COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Sierra Leone

Oversigt

Sierra Leone er et underudviklet post-konflikt land. De væsentligste trusler en besøgende kan støde på i Sierra Leone, er fra de høje niveauer af kriminalitet, endemisk smålig korruption og risici forbundet med en mangel på sikker og velfungerende infrastruktur, herunder trafikulykker.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende til Sierra Leone rådes til at få vaccinationer mod hepatitis A, tyfus, polio, hepatitis B, MFR og tetanus-difteri. Man er forpligtet til at have en vaccination mod gul feber og have dokumentation for dette ved ankomsten til Sierra Leone.

Afhængigt af rejseplanen, kan rejsende også overveje vaccination mod rabies.

Malaria er til stede i hele landet og man anbefaler profylakse med Lariam, Malarone eller doxycyklin for rejse til alle områder i Sierra Leone. Man bør desuden formindske de risici, der er forbundet med myg-bårne infektioner, ved at medbringe myggenet og myggespray.

Kolera er en tilbagevendende fare i Sierra Leone og det giver en sandsynlighed for rejsediarré. For at mindske truslen fra sådanne vandbårne forhold, skal man overholde strenge personlige, madmæssige og drikkemæssige hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger på alle tidspunkter.

Medicinske faciliteter er generelt af en dårlig standard. De, der er sårede eller alvorligt syge i Sierra Leone, kan ønske at overveje en evakuering til et andet land for behandling. Omfattende rejseforsikring er absolut værd at have, men patienter bør være opmærksomme på muligheden for, at de skal betale kontant og at behandlingen kan være dyr.

Freetown har tre primære sundhedsfaciliteter, men at modtage tilstrækkelig behandling er upålideligt og inkonsekvent. Det anbefales, at alle rejsende har en omfattende sygesikring før afrejse.

Pas

Alle statsborgere, der søger indrejse til Sierra Leone, skal bruge et pas gyldigt i mindst seks måneder

Visum

Visum kræves af statsborgere fra alle lande, med følgende visumundtagelser:

 • Statsborgere fra Liberia og Guinea
 • Indehavere af en re-indrejsetilladelse
 • Statsborgere fra Det Økonomiske Fællesskab af Vestafrikanske Stater (Ecowas) for ophold i op til 90 dage
 • Transitpassagerer med dokumentation for videre rejse

Alle andre besøgende, herunder forretningspersoner, skal bruge visum. Indrejsetilladelser og visa er gyldige i tre måneder. Visum skal indhentes inden rejsen fra det nærmeste konsulat.

Hvis der søges om forlængelse efter ankomsten til Sierra Leone, kan dette gøres ved Institut for Immigration i Freetown.

Besøgende til landet er også forpligtede til at vise internationale vaccinationscertifikater ved ankomsten til lufthavnen med en dokumentation for vaccination mod gul feber.

Besøgende med dobbelt statsborgerskab, bør være opmærksomme på, at hvis de kommer ind i landet på deres sierraleonsk pas, vil ambassaden eller konsulatet for det andet land, hvor de er statsborgere, være ude af stand til at yde bistand i tilfælde, hvor de har brug for det.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Sierra Leone
 • Hovedstad: Freetown (951.000) (2014)
 • Andre større byer: Kenema (188.463), Makeni (112.489) og Koidu Town (111.800)
 • Religion: Islam
 • Tidszone: GMT (UTC 0)

Landets alarmnumre

 • Politi: 019
 • Brandvæsen: 999
 • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language