COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Saint Vincent og Grenadinerne

Oversigt

St. Vincent og Grenadinerne består af omkring 30 øer og er en del af øgruppen Små Antiller. Landet, som ligger geografisk nord for St. Lucia og syd for Grenada, udgør en del af den østlige opdeling af Atlanterhavet og det Caribiske Hav. Landets 389 km2 store areal består med to tredjedele af Grenadinerne samt St. Vincent, som er den største af de beboede øer.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Anti-insektmiddel, solcreme og masser af vand er sundhedsmæssige nødvendigheder i Saint Vincent og Grenadinerne. De fleste regeringer anbefaler hepatitis A og B vaccinationer for rejser til Caribien. Denguefeber findes i hele Saint Vincent og Grenadinerne, især i den våde sæson. Forholdsregler mod denguefeber omfatter langærmede skjorter, bukser og brug af myggespray. 

Der er et stort hospital i Kingstown, som betragtes som det eneste ordentlige i landet. Derudover er der fem hospitaler i landdistrikterne, samt 38 sundhedscentre og klinikker spredt rundt omkring i andre byer og øer.

Da faciliteter er begrænsede, kan alvorlige medicinske problemer kræve evakuering til en anden ø eller USA. Mange læger og hospitaler forventer kontantbetaling, uanset om man har en rejsesygesikring. Derfor er en sygeforsikring, der omfatter akut evakuering til ens hjemland, stærkt anbefalet.

Pas

Pas skal være gyldigt i seks måneder ud over opholdets varighed, og der skal medbringes bevis på, at man har en returbillet, og at man kan forsørge sig selv under opholdet.

Indvandrerkontoret kan bestemme længden af opholdet ved ankomst, når det er nødvendigt. Ved afrejse opkræves et gebyr på $40 XCD.

Visum

Visum er ikke påkrævet for indrejse i Saint Vincent og Grenadinerne.

Forretningsvisum er heller ikke påkrævet.

Saint Vincent og Grenadinerne

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language