COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Salomonøerne

Oversigt

Salomonøerne er en øgruppe beliggende i Stillehavet. Den består af omkring tusind øer beliggende i Melanesien. Landets nærmeste naboer er Papua Ny Guinea i vest og Vanuatu i sydøst.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger med hensyn til, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-6 uger før afrejsen til Salomonøerne. Rejsende bør også have følgende vacciner ajour: influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT).

Certifikat for gul feber-vaccination er påkrævet, hvis man ankommer inden for fem dage fra eller i transit fra, et inficeret område. (Se Visa afsnit).

Følgende vaccinationer anbefales: Hepatitis A & B og Tyfus.

Salomonøerne har en forhøjet risiko for malaria og man kan reducere risikoen for infektion med et anti-malaria narkotika: mefloquin, doxycyklin og atovaquon/proquanil. (Bemærk: Det er bevist, at chloroquin ikke er et effektivt anti-malaria lægemiddel på Salomonøerne og bør derfor ikke tages for at forebygge malaria i regionen).

Følgende sygdomme kan også være til stede på Salomonøerne: denguefeber, Ross River-feber, tuberkulose, spedalskhed og Murray Valley hjernebetændelse.

Lægebehandling og faciliteter på Salomonøerne er yderst begrænsede. Der er ingen medicinske ydelser eller apoteker uden for de store befolkningscentre og medicinske tjenester varierer i byområder. Selv om det er tilrådeligt at erhverve sig en omfattende rejsesygeforsikring før afrejse, er det usandsynligt at den dækker medicinske udgifter. Betaling for behandling, klares ofte i hård valuta.

Selvom de akutte medicinske behandlingsfaciliteter er få, findes de i bycentre. Alvorlige medicinske problemer kræver luftevakuering til et land med moderne medicinske faciliteter, som regel Australien eller New Zealand. Rejsende, der forventer det eventuelle behov for medicinsk behandling i Australien, bør opnå en adgangsgivende tilladelse til Australien på forhånd.

Mest almindelige mærker af medicin er til rådighed til at købe lokalt, men apoteker og hospitaler løber ofte tør for basale lægemidler. Rejsende rådes til at medbringe tilstrækkelige forsyninger af medicin, de kan få brug for. Under alle omstændigheder bør der søges forudgående konsultation af en sundhedsekspert eller læge, før afrejse.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Salomonøerne.

Visum

Visum er ikke påkrævet for statsborgere fra de fleste udviklede lande ved besøg på Salomonøerne, men man bør være i besiddelse af en retur eller viderebillet. Hvis et visum er påkrævet, bør dette opnås forud for rejsen, og det tilrådes at kontrollere, om man har brug for et indrejsevisum ved førstkommende lejlighed. Besøgende på Salomonøerne, skal rejse på et pas, der er gyldigt i seks måneder.

Turistvisum: Nødvendigt for nogle borgere.
Forretningsvisum: Påkrævet.
Studievisum: Påkrævet.

Selvom gul feber ikke er risiko på Salomonøerne, er rejsende, der ankommer fra lande, hvor sygdommen er til stede forpligtede til at fremlægge bevis for en gul feber-vaccination

Salomonøerne
  • Hovedstad: Honiara (54.600)

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language