COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Saint Helena

Oversigt

Saint Helena styres som et britisk oversøisk territorium og er beliggende i det sydlige Atlanterhav. Området består af øerne Saint Helena, Ascension og Tristan da Cunha og har en befolkning på lidt over 6.000 mennesker i alt. Det er et fjernt område, der ikke har særlige sikkerhedsmæssige bekymringer, ud over den afsides beliggenhed, der forværrer konsekvenserne af enhver potentiel hændelse.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Besøgende opfordres til at besøge en læge før de rejser og sikre sig, at alle vaccinationer er opdaterede. Man bør også tage fornuftige forholdsregler, for at undgå at udsætte sig selv for HIV/AIDS.

Standarden for lægebehandling i Saint Helena er forholdsvis god. Selv om der er en læge på det lille hospital, er der ingen faciliteter til at håndtere alvorlige sygdomme. Man bør dog bemærke, at hvis behovet skulle opstå, vil man blive opkrævet betaling for medicinsk behandling. Man frarådes at rejse til Saint Helena hvis man er syg, da den korteste evakueringstid fra øen, i tilfælde af evakuering, er tre dage.

Pas

For at besøge øen St. Helena, skal man have mindst seks måneders gyldighed på sit pas. Man bør være opmærksom på, at udlændingeservicen i St. Helena kun udsteder og fornyer pas for British Overseas Territory Citizen (BOTC) samt nødpas og de kan udstedes inden for to dage. Man bør også huske på, at hvis man ikke har et britisk pas og sygesikring, vil man kun kunne opholde sig i St. Helena i 48 timer.

Visum

Alle over 12 år skal have et visum, der er gyldigt i tre måneder, samt betale et ankomstgebyr på £11. Alle der ønsker forlængelse af visum, er forpligtede til at foretage ansøgning om forlængelse hos Immigration Control Board. Disse forlængelse kan være gyldige i op til fem år.

Saint Helena
  • Hovedstad: Jamestown

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language