COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Surinam

Oversigt

Surinam væsentligste sikkerhedsrisici omfatter høj forekomst af gadekriminalitet, korruption og narkohandel. Det er fortsat spændinger efter den civile konflikt, der sluttede i 1992, da de primære aktører fra konflikten stadig er involveret i politik. Grænsestridigheder eksisterer med nabolandet Fransk Guyana, Guyana og Brasilien, men sandsynligheden for væbnede konflikter er fortsat lav. Kriminelle grupper opererer i vid udstrækning i landet, som bruges som transitland mellem lande der producerer narkotika og lande der forbruger narkotika. Vejforholdene er dårlige og der er hyppigt rapporteret om ulykker. De offentlige minibusser bør undgås. Oversvømmelser udgør en væsentlig trussel, og udbrud af denguefeber i den indre del af landet er en forekommer regelmæssigt.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsespecialist eller alment praktiserende læge, for seneste oplysninger om anbefalede vaccinationer ca 4-8 uger før afrejse til Surinam. Følgende vaccinationer anbefales: hepatitis A, tyfus (hvis man spiser eller drikker uden for de store hoteller), hepatitis B (for ophold over 6 måneder), rabies, mæslinger (hvis ikke tidligere givet) og tetanus-difteri.

Vaccinationscertifikat mod gul feber er påkrævet, hvis man ankommer fra (indenfor 5 dage) eller er i transit fra et inficeret område.

Det anbefales at bruge anti-malaria medicin (profylakse) for alle områder i Surinam, undtagen Paramaribo og de kystnære områder.

Rejsediarré er det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem. Tag alle nødvendige forholdsregler ved mad og drikke. Drik kun vand fra forseglede flasker. Det er tilrådeligt at medbringe midler mod diarré og orale rehydreringssalte, for at forhindre dehydrering.

Følgende sygdomme kan være til stede i Surinam: dengue, filariasis, leishmaniasis, onchocerciasis, og american trypanosomiasis (chagas-sygdom). Disse sygdomme stammer alle fra insekter til stede i regionen.

Medicinske faciliteter er yderst begrænsede i Surinam. Saniteten er dårlig, og de fleste læger og hospitaler forventer betaling på forhånd. I tilfælde af alvorlige medicinske problemer, er det tilrådeligt at forlade landet for bedre medicinske faciliteter.

Pas

Besøgende til Surinam skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen.

Visum

Visse nationaliteter er forpligtede til at anskaffe sig et visum inden rejse til landet. Visum kan ansøges online. Rejsende rådes til at konsultere en surinamsk diplomatisk repræsentation i deres respektive lande.

Surinam
  • Hovedstad: Paramaribo
  • Andre større byer: Nieuw Nickerie, Wageningen en Nieuw Amsterdam
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT - 3

Landets alarmnumre

  • Politi: 115
  • Brandvæsen: 115
  • Ambulance: 115

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language