COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Sudan

Oversigt

Sudan har en række væsentlige sikkerhedstrusler for internationale investorer og præsenterer et komplekst, dynamisk og udfordrende sikkerhedsmiljø. Mange års oprørsbevægelser samt konflikten i Darfur og i de sydlige grænseregioner, har været med til at destabilisere landet, og store dele af landet unddrager sig regeringens kontrol. Andre trusler er kidnapning for løsepenge og uroligheder, som har en tilbøjelighed til at resultere i voldelige konfrontationer mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-6 uger før afrejse for seneste oplysninger om anbefalede vaccinationer. Man bør have de rutinemæssige vaccinationer mod influenza, skoldkopper, polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri-kighoste-stivkrampe er ajour. Desuden anbefales rejsende, at blive vaccineret mod hepatitis A, tyfus, meningokok-meningitis og gul feber.

Hvis man tilbringer mere end seks måneder i Sudan eller kommer meget i kontakt med den lokale befolkning, bør man også vaccineres mod hepatitis B. Rejsende, der sandsynligvis kommer i kontakt med dyr eller skal tilbringe en længere periode i Sudan, skal have en rabiesvaccination.

Klorokin-resistent malaria er til stede i alle områder af Sudan og man bør tage passende profylakse-medicin, bruge midler mod insekter samt dække sig til.

Kolera-udbrud er almindelige, og mens de er mere regelmæssige i den sydlige del af landet, er alle regioner i landet sårbare. En kolera-vaccination anbefales kun til særligt udsatte individer, såsom nødhjælpsarbejdere, sundhedspersonale og rejsende til fjerntliggende områder, hvor koleraepidemier indtræffer. Ikke desto mindre bør alle rejsende tage omhyggelige forholdsregler med hensyn til mad og drikke.

Alt vand bør anses for at være en sundhedsrisiko og skal behandles meget forsigtigt. Rejsende bør kun drikke flaskevand og kontrollere, at de sikkerhedsmæssige segl er intakte. Det er fornuftigt at undgå isterninger og sikre, at grøntsager og frugt er skrællet og grundigt kogt. Før man indtager mælkeprodukter bør man kontrollere, hvorvidt det er blevet pasteuriseret.

Sundhedsfaciliteter i Khartoum lever ikke op til vestlige standarder, og uden for hovedstaden er der meget få muligheder, og udstyr kan være meget dårligt. Der er ingen ambulancer, og medicin er ofte ikke tilgængeligt. Man skal medbringe egne medicinske forsyninger i klart markerede beholdere med et brev fra en læge, der forklarer hvilken medicin man bærer og hvad årsagen er.

Man rådes til at have en omfattende sygesikring, der inkluderer evakuering i tilfælde af sygdom. Rejsende rådes til at bekræfte med forsikringsselskabet, hvorvidt de vil udføre denne service i Sudan, da nogle virksomheder hævder at servicere hele verden, men ikke Sudan af logistiske eller sikkerhedsmæssige årsager.

Pas

Et pas med mindst seks måneders gyldighed, er påkrævet for indrejse til Sudan.

Visum

Visum skal ansøges om før afrejse og man skal kontakte den lokale sudanesiske ambassade for at ansøge om dette.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sudan
  • Hovedstad: Khartoum
  • Andre større byer: Omduran, Port Sudan, Nyala, Kassala
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT +3

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language