COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Saint-Barthélemy

Oversigt

Saint-Barthélemy er en af de fire øer, der udgør det franske Vestindien i Leeward Øerne, og er tæt forbundet med Guadeloupe. Øen et fransk oversøisk departement, og kultur, sprog samt historie er domineret af fransk.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende til Caribien rådes til at tjekke med en læge før afgang for at få opdateret information om potentielle sundhedsrisici og passende vaccinationer.

Der er meget få sygdomme forbundet med rejser til Saint-Barthélemy. Tilrådelige vaccinationer omfatter hepatitis A & B samt tyfus, selvom det er usandsynligt, at de er nødvendige. De største sundhedsrisici kommer fra overeksponering af sol samt møder med skadelige havdyr, såsom søpindsvin og vandmænd. Selvom prævalensen af kønssygdomme ikke er særlig høj, bør rejsende stadig udvise forsigtighed.

Postevand i Saint-Barthélemy kan drikkes, og der er en overflod af flaskevand i butikker, hoteller, caféer og restauranter.

Gustavia har et mindre hospital (Irenee de Bruyn Hospital, tlf. 590 276-035) med et mindre team af lokale læger. For alvorlige eller større medicinske procedurer, vil evakuering til Guadeloupe eller et hospital endnu længere væk (USA, Puerto Rico og endda Frankrig) sandsynligvis være nødvendigt. Omfattende sygesikring er stærkt anbefalet.

Pas

Pas gyldigt i mindst seks måneder, er påkrævet for alle rejsende til Saint-Barthélemy. Selv om landet er et oversøisk fransk kollektivitet, er Saint-Barthélemy ikke omfattet af Schengen-aftalen, og derfor har statsborgere fra Schengen-lande ingen særrettigheder.

Visum

Visum til Saint-Barthélemy er ikke påkrævet for statsborgere fra mange lande, herunder EU-lande, USA, Canada og Australien samt både forretnings- og turistrejser. Dette er dog ikke tilfældet for borgere fra alle lande, og derfor er det tilrådeligt at tjekke med en ambassade inden afrejse.

En returbillet eller billet til videre rejse, skal medbringes af alle rejsende til Saint-Barthélemy.

Der ligger ingen udenlandske ambassader i Saint Barthélemy, men det kan være muligt at kontakte ambassader eller konsulater på omkringliggende caribiske øer. Hvis dette ikke er muligt, kan kontakt til den relevante ambassade i Paris være en hjælp.

Saint-Barthélemy

Landets alarmnumre

  • Politi: 590590271170
  • Brandvæsen: 590590276231
  • Ambulance: 590590276035

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language