COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Schweiz

Oversigt

Schweiz, som har en doktrin om neutralitet i internationale anliggender, bliver ved med at sikre gode relationer med andre nationer. Dette har muliggjort medlemskab i adskillige mellemstatslige organisationer. Det indenrigspolitiske miljø er stabilt og inklusivt, selvom det bliver mere og mere polariseret, manifesteret i passionerede demonstrationer, der undtagelsesvis ender i optøjer og udgør en mindre indenlandsk terrortrussel.

Hvidvaskning af penge er fortsat et problem på grund af schweiziske banklove, men lovgivning er blevet vedtaget i denne henseende for at hjælpe efterforskningen af organiseret kriminalitet. Narkotikahandel findes i landet, men effekten på sikkerhedsmiljøet er begrænset. Faren for kidnapning er ikke stor. Småkriminalitetsniveauer er lave, selvom lommetyveri og indbrud forekommer.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Ingen vaccinationer er påkrævet for at rejse til Schweiz, selvom det anbefales at sørge for at stivkrampe, difteri og polio vaccinationer er ajour, før man rejser. Rabies er til stede, men er yderst sjældent.

Flåtbåren hjernebetændelse er også almindelig i Schweiz. Rejsende bør udvise særlig forsigtighed i sommermånederne, især i skovområder.

Hvis man flyver til Schweiz, rådes rejsende til at undgå for meget fysisk belastning for at kunne tilpasse sig til den tyndere ilt, der findes i de store højder, især over 2.500 m (8.000 ft). Højdesyge kan være meget alvorligt og identificeres normalt ved symptomer som hovedpine, kvalme, træthed og åndenød.

Vand kan drikkes overalt, selv fra hanen, medmindre det er specielt markeret, at man ikke skal. Der er mange økologiske fødevarebutikker og restauranter til rådighed, og det er ulovligt at sælge genetisk modificerede fødevarer.

Fremragende sygehuse samt tandlæger og andre sundhedsfaciliteter er bredt tilgængelige i hele landet.

Hvis europæiske rejsende eller en pårørende pludselig bliver syge eller har en ulykke, mens man i Schweiz, er gratis behandling eller behandling til nedsat pris til rådighed. I de fleste tilfælde behøver man kun sit europæiske sygesikringskort (det blå EU-sygesikringskort). Alligevel anbefales en fuld rejseforsikring til alle rejsende.

Pas

Danske statsborgere skal indrejse på et pas, der er gyldigt under opholdets varighed. Pas skal være gyldigt i mindst tre måneder udover den påtænkte længde af opholdet for ikke-europæiske statsborgere. EU-statsborgere med et gyldigt nationalt identitetskort behøver ikke et pas. Ankomst til Basel eller Genève lufthavn tillader rejsende at rejse ind i både Schweiz og Frankrig. Hvis rejsende vælger at tage til Frankrig, er det muligt at specifik dokumentation for indvandring kræves.

Visum

For at få et forretningsvisum skal der være en skriftlig invitation fra virksomheden, der skal besøges i Schweiz, samt en bekræftelse af ens beskæftigelse og stilling i ens lokale firma. Invitationen skal faxes direkte til den rette schweiziske repræsentation. Hvis ens forretningsophold varer mere end otte dage, skal ansøgningen om visum indsendes til godkendelse af Schweiz. Denne procedure kan tage mindst otte uger.


Statsborgere fra Danmark, EU, USA, Canada og Australien har ikke brug for et visum til rejser, der varer op til tre måneder.

For yderligere information, besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Schweiz på European Commission Visa Policy website.

Schweiz
  • Hovedstad: Bern (128.941) (2007 est.)
  • Andre større byer: Zürich (376.815) (2007 est.), Basel (165.529) (2006 est.) og Genève (185.726) (2007 est.)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT +2

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language