Saudi-Arabien

Oversigt

Saudi-Arabien er et kontrolleret miljø, hvilket skyldes den høje penetrering af efterretningstjenester i det saudiarabiske samfund. Der er en voksende bevægelse for politiske reformer, hos de mere liberale elementer af civilsamfundet. De kræver en svækkelse af landets monarkiske styreform. På trods af disse mindre udviklinger, forbliver denne proces på fosterstadiet. Den politiske situation er stabil, og udgør en mindre trussel for makropolitisk uro med operationer og udstationeringer af tropper inde i landet.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere egen læge, for at høre mere om eventuelle behov for vaccinationer før afrejse. Dette bør ske 4-8 uger før afrejse. Vaccinationer, såsom hepatitis A, hepatitis B, tyfus, mæslinger/ fåresyge/ røde hunde (MFR) samt stivkrampe-difteri skal være opdaterede.

Selvom det ikke er et problem i byområder, kan malaria være almindeligt i mere fjerntliggende områder, især i de lavtliggende regioner i den sydvestlige del af landet. Man bør derfor overveje egnede medikamenter.

Tilfælde af fugleinfluenza blev rapporteret i april 2007 i den østlige provins, dog er der ikke fundet menneskelige tilfælde. Rejsende bør undgå kontakt med levende fjerkræ, selvom risikoen for fugleinfluenza er lav.

Der er øget risiko for sygdom under Hajj. Det er almindeligt, at sygdomme videregives, eftersom flere mennesker rejser gennem landet.

Sundhedsfaciliteter i de større byer er af høj standard. Faciliteter i mindre byer kan være mindre gode (dette afhænger af stedet) og kan kræve overførsel til et større hospital.

Sundhedsomkostninger kan være dyre i Saudi-Arabien. Derfor rådes rejsende til at tegne en passende forsikring forud for deres rejse.

Apoteker er almindelige og medicin bør være let tilgængeligt.

Pas

Rejsende skal have et pas gyldigt i seks måneder fra indrejsedato.

Visum

Alle rejsende skal erhverve sig et visum før indrejse til Saudi-Arabien. Det kan være en lang proces, at opnå visum og det har været kendt for at tage flere måneder. Det anbefales derfor, at planlægge rejsen i god tid. Alle visumansøgninger kræver en sponsor (f.eks. en saudisk statsborger eller et selskab). Rejsende anbefales at kontakte den nærmeste saudiarabiske ambassade inden afrejse, for at få seneste oplysninger.

Kvindelige rejsende, der ankommer alene til Saudi-Arabien, skal ved ankomsttidspunktet blive mødt af sin sponsor, da det ellers resultere i lange forsinkelser.

Beboere i Saudi-Arabien, der ønsker at forlade landet, skal anskaffe sig en gyldig udrejsetilladelse. De skal også sikre sig en indrejsetilladelse, hvis de ønsker at rejse tilbage til landet.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Saudi-Arabien
  • Hovedstad: Riyadh
  • Andre større byer: Jeddah, Dammam, Makkah, Madinah
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT +3

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 998
  • Ambulance: 997

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.