COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Saint-Pierre og Miquelon

Oversigt

Saint-Pierre og Miquelon er en gruppe af små franske øer beliggende ud for den Nordamerikanske kyst. Øerne har fransk kolonial indflydelse og ligger omkring 25 km syd for Newfoundland. Landet er en øgruppe dannet af otte øer, hvor øerne Saint-Pierre og Miquelon-Langlade er de to største. I alt svarer øernes areal til 242 km2. De to vigtigste øer er kun adskilt af et smalt stræde, der er 6 km bredt. Den samlede befolkning på øerne er omkring 6.000.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Der er ingen særlige sundhedsmæssige bekymringer for rejser til Saint-Pierre og Miquelon. Man bør sikre sig, at rutinemæssige vaccinationer mod skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri-stivkrampe-kighoste er opdaterede. Derudover kan man ønske at få en influenza-vaccine, hvis man rejser i influenza-sæsonen (november til april).

Der er et par praktiserende læger på øerne, og disse accepterer generelt forsikring. I seriøse nødsituationer, bliver de fleste lokale evakueret til faciliteter i Canada, så rejsende bør sige sig, at deres forsikring dækker dette.

Pas

På trods af at landet er en del af Frankrig - og dermed den Europæiske Union – skal alle rejsende have et pas for at rejse ind i Saint-Pierre og Miquelon, da den eneste indrejserute er gennem Canada. Der er ingen gyldighedskrav til ens pas.

Visum

Danske, andre europæiske og canadiske rejsende behøver ikke et visum. Andre ikke-europæiske rejsende rådes til at tjekke med deres lokale franske konsulat eller ambassade for at høre, hvorvidt et visum er nødvendigt. 

Saint-Pierre og Miquelon
  • Hovedstad: Saint-Pierre

Landets alarmnumre

  • Politi: 17
  • Brandvæsen: 18
  • Ambulance: 15

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language