Saint Martin

Oversigt

St. Martin, også kaldt Saint Martin eller Sint Maarten, er en unik ø, der er delt mellem Frankrig og Holland. Divisionen er omkring et 60-40 split til fordel for Frankrig, med St Martin (Frankrig) mod nord og St. Maarten (Holland) mod syd. Øen ligger omkring 300 km øst for Puerto Rico og den hollandske del af landet er en del af de Nederlandske Antiller.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Den største fare for rejsende er klimaet. Solcreme bør anvendes til enhver tid for at beskytte mod UV stråler. Anti-myggemidler er også nyttige, især i regntiden. Postevand kan drikkes de fleste steder, men flaskevand er også bredt tilgængeligt.

God lægehjælp er tilgængelig på de Franske Atiller, men ikke alle læger taler eller forstår engelsk. Generelt er sundhedsfaciliteter, herunder skadestuer på almindelige sygehuse og tilgængeligheden af praktiserende læger, meget god og har en kvalitet tilsvarende hospitaler i Frankrig. Specialistbehandling er også tilgængelig.

Pas

Pas skal være gyldigt under hele opholdet. Bevis på, at man rejser videre eller har en returbillet, samt bevis for tilstrækkelige finansielle midler skal præsenteres. Adgangskrav til landet er de samme som ved indrejse i Frankrig. 

Visum

Danske, amerikanske, britiske, canadiske, australske, newzealandske, irske samt andre europæiske statsborgere behøver ikke visum for ophold på op til 90 dage. Sydafrikanere kan også indrejse ved fremvisning af et Schengen-visum. En afrejseskat på USD20 er påkrævet for alle internationale afgange fra Juliana Lufthavn (Sint Maarten) samt skibsfart via havet.

Forretningsvisum er ikke nødvendigt for ophold på op til 90 dage. Hvis andet gælder, rådes rejsende til at kontakte deres nærmeste ambassade eller konsulat for at få yderligere oplysninger.

Saint Martin

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.