COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Slovenien

Oversigt

Slovenien er et parlamentarisk demokrati, der er blevet et stabilt land efter opløsningen af det tidligere Jugoslavien. I modsætning til Serbien eller Bosnien-Hercegovinas adskillelse fra Jugoslavien, var kampen om Sloveniens selvstændighed hovedsageligt ublodig. Slovenien blev medlem af NATO og EU i 2004 og en del af eurozonen i 2007. Dette afspejler landets fremskridt og stabilitet. Selvom fremskridtene har været positive, oplevede landet store økonomiske vanskeligheder i 2012 som følge af den økonomiske krise, og dette resulterede næsten i en international redningspakke fra den Internationale Valutafond (IMF). Krisen, samt beskyldninger om korruption, foranledigede sammenbruddet af centrum-højre koalitionen i 2013.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere en læge, før man rejser, for at få aktuel information om sundhedsrisici, og hvilke vaccinationer der anbefales.

De sundhedsmæssige risici forbundet med rejser til Slovenien er generelt meget lave. Vaccinationer mod hepatitis A, MFR og difteri-stivkrampe anbefales, og en rabies vaccination er eventuelt påkrævet afhængigt af hvilke aktiviteter, man skal lave.

Flåtbåren hjernebetændelse er til stede i Sloveniens skovklædte områder, og derfor bør rejsende, der ønsker at opholde sig i lange perioder i landdistrikterne, anvende anti-insektmiddel. Hvis man bliver bidt, mens man er i Slovenien, bør man søge øjeblikkelig lægehjælp.

Sundhedsydelser i Slovenien er generelt af høj kvalitet, især i de større byer. Det blå EU-sygesikringskort giver indehavere gratis adgang til statens sundhedsvæsen. Men en omfattende forsikring er stadig tilrådeligt. Rejsende, der kommer fra lande uden for EU, har brug for en sygesikring i alle tilfælde.

Pas

Slovenien er medlem af Schengen-traktaten, som fjerner grænsekontrol mellem 23 EU-lande, samt Island, Schweiz og Norge. Borgere fra Schengen-lande skal fremlægge bevis for unionsborgerskab, men nødvendigvis ikke et pas. Dog rådes selv disse rejsende til at medbringe pas, i tilfælde af at man er forpligtet til at bevise ens identitet. Danske statsborgere skal indrejse på et pas, der er gyldigt under hele opholdet.

Storbritannien og Irland er ikke medlemmer af Schengen-aftalen, og Cypern, Bulgarien og Rumænien er endnu ikke fuldt integreret, så rejsende fra disse lande samt rejsende fra ikke-EU-lande skal have et gyldigt pas for at komme ind Slovenien. Pas skal være gyldige i mindst tre måneder.

Visum

Visum er ikke påkrævet for at rejse til Slovenien (eller andre steder i EU) for borgere fra flere forskellige lande, herunder EU-lande, Australien, Canada, New Zealand, Japan og USA. Potentielle rejsende rådes til at tjekke med deres ambassader, om de skal ansøge om visum forud for rejsen. Rejsende, der kræver et visum, er i stand til at få et visum fra slovenske ambassader og konsulater inden rejsen.

Alle ikke-EU-borgere, der opholder sig i mere end tre dage i Slovenien, er forpligtede til at registrere sig ved det lokale politi. Hoteller gør normalt dette på vegne af deres udenlandske gæster, men rejsende, som opholder sig i privat indkvartering, skal sørge for denne registrering selv. Registrering kan udføres 24 timer i døgnet på politistationer og koster ikke noget.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Slovenien på European Commission Visa Policy website.

Slovenien
  • Hovedstad: Ljubljana (256.000)
  • Andre større byer: Maribor, Ptuj, Domale, Jesenice, Piran, Izola, Koper, Nova Gorica, Kranj, Krško, Tolmin, Postojna, Trbovlje, Murska Sobota.
  • Religion: Romersk katolicisme
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language