COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Slovakiet

Oversigt

Slovakiet betragtes som en sikker rejsedestination. Selvom der er igangværende sociale bekymringer i landet, manifesterer disse sig generelt ikke som direkte sikkerhedstrusler.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-6 uger før rejsen for at få de seneste oplysninger om, hvilke vaccinationer der anbefales. Rejsende bør sikre sig, at følgende vaccinationer er ajour: influenza, polio, MFR, og difteri-stivkrampe. Vaccinationer mod hepatitis A og B samt tyfus anbefales.

Flåtbåren hjernebetændelse er almindeligt i Slovakiet. Man bør udvise forsigtighed, hvis man planlægger at besøge skovområder i sommermånederne.

Der har ikke været nogen tilfælde af H5N1/fugleinfluenza, siden to vilde fugle blev fundet døde i Bratislava-regionen i 2006. Menneskelige infektioner eller dødsfald er ikke blevet rapporteret.

Sundhedsydelser og faciliteter er bredt tilgængelige i Slovakiet, selvom kvaliteten og tilgængeligheden varierer fra byer til landdistrikter. Ambulancer er eventuelt ikke af en så høj standard som i andre vestlige lande. Kun et begrænset antal læger og sygeplejersker taler engelsk. Læger og hospitaler forventer sandsynligvis kontant betaling for de fleste ydelser, uanset ens rejse- og sygeforsikring. Europæisk sygesikringskort (det blå EU-sygesikringskort) er gyldigt og accepteres på slovakiske sundhedsfaciliteter.

Medicinske recepter, som er udstedt uden for Slovakiet er ikke gyldige. Hvis der er behov for en recept, skal en lokal læge udstede den. Det meste medicin er til rådighed i landet. Dog skal rejsende medbringe bestemte lægemidler samt relevant dokumentation.

Pas

Pas er påkrævet for alle udenlandske statsborgere for indrejse i Slovakiet, bortset fra EU-statsborgere, der er indehavere af et gyldigt EU-identitetskort. Danske statsborgere og andre EU-statsborgere skal indrejse på et pas, som er gyldigt under opholdets varighed. Pas med tre måneders gyldighed kræves af ikke-EU-statsborgere.

Visum

Borgere fra Danmark, andre EU-lande, USA, Australien og Canada kan opholde sig i landet i op til 90 dage uden et visum. Ophold længere end 90 dage vil kræve yderligere dokumentation. Rejsende fra andre lande uden for EU skal kontakte den nærmeste slovakiske ambassade eller konsulat for at få yderligere information. Rejsende fra lande uden for EU skal eventuelt fremlægge bevis på, at man kan forsørge sig selv finansielt, når man er i Slovakiet. US $50 per person per dag er nødvendigt for at opfylde kravene.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Slovakiet på European Commission Visa Policy website

Slovakiet
  • Hovedstad: Bratislava (450.000)
  • Andre større byer: Košice (250.000) og Prešov (91.000)
  • Religion: Romersk katolicisme
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language