Værd at vide om din rejse og rejseforsikring til Storbritannien

 • Du er dækket med det blå EU sygesikringskort under dit midlertidige ophold i Storbritannien. Det gælder dog kun for behandling på offentlige hospitaler, lægeklinikker og andre behandlingssteder.
 • Med en rejseforsikring til Storbritannien fra Europæiske ERV kan du undgå dyre uforudsete overraskelser, hvis uheldet er ude. Rejseforsikringen dækker også i situationer, hvor det blå EU kort ikke er tilstrækkeligt.
 • Ved at vælge en rejseforsikring med “Udvidet Europa” som det geografiske dækningsområde er du også dækket ind på din ferie i Storbritannien.
 • Du har mulighed for at komme i kontakt med vores dansktalende alarmcentral døgnet rundt, alle ugens dage, ved akutte behov.
 • Med Videodoktor kan du nemt og hurtigt få dansk lægehjælp under dit ophold i Storbritannien via en online videokonsultation.

  Find din rejseforsikring til Storbritannien >  

Find den rette rejseforsikring til Storbritannien til dine behov

Det kan være forskelligt fra rejsende til rejsende, hvilken dækning de har brug for i deres rejseforsikring. Derfor tilbyder vi hos Europæiske ERV flere forskellige rejseforsikringer, så du har gode muligheder for at finde en, der passer til dine behov og din specifikke rejse til Storbritannien.

Har du brug for en rejseforsikring til Storbritannien med en almindelig solid dækning, der blandt andet omfatter akut alvorlig sygdom og tilskadekomst, bagageforsinkelse, hjemtransport og flere andre dækninger, anbefaler vi Rejseforsikring Basis. Du kan også vælge vores Rejseforsikring Plus. Her dækker rejseforsikringen i yderligere tilfælde såsom hjemkald og ødelagt ferie. Ligeledes kan du med alle vores rejseforsikringer tilvælge ekstra dækninger efter behov.

Rejseforsikringer til den kortere og længere ferie i Storbritannien

Skal du for eksempel på en kort weekendtur i det engelske, eller varer rejsen højst en uge? Så kan du med fordel vælge vores Enkeltrejseforsikring. Det er også det billigste alternativ for dig, hvis din rejse til Storbritannien er dine eneste rejseplaner for året. 

Skal du i stedet afsted i lidt længere tid end en uge, eller har du planer om andre rejser, anbefaler vi i stedet vores Årsrejseforsikring. Den dækker dig på alle dine ferierejser i hele 12 måneder.

Tegn også en afbestillingsforsikring i forbindelse med din rejse til Storbritannien

Det kan ske for enhver, at man af gode og uforudsete grunde ikke har mulighed for at rejse afsted til Storbritannien eller gennemføre ferien som planlagt. Det kan for eksempel være, hvis der er nogle forhold, der ændrer sig i dit privatliv, eller du er blevet akut syg og ikke er i stand til at rejse af afsted. 

Har du betalt dele af din rejse til Storbritannien på forhånd, er det ærgerligt, hvis disse penge bare går tabt. Dette har du heldigvis mulighed for at sikre dig imod med en afbestillingsforsikring fra Europæiske ERV. På den måde kan du få det beløb tilbage, du har forudbetalt for blandt andet fly, hotel eller bestemte arrangementer som en del af din rejse til Storbritannien. Hos os kan du tegne din afbestillingsforsikring for den enkelte rejse, på årsbasis samt med enten individuel dækning eller familiedækning.   

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: London (indb. 8982000)
Andre byer: Birmingham, Leeds, Glasgow
Indbyggertal: 67330000
Religion: Kristendom
Tidszone: UTC (observerer sommertid fra sidste søndag i marts kl. 01:00 UTC til sidste søndag i oktober kl. 01:00 UTC)
Køreside: venstre
Opkaldskode: +44
Elektriske stik: BS 1363

Det Forenede Kongerige er fortsat en lavrisiko destination med minimale trusler om mellemstatens væbnede konflikter og geriljakrig. Selv om der er en vedvarende trussel om terrorisme, er Det Forenede Kongeriges bekæmpelse af terrorisme effektive, hvilket i vid udstrækning mindsker risikoen. Rejsende er sårbare over for mindre kriminalitet, især i større byer. Demonstrationer er almindelige og kan forårsage forstyrrelser, men er generelt fredelige.

Penge

Den nationale valuta i Det Forenede Kongerige er Pund Sterling, kaldet 'pund', og er opdelt i 100 pence (p). Mønter vises i 1p, 2p, 5p, 10p, 20p, 50p, £1 og £2 pålydende værdier, mens sedler kommer i £5, £10, £20 og £50.

Hæveautomater er bredt tilgængelige i hele Storbritannien. Rejsechecks kan veksles i de fleste banker. De fleste butikker og restauranter accepterer debet- og kreditkort via chip og pin, mens 'kontaktløs' betaling bliver mere almindelig.

Kommunikation

Den internationale landekode til Det Forenede Kongerige er 44. For at ringe internationalt, ring 00 efterfulgt af opkaldskoden og abonnentnummeret. Hvis du ringer i Storbritannien fra udlandet, skal du slette enhver ledende "0" på områdenummeret. Hvis du taler landsdækkende, tilføjer du også en ledende "0", hvis du slår landekoden.

Mobiltelefoner er stærkt anvendte i Storbritannien.

Større område / bykoder i Det Forenede Kongerige er:

20 London
121 Birmingham
131 Edinburgh
141 Glasgow
151 Liverpool
161 Manchester

Hvis der ringes fra inde i Storbritannien, skal en præfixet '0' tilføjes til koden f.eks. 0161 for Manchester.

Internettilgængelighed er tilgængelig i hele Storbritannien. Tilslutningsmuligheder kan imidlertid være inkonsekvente i landdistrikterne.

Elektricitet

Det Forenede Kongerige kører på 230 volt AC, 50 Hz elektrisk strøm og bruger kvadratiske tre-bens stik.

Fysisk

Det britiske landskab kan deles groft ind i to slags terræn: højland og lavland. Highland-området omfatter de bjergrige regioner i Skotland, Nordirland, Nord-England og Nord-Wales. Sandsten bakker og dale bryde op i lavlandet. Kystlinjen omfatter fjordlignende indløb i nordvest for Skotland, klipper og sandstrande på østkysten og længere sydpå, strande af sten, skifer og sand, der undertiden støttes af klitter.

Pas

Der kræves pas for at komme ind i Storbritannien. Pas skal være gyldige i hele opholdets længde.

Visum

Borgere fra EU-stater, Australien, USA, Canada, Brasilien, Japan og Sydkorea kræver ikke visum for besøg på op til 3 eller 6 måneder i en etårig periode, men kræver indrejsetilladelse til andre formål end besøg som en turist. Hvis et visum er nødvendigt, kræver Storbritannien, at der skal gives biometriske data fra en del af ansøgeren. Besøgende uden for EU skal muligvis levere en returbillet og en gyldig adresse på, hvor de skal opholde sig i Storbritannien ved ankomsten til Immigration. Specifikke visumkrav og rådgivning bør søges hos de respektive ambassader.

Reglerne om pas- og visumkrav kan blive ændret som en del af Storbritanniens udtræden af EU.

Vanskeligheder for specifikke nationaliteter

Ingen

Medicinsk udstyr

Sundhedsfaciliteter i Storbritannien er veludviklet af internationale standarder. Standarder for behandling, træning og medicin er lig med andre vestlige lande.

Nødhjælpstjenester er omfattet af NHS (National Health Service) på ethvert hospital med en afdeling for ulykker eller akut og nødsituation. På A & E kan ventetiderne være lange, potentielt flere timer, især hvis problemet ikke er alvorligt.

Mens behandling af NHS-hospitaler eller læger er gratis for britiske statsborgere, kan ikke-britiske eller ikke-EU-borgere blive pålagt at betale for behandling, dette afhænger i vid udstrækning af opholdets længde i Storbritannien og deres formål at være der, snarere end deres nationalitet. Visse behandlinger, herunder nødbehandling, er gratis uanset nationalitet. Borgerne i EU og et lille antal andre lande kan indhente ikke-akutte behandlinger, hvis de har et europæisk sygesikringskort.

For råd om mindre lidelser og ikke-receptpligtige lægemidler kan rejsende kontakte en apotek på et apotek, som er til stede på de fleste højgader og er almindeligt forekommende i de store supermarkeder.

Sundhedsmæssige bekymringer

Der kræves ingen særlige vaccinationer/immuniseringer for at rejse til Storbritannien. Sørg for, at du er opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza.

Postevand er sikkert at drikke i Storbritannien.

Spørgsmål og svar - Rejseforsikring og rejseinformation for Storbritannien

Kan man bruge det blå sygesikringskort i England?

Som rejsende kan du stadig gøre brug af det blå sygesikringskort i England, selvom landet ikke længere er medlem af EU. Storbritannien og EU har nemlig lavet to aftaler, så du som turist stadig kan være dækket af det blå EU kort under den offentlige sygesikring i landet, hvis du bliver syg eller har brug for anden behandling i løbet af din ferie. Kortet er dog ikke direkte en erstatning for en privat rejseforsikring. 

Skal jeg bruge visum til England og Storbritannien?

Som dansk statsborger behøver du ikke et visum for rejser til England og Storbritannien, selv efter Brexit. Danske statsborgere kan normalt rejse til Storbritannien uden visum i op til seks måneder som turist eller i forretningsmæssige henseende.

Er vandet sikkert at drikke i Storbritannien?

Generelt er vandet sikkert at drikke i Storbritannien. Vandforsyningen opretholdes med strenge sikkerhedsstandarder, og kvaliteten overvåges regelmæssigt. Derfor kan du som rejsende normalt drikke vand direkte fra hanen uden de store bekymringer.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Storbritannien
Landets alarmnumre
Politi:
999
Brandvæsen:
999
Ambulance:
999

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center (Prag)

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>