by-spanien

Værd at vide om din rejseforsikring til Spanien

 • En rejseforsikring er fornuftigt at have med, når du rejser til Spanien. Den dækker dig økonomisk i forbindelse med en bred vifte af uventede situationer, heriblandt akut sygdom og skader, privatansvar og bagageforsinkelse og hjemtransport.
 • Spanien har et godt offentligt sundhedssystem, hvor behandlinger, der er dækket af den offentlige sygesikring, er gratis, såfremt du har det blå EU sygesikringskort med dig. Dog er privat lægebehandling ikke dækket, og det kræver derfor en rejseforsikring. Det blå EU sygesikringskort dækker ej heller hjemtransport hvis du kommer til skade og er nød til at blive transporteret hjem.
 • Ved at vælge en rejseforsikring med Udvidet Europa som geografisk dækningsområde, er du også dækket ind på din rejse til Spanien.

Find din rejseforsikring til Spanien >

Rejs uden bekymringer med en rejseforsikring til Spanien

Selvom rejseforsikringen tit er en eftertanke for nogle, er det altid en god idé at have en. Det gælder uanset, hvor i udlandet du rejser. Med en rejseforsikring til Spanien fra Europæiske ERV kan du være sikker på at være dækket godt ind på rejsen. Alle vores rejseforsikringer dækker som udgangspunkt:

 • Sygdom og tilskadekomst
 • Videodoktor
 • Bagageforsinkelse
 • Hjemtransport
 • Tandskade
 • Forsinket fremmøde
 • Privatansvar
 • Evakuering

Hos os får du dermed altid en solid grunddækning, der sikrer dig i en lang række tilfælde, uanset hvilken rejseforsikring du vælger. Vi har desuden forskellige rejseforsikringer til Spanien, der både passer til dig, der har brug for en almindelig rejseforsikring med en generel god dækning, ønsker den bedste dækning på rejsen, søger en rejseforsikring til henholdsvis den kortere og længere tur eller er ung rejsende under 36 år. 

Du har samtidig mulighed for at tilpasse din rejseforsikring til Spanien med et eller flere ekstra tilvalg efter behov, så du ikke behøver at gå på kompromis med noget som helst og i stedet kan fokusere på at nyde din ferie i fulde drag.

Teksten nedenfor er maskinoversat*

Oversigt

Hovedstad: Madrid (indst. 3335700)
Andre byer: Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza og Bilbao.
Indbyggertal: 47420000
Religion: Kristendom
Tidszone: UTC+00:00 til +01:00 (WET og CET) (observerer sommertid fra sidste søndag i marts kl. 01:00 UTC til sidste søndag i oktober kl. 01:00 UTC)
Køreside: højre
Opkaldskode: +34
Elektriske stik: Schuko, Eurostik

Spanien er fortsat et stabilt og generelt sikkert land i Vesteuropa. Trusler relateret til væbnet konflikt og oprør er ubetydelige. Den fortsatte meddelelse om anholdelser knyttet til islamistiske ekstremistiske grupper i Spanien illustrerer imidlertid den aktuelle terrortrussel. De mest sandsynlige risici for udenlandske statsborgere er mindre kriminalitet og protester. Protester mod nedskæringsforanstaltninger og andre økonomiske spørgsmål har forekommet hyppigt i de senere år. Økonomiske faktorer har også gentagne gange ført til strejkehandlinger, der påvirker den offentlige transportsektor. Sådanne strejker kan i alvorlig grad påvirke rejser og forretningskontinuitet.

Penge

Valutaen i Spanien er Euro (EUR), opdelt i 100 cent. Udenlandsk valuta kan udveksles i de fleste lufthavne, banker, turistcentre og større hoteller. Alle større kreditkort kan bruges i Spanien. Det vil sandsynligvis være sværere at veksle udenlandsk valuta en gang uden for de vigtigste turistcentre og byer.

Pengeautomater er placeret over hele landet. De fleste større kreditkort accepteres bredt i hele Spanien bortset fra små virksomheder. I alle tilfælde anbefales det dog at kontakte din bank inden rejsen for at høre om eventuelle begrænsninger eller gebyrer for udbetalinger i Spanien. Hvis du rejser til landdistrikterne Spanien, anbefales det at tage tilstrækkelige kontantforsyninger.

De fleste banker har åbent fra kl. 0830-1330 fra mandag til fredag.

Kommunikation

Landekoden for Spanien er 34. Den udgående internationale kode er 00 efterfulgt af den relevante landekode. Områdekoder er generelt indarbejdet i det ni-cifrede telefonnummer. De vigtigste by-/områdenumre er angivet nedenfor:

Barcelona 93
Bilbao 94
Madrid 91
Valencia 96

Internetadgang er bredt tilgængelig. Spaniens internetpenetration blev registreret på 82 procent i 2016, mens dette tal er konstant stigende. Langt de fleste brugere bruger mobil internetadgang. Spanien er det førende land for smartphone-penetration i Europa.

Elektricitet

Spanien bruger standard europæiske cirkulære to-pin stik. Elektriske strømninger kører på 220 volt i 50 Hz cyklusser. Selvom det er meget sjældent, kan nogle ekstremt isolerede bosættelser opleve strømafbrydelser.

Fysisk

Beliggende på den sydvestlige del af det europæiske kontinent har Spanien en stor kyst og er suveræn over to sæt øer, De Kanariske Øer og Balearerne. Spanien administrerer også de to autonome enklaver Melilla og Ceuta på det marokkanske fastland og mange små spanske ejendele (Islas Chafarinas, Penon de Alhucemas og Penon de Velez de la Gomera), som alle ligger enten i Middelhavet eller på Nordafrika kyst. Disse områder er benævnt Spaniens plazas de soberania (Steder for suverænitet).

Landet deler Pyrenæerne grænser med Frankrig og Andorra i nordøst henholdsvis 623 km (387 miles) og 64 km (40 miles). I syd grænser den til det britiske administrerede område Gibraltar (1,2 km / 0,75 miles), og det har en 1.214 km (754 miles) grænse med Portugal. Spanien har en omfattende kystlinje, der strækker sig 4.964 km (3084 miles). Spanien grænser op til Biscayabugten i nord, Det Baleariske Hav mod øst og Middelhavet og Nordatlanten mod syd.

Pas

Ikke-EU-statsborgere rådes til at rejse med et pas, der er gyldigt i mindst tre måneder fra datoen for afrejse fra Spanien.

Det er vigtigt at bemærke, at Andorra ikke er medlem af Den Europæiske Union, og hvis du har til hensigt at besøge den Andorranske stat, er adgangskravene ikke de samme som Spanien.

Visum

Der kræves ikke visum for EU-borgere, der rejser med et gyldigt pas eller id-kort. EU-borgere, der ønsker at blive i Spanien i mere end tre måneder, bør søge konsulær rådgivning.

Der kræves generelt ikke visum til andre nationaliteter ved ophold på op til 90 dage. Denne regel er dog afhængig af din nationalitet, og det er tilrådeligt at kontakte din lokale spanske diplomatiske mission for at høre om specifikke krav inden rejsen.

Rejsende kan finde oplysninger om, hvilke nationaliteter der kræver et Schengen-visum for indrejse i Spanien på Europa-Kommissionens visumpolitik-websted .

Medicinsk udstyr

Spanien har gode offentlige og private medicinske faciliteter og en række apoteker i alle byer. Nogle farmacías (apoteker), der er identificeret med et grønt lys, er åbne døgnet rundt og giver en række lægemidler. Supermarkeder leverer normalt ikke medicin.

EU-statsborgere rådes til at få et europæisk sygesikringskort (EHIC) inden rejsen. Dette giver rejsende fri adgang til offentlig sundhedspleje.

Det anbefales at udtage omfattende rejse- og sygesikring inden rejsen.

Hvis du er på medicin, anbefales det at tage tilstrækkelige forsyninger med dig i løbet af dit ophold. Det er også tilrådeligt at tage et underskrevet brev fra en læge, der angiver alle medicinske forhold og ordineret behandling, herunder generiske medicinnavne.

Sundhedsmæssige bekymringer

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til Spanien. Sørg for, at du er opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza.

Bekræftede nylige tilfælde af dengue er blevet rapporteret i Catalonien og Murica.

Tilfælde af leishmaniasis er fundet i kommuner i det sydlige Madrid, såsom Fuenlabrada, Getafe, Humanes og Leganes.

Spanien kan opleve usædvanlig varme om sommeren, og det er tilrådeligt at undgå middagssolen, sikre tilstrækkelig hydrering og beskytte huden med en solcreme med høj SPF for at reducere risikoen for solskoldning eller hedeslag.

Postevand er sikkert at drikke i Spanien.

Spørgsmål og svar - Rejseforsikring og rejseinformation for Spanien

Er postevandet sikkert at drikke i Spanien?

Postevand er som udgangspunkt sikkert at drikke i Spanien, da der er nogle nationale krav, som skal efterleves. Du vil dog opleve, at postevandet smager mere af klor, da de i Spanien bruger klor til at rense vandet med og holde det fri for bakterier.

Hvordan finder jeg den rigtige rejseforsikring til min rejse til Spanien?

Vælg som udgangspunkt en rejseforsikring, der passer til dine behov, rejsens længde og de aktiviteter, du har planlagt på din ferie i Spanien. I vores rejseforsikringsguide kan du udfylde informationer om din rejse og dine behov. Så hjælper vi med at finde en passende rejseforsikring til Spanien for dig. 

Hvordan er jeg dækket med det blå EU-sygesikringskort i Spanien?

Med det blå sygesikringskort har du adgang til lægebehandling på lige vilkår med borgerne i Spanien. Det betyder, at behandling under den offentlige sygesikring er gratis i Spanien, men du skal stadig betale halvdelen af prisen, hvis du har brug for receptpligtig medicin i løbet af din rejse. Din rejseforsikring dækker til gengæld alle dine udgifter i forbindelse med akut sygdom og tilskadekomst under din ferie i Spanien — også private behandlinger.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Spanien
Landets alarmnumre
Politi:
112
Brandvæsen:
112
Ambulance:
112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Nærmeste servicekontor:

Euro-Center Spanien - Mallorca

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>