seks måneder, eller kommer i kontakt med den lokale befolkning, bør man vaccineres mod hepatitis B også. En rabiesvaccination skal søges af dem, der er vil komme i kontakt med dyr, eller vil bruge seks måneder eller mere i Swaziland.

Malaria er også et problem i de nordlige og østlige lavtliggende områder i Lumbombo-distriktet, langs Mozambiques grænse, Big Bend, Mhlume, Simunye og Tshaneni. Hvis man besøger disse områder, rådes man til at tage anti-malaria-medicin. Desuden er HIV/AIDS forekomsten den højeste i verden, hvor omkring 40% af befolkningen er smittet med virussen.

Besøgende rådes til kun at drikke vand på flaske eller vand, der er blevet grundigt filtreret og kogt. Undgå isterninger og sørg for, at grøntsager og frugt er skrællet og grundigt kogt. Mejeriprodukter skal pasteuriseres.

Medicinske faciliteter er meget begrænsede. De fleste læger og hospitaler forventer kontanter, uanset om man har en sygeforsikring eller ej. Alvorlige medicinske problemer kræver luftevakuering til et land med medicinske faciliteter af høj kvalitet. I dette henseende, er der mange udlændinge der rejser til Sydafrika for behandling. De fleste recepter er tilgængelige lokalt, eller kan importeres fra Sydafrika.

Alarmnummeret for redningstjenesterne i Swaziland er 112, men svartider kan være meget langsomme og tjenesteydelserne upålidelige. Den sydafrikansk-baserede private udbyder, Netcare, kører privat ambulance på 911. Der bør laves aftaler på forhånd.

Pas

Der kræves pas for statsborgere fra alle lande for indrejse til Swaziland.

Pas skal være gyldigt i mindst seks måneder og have mindst to tomme sider.

Hvis man ankommer fra et land med gul feber, skal man dokumentere, at man er blevet vaccineret mod sygdommen.

Visum

Visum er ikke påkrævet for de fleste landes statsborgere for ophold på mindre end 60 dage. Dette kan forlænges hos Swaziland Immigration Department i Mbabane. Man bør dog bekræfte visumkrav ved nærmeste ambassade for Swaziland. En generel regel er, at hvis man ikke skal have visum for at rejse til Sydafrika, skal man heller ikke til Swaziland.

Hvis man påtænker ophold i Swaziland i længere tid, bør man kontrollere, om man skal bruge et visum på den nærmeste Swaziland ambassade.

Visum er ikke påkrævet for statsborgere fra Australien, Canada, Storbritannien og USA. Statsborgere fra Belgien, Danmark, Grækenland, Irland, Luxembourg, Nederlandene og Portugal skal have visum, men kan få et gratis ved ankomsten.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Swaziland
  • Hovedstad: Mbabane (administrativ), Lobamba (royal/lovgivningsmæssig)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT + 2

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: +2684043333
  • Ambulance: 933

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language