Storbritannien

Oversigt

Storbritannien er en lav-risiko destination med minimal fare for mellemstatslige væbnede konflikter og guerillakrig. På trods af en høj terrortrussel har Storbritanniens effektive anti-terrorisme foranstaltninger i høj grad mindsket risikoen. Rejsende er i fare for småkriminalitet, især i de større byer. Demonstrationer er almindelige og kan forårsage forstyrrelser, men er generelt fredelige.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det anbefales at følgende vacciner: influenza, skoldkopper(varicella), polio, MFR og difteri/kighoste/stivkrampe, er ajour. Bortset fra disse, er der ingen påkrævede vaccinationer for Storbritannien.

Storbritannien har ikke været immun over for udbruddet af den højpatogene H5N1-stamme af fugleinfluenza. Udbrud er blevet rapporteret i det nordlige Wales, Lancashire, Norfolk, og Oxfordshire.

Følgende sygdomme kan være tilstede i Storbritannien: fåresyge, mæslinger, Q-feber, legionærsyge, Creutzfeldt-Jakobs sygdom (CJD), borrelia, hæmoragisk feber med renalt syndrom, og en række seksuelt overførte infektioner.

Det lokale alarmnummer er 999, men det EU-dækkende 112 kan også benyttes.

Nødsituationstjenester er omfattet af NHS (National Health Service) på alle sygehuse med en skadestue. På skadestuen skal man være parat til at vente i op til 4 timer på at blive behandlet, hvis sundhedsproblemet ikke er alvorligt.

Mens behandling på NHS hospitaler eller læger er gratis for britiske statsborgere, er folk fra lande udenfor Storbritannien forpligtede til at betale for behandling. Borgere fra EU og et mindre antal andre lande kan dog få nogle former for behandling, hvis man har et europæisk sygesikringskort.

For rådgivning om mindre lidelser og ikke-receptpligtig medicin kan rejsende konsultere en farmaceut. Anerkendte apotekskæder inkluderer Boots og Lloyds, og mange supermarkeder har også farmaceuter ansat.

Pas

Pas, der er gyldigt i hele opholdets varighed, er påkrævet for indrejse i Storbritannien. Irske statsborgere har ikke brug for et pas, da et identitetskort er tilstrækkeligt. Borgere fra lande uden for EU behøver ikke pasgyldighed længere end opholdets varighed.

Visum

Visum er ikke påkrævet for EU-borgere. Borgere fra Danmark, Australien, USA, Canada og de fleste tidligere Commonwealth-lande har ikke brug for visum for ophold på op til 3 eller 6 måneder inden for en 1-års periode. Dog er en indrejsetilladelse til andre formål end turistbesøg påkrævet. Hvis et visum er nødvendigt, kræver Storbritannien at biometrisk data udleveres af ansøgeren. Borgere fra lande uden for EU skal muligvis medbringe en returbillet samt en gyldig adresse, hvor man skal opholde sig i Storbritannien efter indrejse.

For yderligere information, besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Storbritannien
  • Hovedstad: London
  • Andre større byer: Birmingham, Leeds, Glasgow, Sheffield, Edinburgh, Liverpool, Manchester
  • Religion: kristendom
  • Tidszone: GMT

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.