COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Somalia

Oversigt

Somalia har meget alvorlige og høje niveauer af usikkerhed, med store dele af landet uden for regeringens kontrol og en kompleks række af eksterne og interne faktorer, der modarbejder bestræbelserne på at forbedre situationen. På trods af den formelle afslutning på en politisk overgang i september 2012 med valget af en ny præsident, fortsætter Somalia med at være plaget af krigsherrer og klan-baserede spændinger, der har skabt ustabilitet siden sammenbruddet af Siad Barre-regimet i 1991

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger omkring hvilke vaccinationer der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til Somalia.

Følgende vaccinationer anbefales: hepatitis A & B, tyfus, meningococcus, polio, rabies, MFR og tetanus-difteri. Et vaccinationscertifikat mod gul feber anbefales også og kan være påkrævet ved ankomst til landet, selv om den svage grænsekontrol kan gøre dette irrelevant.

Det anbefales at bruge anti-malaria medicin (Lariam, Malarone eller doxycyklin) i alle områder af Somalia.

Rejsediarré er det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem. Tag alle nødvendige forholdsregler ved mad og drikke i landet. Drik kun vand fra forseglede flasker. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré-medicin og orale rehydreringssalte for at undgå dehydrering.

Medicinske faciliteter er yderst begrænsede i Somalia og medicin er ofte ikke tilgængelig. Medbring egen medicin pakket i originale æsker og tydeligt mærket (i generiske navne). Det er også tilrådeligt at medbringe egne nåle.

Sanitet er meget ringe og de fleste læger og hospitaler forventer kontant betaling forud for enhver behandling tilbudt. Dette vil sandsynligvis ske på trods af rejseforsikring.

I tilfælde af alvorlige medicinske problemer, er det tilrådeligt at forlade landet for at finde bedre medicinske faciliteter. Rejseforsikring skal omfatte akut medicinsk evakuering og på grund af landets karakter, vil dette kræve en særlig ordning.

Der er ekstremt begrænsede medicinske faciliteter til rådighed for udenlandske rejsende. Banadir Hospital i Mogadishu og Puntland Hospital i Bosaso er nogle gange åbne, men det bør man generelt ikke stole på. Hospitaler er muligvis ikke i drift på grund af den høje grad af vold i Somalia.

Pas

Der kræves pas for alle statsborgere, der rejser ind i Somalia, Somaliland og Puntland-regionerne i nord.

Visum

Rejsende til Somalia skal have et visum. På grund af sammenbruddet af den somaliske stat, skal rejsende foretage deres konsulære anliggender på landets kontorer i Kenya, eller for rejsende til Somaliland på landets diplomatiske kanaler i Etiopien.

På grund af Somalilands uafhængighed, findes der forskellige visa for indrejse til Somalia og Somaliland. Der er ikke etableret en myndighed i Somalia til at udstede et universelt anerkendt visum. Lufthavne og havne er under tilsyn af de lokale myndigheder og adgangskrav varierer i hele landet. Disse er underlagt vilkårlige afgørelser med underliggende konsekvenser fra korruption.

Et vaccinationscertifikat mod gul feber kan være nødvendigt for indrejse til Somalia, men på grund af manglen på officielle processer, kan dette ikke nødvendigvis forhindre indrejse.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Somalia
  • Hovedstad: Mogadishu
  • Andre større byer: Kismayo, Hargeisa
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT + 3

Landets alarmnumre

  • Politi: 888
  • Brandvæsen: 555
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Critical

Undgå al rejse til landet. Følg Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language