COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Saint Lucia

Oversigt

Saint Lucia er en ø i de små Antiller og er geografisk beliggende nord for St. Vincent og Grenadinerne og syd for Martinique. Øen er omkring 620 km2 stor og har en befolkning på omkring 176.000, hvor af flertallet bor i hovedstaden, Castries.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Et gul feber-certifikat, er en forudsætning for indrejse for besøgende, der ankommer fra inficerede områder.

Selvom der ikke er mange sundhedsmæssige risici forbundet med at rejse til St. Lucia, skal man bemærke, at denguefeber er en risiko og bilharziose er endemisk. HIV/AIDS er udbredt og man rådes til at tage de nødvendige forholdsregler. Hepatitis A er også et problem og der er lejlighedsvise udbrud af tyfus og difteri. Vaccinationer mod hepatitis B og tuberkulose er undertiden anbefalet, men fordi reglerne vedrørende vaccinationer er underlagt periodiske ændringer, opfordres man kraftigt til at tjekke med egen læge før afrejse. Det anbefales, at alle besøgende er vaccineret mod hepatitis A. Man bør også vaccineres mod stivkrampe-difteri hvert årti.

Tilstrækkeligt væskeindtag er vigtigt i St. Lucia.

Schistosomiasis er endemisk og derfor opfordres man kraftigt til at tage forholdsregler ved svømning og/eller badning i søer, floder osv. Tilfælde af leptospirose er også rapporteret.

MFR-boostere tilrådes, hvis man ikke har fået den tidligere og man har fødselsdag efter 1956.

Man rådes til at besøge egen læge før afrejse til St. Lucia for at sikre, at man har truffet passende foranstaltninger for at sikre sundhed og beskyttelse.

Udgifterne til sundhedsvæsenet er høje og man bør sikre sig, at man er dækket af en omfattende sygeforsikring, da dette vil vise sig afgørende, hvis en medicinsk evakuering bliver nødvendig. Indehavere af et EU-sygesikringskort har ret til akut medicinsk behandling i tilfælde af evakuering til Martinique.

Man bør bestræbe sig på, at medbringe alt medicin i tydeligt mærkede beholdere, sammen med recepter og medbringe et medicinsk alarmarmbånd, hvis man lider af allergi.

Pas

De fleste besøgende skal bruge et pas for at rejse til St. Lucia. De eneste undtagelser er canadiske og amerikanske statsborgere, forudsat at de har gyldigt bevis for deres identitet samt returbilletter ud af landet.

Visum

De fleste besøgende ikke skal bruge visum for at rejse til St. Lucia. De eneste undtagelser er australske og lettiske statsborgere, medmindre de fortsætter deres rejse på samme fly og ikke forlader lufthavnen.

Saint Lucia
  • Hovedstad: Castries

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language